Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet arra mondani, hogy...

Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?

Figyelt kérdés
Ebben az új felfogású, Istentelen világban nehezebben tudok felelni azoknak akiknek semmi sem szent, mint pl. házasság előtti tisztaság szükségessége, lehet privátban is válaszokat, előre is nagyon köszönöm....
2018. márc. 16. 19:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hitetlen elfajult ne!zetseg meddif szenvedlek titket?
2018. márc. 16. 19:59
 2/13 A kérdező kommentje:
„… nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem hogy megmentsem…” (János 12,37-50)
2018. márc. 16. 20:07
 3/13 imakommandós ***** válasza:
Ha ilyen cinikus akkor ugyes aksr megterni hiaba akarod megmenteni
2018. márc. 16. 20:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Tökéletesen igazad van, de én teszem a dolgomat, mentem a lelkeket, és próbálkozom amíg lehet......
2018. márc. 16. 20:26
 5/13 anonim ***** válasza:

"Mit lehet arra mondani, hogy "magyar ember nem vesz meg-el, semmit amit előbb nem próbál ki. "?"

KEresni egy normális embert, nem iylen bunkót!

2018. márc. 16. 20:43
 6/13 anonim ***** válasza:
30%

Engem tudod mi idegesít?

Amikor az álszent emberek hősnek állítják be magukat, akiknek kötelessége "megmenteni" másokat tulajdonképpen a semmitől, míg ők maguk sokkal rosszabb helyzetben vannak.

Mi is a te problémád? A házasság előtti szex? Megsúgom, hogy nem a 12. században élünk, nem mintha akkor sokkal többen betartották volna.

Ezzel problémád van, de azzal pl nem, hogy a papok és más vallási vezetők hogy kihasználják a híveket?

Vagy, hogy tulajdonképpen minden "nagy vallásos" megszegte a saját elveit, a Biblia tanításait?

2018. márc. 16. 20:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem az én dolgom ítélkezni, mert lesz majd végítélet......
2018. márc. 16. 21:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezt a mondást (szerencsére) még nem hallottam, de ugyanolyan marhaság, mint kb. az összes többi, mint pl. "Magyar ember evés közben nem beszél". A közmondások alapon is vagy igazak, vagy nem, csak könnyű rámondani valamire, ha épp úgy adódik a helyzet (pl. hogy bolond lyukból bolond szél fúj); és egyértelmű, hogy pl. nem mindig könnyebb utolérni a hazug embert, mint a sánta kutyát, és még sorolhatnám.

Akik ilyen (téves) közhelyekben gondolkodnak, azokat nagyon nehéz és hosszadalmas dolog kibillenteni ebből a "kényelmes" álláspontjukból.

Én nem hiszem, hogy foglalkoznék vele, bocs, de már évekkel ezelőtt meguntam a hülyéket. Egy csomó értékes szabadidőm ment el arra, hogy önállótlan embereket pátyolgattam, meg idiótákat próbáltam jobb belátásra téríteni. (Nem csak keresztény témákra gondolok, hanem bármire.)

De ha neked nincs jobb dolgod, és rászánod az időt, akkor logikával simán szét lehet robbantani ezt az idétlenséget (ellenpéldákat felhozni, pl. bolti vásárlás, netes vásárlás, lakásvásárlás, amiket az illető is szokott csinálni; vagy megfordítani az irányt: mit szólna, ha őt is csak próbálgatnák folyamatosan...) Persze még arra sincs garancia, hogy ezekre nem mond valami hülyeséget, vagy hogy egyáltalán felfogja, és elgondolkodik.

2018. márc. 16. 21:16
 9/13 A kérdező kommentje:
Jó a gondolat, de erre azt mondják, hogy jobb egy életen át próbálkozni, mint egyszer melléfogni......a maiak félnek a lúzerségtől, mert nem hisznek a feltámadásban......
2018. márc. 16. 21:21
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

Miért is lettem lepontozva? :) Nem bánt, hiszen nem vártam többet a fanatikusoktól, de ez van.

Gondolom nálad szinte minden dolog bűn, nem?

Ha van egy férjem, akihez a te logikád alapján mentem hozzá (=vele feküdtem le először) és rengeteg bánt, akkor ne váljak el tőle? Mert ugye a vallás szerint a válás sem helyes.

2018. márc. 16. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!