Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Hogyan vélekedtek...

Katolikusok! Hogyan vélekedtek Ferenc pápáról és az őt ért verbális támadásokról?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok keresztény hívő, de szeretem
2017. szept. 27. 11:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ő az mellett van, hogy az ember a tévedése után is Isten gyermeke marad? Míg mások egy hatalmas botlás után még jobban lenyomják a nyomorultat?"

Megint egy hibás kép az Eucharisztia, mint szentség kapcsán...

Azt kéne megérteni, hogy attól még, hogy valaki nem áldozhat, még ugyanúgy Isten gyermeke. Az Eucharisztia nem egyéni gyógymód. Nem a kis saját sebeim ápolgatására szolgál. Hanem belekapcsol Krisztus titokzatos testébe. Aki elvált és újraházasodott, az nem áldozhat. Ettől még ő Isten gyermeke és szeretjük.

2017. szept. 28. 11:09
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mondhatjuk, hogy aki vehet a szentségekből, azok tökéletesek és soha nem követtek el egyetlen bűnt sem?
2017. szept. 28. 15:46
 13/20 anonim ***** válasza:

Látom szerenéd nagyon félremagyarázni a katolikus tanítást, pedig már a Szentírásban is olvashatod, hogy csak méltón járulhatsz az Úr asztalához.

Ha én elkövetek egy bűnt, pl. loptam, azt megbánhatom, jóvátehetem, ezáltal újra tiszta és méltó lehetek. Ha házasságtörésben élek, az egy állapot. Ha megbánom, az azt jelenti, hogy megtöröm a bűnös állapotot, ez esetben szintén magamhoz vehetem az Eucharistiát. Ha folytatom a házzasságtörtést, akkor nem bántam meg és nem vehetem magamhoz.

2017. szept. 28. 19:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem félre magyarázom, hanem szeretnék rávilágítani arra, hogy hazugságban éltek, mert azt hiszitek magatokról, hogy tiszták vagytok a bűntől, miközben ez a tévhit is egy bűn. Mondjuk úgy, hogy magatokat felmagasztaljátokat, másokat lenéztek és kiválogatjátok, hogy ki vehet Úrvacsorát és ki nem.

Kérdezek valamit: neked egy csöppet sem esik meg az olyan nőn a szíved, aki bár katolikus szertartás szerint ment férjhez, de a férje verte, erőszakolta, alázta, majd ennek válás lett a vége? Mert Jézus hamarabb fogja őt vigasztalni, mint téged, aki veszi a szentséget, miközben a nőt meg elzavarják onnan.

De jó, hogy ezt így megtudtam, ez a pápa egyre szimpatikusabb.

2017. szept. 28. 22:34
 15/20 anonim ***** válasza:

Szándékosan hazudsz?

Senki sem zavarja el az elvált nőt, sőt, bátorítják, hogy vegyék magukhoz az Eukarisztiát. Bár bizonnyal ezt te is nagyon jól tudod, csak igyekszel rossz fényt vetni hazugságaiddal az általad megvetett Egyházra.

Azoktól tagadják meg, akik házasságtörésben élnek.

Senki sem magasztalja fel magát, kiváltképpen a katolikusok nem, hiszen pont ez az a felekezet, ami legjobban kihangsúlyozza, hogy "bűnben születtünk, anyánk már vétekben fogant" (ezért vádolnak is minket gyakran). Ellentétben sok (neo)protestánssal, akik már már azt írják ezen a fórumon, hogy megtértek, újjászülettek, nem vétkeznek és egyenes az út számukra a mennybe, pusztán hitük által. Mi azt mondjuk, hogy folyamatosan vétkezünk, minden nap követünk el bűnöket. De azt is mondjuk, hogy a szentgyónás és a bűnbánat által megtisztulhat lelkünk.

2017. szept. 28. 22:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Tudod, van egy lista a neten a bűnökről, amik a Bibliában találhatóak. Abból csak az egyik a házasság törés, a többi pedig más. Keress rá és merd azt mondani, hogy te ezekből egyikben sem szenvedsz.

A bűnök közti válogatás súlyos bűn.

2017. szept. 29. 07:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Így van, mert a torkosság és a gyilkosság egyformán súlyos bűn. Ahogy egy csúnya szóért is ugyan az a büntetés jár, mintha valaki állatokkal közösül.

Nem tudom, hogy akik minden bűn közé egyenlőség jelet tesznek, belegondolnak-e egyáltalán abba amit írnak. Maga Jézus is különböztetett meg súlyosabb és kevésbé súlyos bűnöket, mond neki, hogy rosszul tudta.

2017. szept. 29. 08:56
 18/20 anonim ***** válasza:

Mit mond Jézus:

Máté 15:19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúbizonyságok, káromlások.

Gal 5:19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

Gal 5:20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,

Gal 5:21 Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom nektek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Ha te azt mondod, hogy a Galáta levélben felsoroltak között te egyet sem tettél még soha, akkor hazudsz.

2017. szept. 29. 15:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Jah, és nincs ott, hogy DE A HÁZASSÁGTÖRÉS JÓÓÓÓÓVAL NAGYOBB BŰN ÉS AKI AZT KÖVETI EL, AKKOR ANNAK NEM SZABAD VENNI A SZENTSÉGEKBŐL!

FELFOGTAD?

2017. szept. 29. 15:28
 20/20 anonim ***** válasza:

És szerintem ezt látja Ferenc pápa is! Hogy kétszínű és álszent a katolikus tanítás, mert míg egymást kibeszélitek, gyűlölködtök, haragtartóak vagytok és irigykedtek, addig ti halál nyugodtan veszitek, MERT EZ NEM LÁTVÁNYOS!

Bezzeg, ha egy nő vagy férfi kiszabadul egy rossz házasságból és hozzá mer menni máshoz (honnan tudjátok, hogy nem Isten rendelte neki ki, hogy végre békére leljen???), akkor el van zavarva!

Úgyhogy te aztán nem hozd fel nekem a Bibliát, mert a Biblia nincs melletted, se ez a gonosz szokás mellett!

2017. szept. 29. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!