Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?
"jobb egy életen át próbálkozni, mint egyszer melléfogni"
Ez elég nagy katyvasz, mert az "egy életen át próbálkozás" akkor tulajdonképpen sorozatos melléfogást jelent. De ha nem is tart egy életen át, akkor is mindenkinek lesznek negatív tapasztalatai, és lesz olyan partner, akiről azt hiszi, hogy okés, aztán pár év múlva kiderül, hogy mégsem. Manapság a házasságok kb. fele válással végződik, és akik együtt maradnak, azok közül is sokan csak gyerek/vagyon/stb. miatt maradnak együtt papíron, gyakorlatilag meg külön utakon járnak. Élettársi kapcsolatok esetén még rosszabb az arány.
........
# 9:
"Miért is lettem lepontozva?"
Én speciel azért pontoztalak le, mert NEM a kérdésre válaszoltál, ráadásul hülyeségeket irkáltál.
Pedig még csak fanatikus sem vagyok. :D
"Gondolom nálad szinte minden dolog bűn, nem?"
Bár nem tőlem kérdezted, de: látszik, hogy nem ismered a kereszténységet igazán, csak a saját feltételezéseid, elképzeléseid nyomod.
"Ha van egy férjem, akihez a te logikád alapján mentem hozzá (=vele feküdtem le először) és rengeteg bánt, akkor ne váljak el tőle? Mert ugye a vallás szerint a válás sem helyes."
Ismét egy "képzelődés". Annyira én sem ismerem a különböző keresztény felekezeteket, de akiket igen, azok közül egyetlen egy sem tiltja a válást teljesen. A Bibliában konkrétan a házasságtörés van megjelölve lehetséges válóokként; a bántalmazás nincs így szó szerint, de az egész szellemiségével ellentétes lenne, ha valakit egy bántalmazó kapcsolatban akarnának marasztalni.
"Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?"
Semmit. Az istenteleneknek a házasság nem szentség, pusztán testies, állatias tevékenység
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!