Újjászületett Isten hivőként ha tudatosan vétkezel elkárhozol?
Figyelt kérdés
2018. márc. 15. 14:34
1/17 A kérdező kommentje:
Református vagyok
2018. márc. 15. 14:36
2/17 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy egy újjá született akarna tovább lopni, csalni, hazudni, stb. Ha Isten Lelke lakik benne, akkor belülről jön a bűn gyűlölete, nem pedig saját magát kell megerőszakolni hozzá, hogy ne tegye meg.
3/17 anonim válasza:
De amúgy cirka 500 féle bűnt különböztet meg a Biblia. Szerinted van olyan ember, aki mindegyiktől mentes?
4/17 A kérdező kommentje:
Nincs
2018. márc. 15. 14:46
5/17 anonim válasza:
Én bűnöztem és elkárhoztam. De legalább jó volt.
6/17 anonim válasza:
Az nem úgy működik hogy újjászületsz, és utána tökéletes leszel... Ha az újjászületést követően nincsenek semmi "gyümölcsök" az életedben az is elmond rólad valamit, de tökéletes nem leszel.
7/17 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled kedves utolsó hozzászóló: így is úgy is fogsz vétkezni csak nem a te számládra lesz írva a vétek
2018. márc. 15. 15:30
8/17 anonim válasza:
Ne keverjük a Kecsesen Ringó Fecskét a Recsegve F.ngó Kecskével!
.
Ha 'Isten' személye alatt a bibliai Istent érted, akkor nincs újjászületés, ha pedig másik vallás Istenéről van szó, ott mások a szabályok. (Esetleg 'elkárhozás' sincs...)
9/17 A kérdező kommentje:
Van újjászületés Isten kegyelméből a Szentlélek által
2018. márc. 15. 15:43
10/17 anonim válasza:
"Egyetértek veled kedves utolsó hozzászóló: így is úgy is fogsz vétkezni csak nem a te számládra lesz írva a vétek"
Hát kiére? Talán a szomszéd bácsi vétkezett helyetted? Ha te vétkezel, akkor a te számládra lesz írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!