Keresztényként hogy viszonyuljak a menekultekhez?
Rendben, akkor utáld őket!
Komolyan mi adjunk gondolatokat a fejedbe?
Én ugyan nem vagyok keresztény, de ha az lennék, azt kérdezném magamtól, hogy "Jézus hogyan viszonyulna a menekültekhez?".
Nekem ez elég értelmesnek tűnik.
Én eleve azt nem értem, miért is kellene bárhogy viszonyulnunk hozzájuk - mármint csak azért szeretni vagy csak azért utálni őket, mert menekültek. Emberek ők is mi is, nem kell túlmagyarázni.
Egy átlag magyar általában nulla menekültet lát egy nap - legalábbis személyesen.
Igen, a kontinens többi részén más a helyzet, de nekünk gyakorlatilag semmi dolgunk velük - értsd: hátráltatják, hogy eljuss a munkába? nem; hátráltatnak a munkád elvégzésében? nem; hátráltatnak-e abban, hogy szabadon közlekedj és gyakorold az állam által biztosított jogaid? nem; előre visznek-e bármelyik téren is? nem.
Én semleges vagyok velük kapcsolatban. Abban hisznek, amiben akarnak, és amíg nekem nem ártanak, elférnek.
"Abban hisznek, amiben akarnak, és amíg nekem nem ártanak, elférnek." #14
Ha képesek lesznek ártani, már késő lesz. :(
Kedves Kérdező!
Én úgy gondolom, hogy elsősorban ott, a saját országukban kellene segíteni nekik.
Ami a befogadást illeti: azok, akik valóban menekülnek, és tisztességes úton kérnek beutazást, azoknak segíteni kell.
De az a kerítés csak maradjon, mert az azoktól véd, akik nem tisztességes úton akarnak bejönni. Azokból nem kérek, keresztényként sem.
Akik illegálisan jöttek be, azokat szépen ki kell toloncolni.
A tolvaj az, aki a kaput/ajtót megkerülve próbál bejutni...
Olvasd el még egyszer az irgalmas szamaritánus történetét! A történet nem azt írja, hogy a házába fogadta a sérült izraelitát.
A menekülteket mostanában összemossák azokkal, akik nem háború miatt hagyták el hazájukat.
#19 az irgalmas szamaritánus nem is keresztény volt, hanem szamaritánus. (Ha az a kérdés, hogy szamaritánusként hogy viszonyuljak az izraelitákhoz, akkor persze érdemes lehet azt a történetet tanulmányozni.)
Az, hogy a menekültekeket meg összemosnák sokminden mással meg országfuggő, ahol én élek, ott nagyon is élesen megkülönböztetik a menekülteket a gazdasági bevándorlóktól, bűnözőktől terroristáktól,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!