Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet arra mondani, hogy...

Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?

Figyelt kérdés
Ebben az új felfogású, Istentelen világban nehezebben tudok felelni azoknak akiknek semmi sem szent, mint pl. házasság előtti tisztaság szükségessége, lehet privátban is válaszokat, előre is nagyon köszönöm....
2018. márc. 16. 19:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
én probálok ide irni de elég sok segitség kell nem megy az könnyen. arra kell gondolni hogy a stilus fennmarad, abba van az összes tartalom, az meg az irásban. Csak az irás értékére kell koncentrálni, ameddig kell, pl máskor meg nem kell. Távol kell maradni minden bajtól és kesergéstöl, csak elmondani és eltávozni, és csak a szépségnek élni. Semmi nem megy bele az irásba, csak maga a tartalom, ezért lehet legmagasabbrendü de megfoghatatlan is, mert nincs benne semmi. és védett is lehet, ha tényleg olyan értékes
2018. márc. 16. 22:25
 12/13 anonim ***** válasza:

"jobb egy életen át próbálkozni, mint egyszer melléfogni"

Ez elég nagy katyvasz, mert az "egy életen át próbálkozás" akkor tulajdonképpen sorozatos melléfogást jelent. De ha nem is tart egy életen át, akkor is mindenkinek lesznek negatív tapasztalatai, és lesz olyan partner, akiről azt hiszi, hogy okés, aztán pár év múlva kiderül, hogy mégsem. Manapság a házasságok kb. fele válással végződik, és akik együtt maradnak, azok közül is sokan csak gyerek/vagyon/stb. miatt maradnak együtt papíron, gyakorlatilag meg külön utakon járnak. Élettársi kapcsolatok esetén még rosszabb az arány.

........

# 9:

"Miért is lettem lepontozva?"

Én speciel azért pontoztalak le, mert NEM a kérdésre válaszoltál, ráadásul hülyeségeket irkáltál.

Pedig még csak fanatikus sem vagyok. :D

"Gondolom nálad szinte minden dolog bűn, nem?"

Bár nem tőlem kérdezted, de: látszik, hogy nem ismered a kereszténységet igazán, csak a saját feltételezéseid, elképzeléseid nyomod.

"Ha van egy férjem, akihez a te logikád alapján mentem hozzá (=vele feküdtem le először) és rengeteg bánt, akkor ne váljak el tőle? Mert ugye a vallás szerint a válás sem helyes."

Ismét egy "képzelődés". Annyira én sem ismerem a különböző keresztény felekezeteket, de akiket igen, azok közül egyetlen egy sem tiltja a válást teljesen. A Bibliában konkrétan a házasságtörés van megjelölve lehetséges válóokként; a bántalmazás nincs így szó szerint, de az egész szellemiségével ellentétes lenne, ha valakit egy bántalmazó kapcsolatban akarnának marasztalni.

2018. márc. 16. 23:38
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?"

Semmit. Az istenteleneknek a házasság nem szentség, pusztán testies, állatias tevékenység

2018. márc. 17. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!