Élmény a szcientológiáról?
Szerencsére még nekem sincs (ne is legyen). Ha érdekel a téma, csak a tisztánlátás végett nézd meg ezeket:
[link] (Ez egy kicsit általánosabb, de van rajta szó a Szci. Egyházról is.)
Történettel nem tudok szolgálni, de ha a véleményemre is kíváncsi vagy: Szerintem veszélyes és kártékony, elszedi az emberek pénzét és agymosott zombit csinál belőlük, akik nem tudnak gondolkodni, csak azt hajtogatják, amit beléjük vertek. Nagyon kötekedni nem érdemes velük, mert beperelnek mindenféle vádakkal, aztán járhatsz évekig a bíróságra. Ez az oka, hogy újságok, tévécsatornák általában nem piszkálják őket.
Történet:
Egy igen közeli barátom lébecolt Veszprém belvárosában, maikor leszólította egy hapsi hogy ő szcientológiával foglalkozik, és nem lenne-e kedve kitölteni néhány személyiség tesztet, a hölgyemény- egyébb dolga nem lévén- eleget tett a pali kérésének.
Az eredmény:
A tesztek szerint egy szar alak , befolyásolható ,naiv kaotikus stb stb,-----> ezen csak úgy lehet segíteni , ha jó sok pénzért vesz ilyen izét meg amolyan könyvet , kicsenget jó nagy összegeket, meg minden féle egyébb szcientológiai marhaság ,és utána minden oké lesz.
Persze az én igen jó barátnőm kiröhögte és otthagyta a francba.
Szia! Olvasd el ezt (a megtérésem története):
Nem pont erről szól az egész, de röviden leírtam róluk az egyik tapasztalatomat, amikor találkoztam velük.
Barat tortenete: 2 ev Mo-i, majd kb. 3 ev daniai szcio tanulmanyai utan felnyilt a szeme es rajott hogy igazabol mi folyik az egyhazon belul. (ne ertsd felre, amit megtanult azt a mai napig hasznalja es tenyleg erteket kapott).
Mikor kinyitotta a szajat az egyhaz kitagadta es uldozni kezdtek.
Az alapito (L.Ron Hubbard) technikai tenyleg mukodnek, de sajnos az egyhaz egy igazi gangster banda. Szerencsere manapsag mar egyhazon kivul is hozza lehet jutni az anyagokhoz, persze csak fu alatt, fekete piacon. Az egyhaz ugyanis tuzzel vassal probalja irtani azokat, akik "lopjak" az informaciot toluk.
Az én történetem valójában Édesanyám története. Röviden: apám alkoholista, először az egyik bátyámat, azután a másikat tagadta ki. Anyukámmal sokat veszekedett, a többi időben pedig aludt. Barátok nem jártak hozzánk emiatt és én is reméltem, hogy mihamarabb elköltözhetek otthonról...
Anyukámat már mindenki azzal győzködte, hogy tegyen már valamit. Apámat nem lehetett kezelni, és anyukám a szemem láttára vált egyre szerencsétlenebbé, meghízott stb. apám elnyomása hatására. Ő is iszogatott.
Anyukám ekkor kezdett a Szcientológia Egyházba járni egy tanfolyamra meg könyveket olvasott. Végül azt ismerte fel ezekből az anyagokból (teljesen önállóan, mert az egyházban még csak nem is beszélt apámról senkinek), hogy ha ez így megy tovább, nem éli meg az időskort, mert apám tönkreteszi őt.
És elvált. Ennek már vagy 11 éve. Anyukám most 61 éves, életvidám. Nyugdíjas, de dolgozik, tanul, szereti az életét. Sőt, pasizik is...
Nekem ezt adta a Szcientológia: visszaadta az Édesanyámat.
A média meglehetősen vegyes képet mutat a szervezetről. Nem akarok hozzájuk csatlakozni.
Két könyvet is vásároltam a témában az ezotéria boltban. Az egyiket csak félig olvastam el.
A másik elolvasott könyv viszont segitett önmagamat elfogadni. Rávezetett arra, hogy az önelfogadás többek között hozzáállás kérdése.
Azóta is alkalmazom a benne leirtakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!