Ti hogyan vélekedtek?
Egy cikkben ezt olvastam
TANPAI RINPOCE a nepáli Fehér Király kolostor vezető lámája 2007-ben:
„Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni.”
Ugye azzal mindenki tisztában van hogy Európa keresztény kontinens a kereszténység tette azzá ami. És bizonyára sokan hallottatok a Budapesten megrendezésre kerülő Eukarisztikus világkongresszusról 2020-ban.
Szerintetek ez "forradalmi" esemény lesz? Európa felébred rémálmából és képes lesz a kontinens meglátni hogy mit készül éppen feladni? Van esély a megújulásra? A kereszténység ezen eseményből kibontakozólag új erőre kap-e és meg tudja-e állítani az iszlám térnyerést?
Szent Pio atya így ír:„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk
nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy-hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”
Szóval ezzel kapcsolatban mi a véleményetek? Nem csak katolikusok válaszolhatnak hanem bármilyen más felekezet vagy gyülekezet tagjai is, vagy épp olyan ateisták akik ha az iszlám teret akar nyerni akkor képesek lennének a kereszténység mellé állni és elismerni mint a kontinens arcát megformáló vallást(ezt azért mondom mert nekem van ilyen ismerősöm aki azt mondta, bár nem teljesen ateista meg van keresztelve de abszolút nem gyakorolja a hitét de azt mondta ha kell kiáll érte)
A két idézetet összehozni így, és közös következtetést levonni, nem a legjobb ötlet. Hiszen a kereszténység szemében a rimpócse vallása sem jobb semmivel az iszlámnál, sőt teológiabb sokkal helytelenebb.
Pió atyának abban egészen biztos igaza van, hogy az ország már több, mint 1000 éves fennállása kész csoda. Nálunk nagyobb és erősebb országok is buktak már el közben.
Hogy a NEK-nek milyen hatása lesz, azt nem tudni. Reméljük segít majd az evangelizációban, amire mind az országnak, mind Európa keleti felének nagy szüksége van.
Nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal, de kíváncsi lennék rá más országokra mit mondott. Kedves, meg biztató, meg minden, csak kicsit olyan szövegre emlékeztet mint amit a horoszkópokban írnak. :) Olyan különleges vagy, mint minden tizenkettedik ember...
Az ilyen szövegek, hogy "fog" "egyszer még" ez jelenthet 1 évet meg 10-ezret is, egyszer még igazuk is lehet.
Kedves Kérdező!
Tény, hogy a magyarság igen különleges. Erre nagyon sokan rájöttek már. Tény, hogy nagyon sok vallás tagjai mondtak már ilyet, hogy Magyarországról valamiféle "ébredés" fog elindulni. Én is jelen voltam olyan rendezvényen, ahol ilyen elhangzott. Nem is egyszer. És ilyenek nem csak Magyarországon hangzottak el magyarokról.
Nekem az a bajom, hogy fogalmunk sincs nekünk, magyaroknak, hogy mennyi olyan potenciál van bennünk, amit nem használunk ki, mert nem vagyunk hajlandóak az önálló gondolkodásra. Tényként fogadunk el hülyeségeket azért, mert emberek azt állítják... Mert ezt tanultuk meg az iskolában: amit én mondok, az tény, mert a tankönyvben ez van benne. És utána se nézel, hanem benyeled. És pl. ha tényleg csak 1-1 tankönyv lesz az iskolákban lassacskán, akkor ez nagyon-nagyon veszélyes lesz.
Nem az a kérdés, lesz-e egyszer csak Magyarországon "ébredés". Az a kérdés, hogy melyik nemzedékben! Bármelyik ország tagja egyedül képes lenne felforgatni az egész világot! Egyetlen egy ember is képes erre! Oktatással! Nézd meg Luthert! Nézd meg Marxot és Engelst! Széchényit, Kossuth-ot - hogy ne menjek messzire az ünneptől! Sorolhatnánk.
Nem vallási rendezvények fognak változást hozni, hanem EGY EMBER. És ez az egy ember TE is lehetsz! Bárki képes rá! Ha GONDOLKODIK! És ha ilyen emberek összefognak, megváltozhat a világ! A legtöbb vallás hisz ebben. Ezen alapszik az ateizmus, a katolicizmus, az iszlám stb. Hisz abban, hogy a világ megváltoztatható. És igaza van!
Nem az a kérdés, hogy igaz-e ez az állítás, mert igaz! Az a kérdés: TE mit kezdesz vele! Mert ettől fog változni vagy sem Magyarország! Vedd ki az Istentől rendelt részed - keresd meg! És kifordul sarkából a világ!
"Tény, hogy a magyarság igen különleges."
aztán ugyan miért?
Kedves #4-es Hozzászóló!
Szerintem indíts egy új kérdést ezzel kapcsolatban, én nem rondítanék bele ebbe folyamba a véleményemmel. Oda lehet hogy válaszolok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!