Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vélemény Jehova Tanuiról?

Vélemény Jehova Tanuiról?

Figyelt kérdés
2018. márc. 25. 11:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Rossz. Utáljuk őket.
2018. márc. 25. 11:38
 2/16 A kérdező kommentje:
Valami indok hogy miért?
2018. márc. 25. 11:40
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Én személyesen még egy Jehova tanúval se találkoztam csak hallottam hogy szidják őket. Én csak mormonokkal találkoztam (azt hiszem így hívták magukat), két tanult magyarú amerikai srác volt, barátságosak voltan, szerintem az ilyen alapvetően erőszakmentes hitterjesztéssel nincs probléma amíg nem viszik túlzásba.
2018. márc. 25. 11:46
 4/16 anonim válasza:
84%

Hozzám egyszer kopogtattak be, nem tudtam kik ők, ajtót nyitottam. Elkezdték mondani a dolgokat, Isten így, Jézus úgy, aztán megkérdezték, hogy én hiszek-e Istenben. Elmondtam nekik, hogy nem, református iskolába járok, elég jól ismerem a Bibliát. Erre ők azt mondták, hogy az iskolákban mindig nagyon átalakítják ezeket a dolgokat, és olyan dolgokkal beszélik tele a fejemet, amik nem igazak(???), és folytatták, hogy Isten így, Jézus úgy.

Mikor már nagyon csúnya lett a tekintetem, inkább leleptek.

2018. márc. 25. 11:51
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Mindig illedelmesen elküldöm őket.

Egyszer leálltam velük beszélgetni, kérdeztem tőlük ezt-azt, idéztem a Bibliából nekik, csodálkoztak rajta egy sort, majd hebegtek-habogtak valamit és elmentek. Látták nem sok esélyük van olyannal, aki még tőlük is sokkal jobban ismeri a Szentírást. Sajnos ők elég szelektíven ismerik.

2018. márc. 25. 11:54
 6/16 anonim ***** válasza:
64%
Pár sorral lejjebb van egy ugyanilyen kérdés. Vedd a fáradságot és olvass vissza.
2018. márc. 25. 12:11
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
Eleve nem vesszük fel a kaputelefont, ha nem várunk senkit. Csengessenek máshoz. Sosem állhattam az olyan embereket, akik a saját gondolkodásmódjukat akarják másokra erőltetni.
2018. márc. 25. 13:00
 8/16 szp72 ***** válasza:
86%

Nekem igazából nincs rossz személyes tapasztalatom. Itt a vitafórumon előfordult egy-két bunkó, de lehet nem is Jehova tanúi hanem csak amolyan túlbuzgó hitjelöltek.

Sok mindenben lehetne tanulni tőlük, de több lényeges dolgot merőben tévesen látnak, s van néhány félelmetes ostobaság is, főleg ami számolgatásaikat illeti.

Nekem különösen ellenszenves, ahogy a más felekezetűeket vagy pláne a kilépőket kezelik. Azt hiszik, hogy ők nyalták kerekre a holdat, pedig maguk is tudják, hogy sok butaságot és korrigálásra szoruló dolgot hirdettek már rövid történelmük folyamán. Nem tévedhetetlenek mégis a tévedhetetlenek szigorával ítélkeznek és fenyegetőznek. Akik kilépnek s nem súlyos erkölcsi vétség miatt, hanem a vállalhatatlan hülyeségek miatt, azokat megbélyegzik, emberi kapcsolataikból is kirekesztik. Nekik joguk van tévedni másoknak nincs.

2018. márc. 25. 13:40
 9/16 anonim ***** válasza:
28%

Nincs negatív tapasztalatom velük kapcsolatban. Néha megállítottak akkor mindig udvariasan mondtam nekik, hogy nem szeretnék velük vallási kérdésekről beszélgetni és ezt mindig tiszteletben is tartották.

Egy házaspárt ismerek, ahol a férj és a felség is JT, nagyon korrektek és segítőkészek.

2018. márc. 25. 22:04
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Akiket én ismerek, elég problémásak.

Nagyjából ők a kiválasztott nép. A történelem megmutatta már, hogy ebből mi lesz, ha hagyják.

2018. márc. 26. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!