Katolikusok! Hogyan vélekedtek Ferenc pápáról és az őt ért verbális támadásokról?
Nem kell mindig mindenben egyetérteni a pápával.
Ferenc pápa most tetszeni akar a világnak, hátha így több hívet vonz. De ezt a módszert sokan vitatják, mert nem a világnak kell tetszeni, hanem Istennek. Idővel kiderül, hogy hasznos vagy káros volt-e, és ha nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, akkor a következő pápa nem lesz ilyen jó fej.
Hit és erkölcs dolgában egyetértek vele, illetve mindent megteszek, hogy megértsem a gondolkodását.
Politikai kérdésekben nem kell vele a katolikusoknak sem egyetérteni.
Hogy őszinte leszek, volt olyan pápa, akit mint személyiség jobban kedveltem, de elfogadom Ferenc pápát is egyházfőnek.
A verbális támadások meg sokfélék. Sokszor kiforgatják a szavait és azt támadják.
Ezért ennél sokkal bonyolultabb az ügy, a linkelt cikk is ferdít.
A Hittani Kongregáció is megvizsgálta a szentatya írását, szerintük nincs benne olyan, ami ellenkezni a Szentírás szavával, vagy az egyházi törvényekkel. Illetve látni kell, hogy sok-sok bíborosból és még több püspökből csak 4 csinálja a gondot.
Az Amoris laetitia kérdéseket vetett fel több katolikus erkölcsteológiai vonatkozásban. Aztán többen írtak ezzel kapcsolatban. Bíborosok egy csoportja kéri a Szentatyát tisztázását ezekben a kérdésekben: ők nem vádolják eretnekséggel, csak olyan a megfogalmazás, hogy nehezen lehet összeegyeztetni a korábbi tanítással. Ők csak tisztázást kérnek (úgy tudom, még nem érkezett).
Más felől, egy másik csoport, akik amúgy nincsenek teljes egységben az egyházzal még keményebben bírálja ezt az enciklikát. Egyébként nem mondom, hogy nincs igazuk sok mindenben.
Nekem amúgy kevésbé szimpatikus, hogy a pápa nem hagyta meg Müller bíborost a Hittani Kongregáció élén, pont egy ilyen időszakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!