Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez lenne a keresztényi szeretet?

Ez lenne a keresztényi szeretet?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, de ha annak veszed, magadra vess.

Gondolom, a legtöbben tudjátok, hogy Stephen Hawking a napokban hunyt el. Elméleti fizikusként dolgozott, egész életében tagadta Isten létezését.

Erről a Facebook-on és más oldalakon több cikk is megjelent, és megdöbbentett, hogy a vallásosok, hogy szidják. Többen írták, hogy jó, hogy meghalt, mostantól szenvedhet a Pokolban. Valaki olyat írt, hogy Isten megbünteti, ahogyan a betegségével is megbüntette. Ennek a másik oldala, hogy több hívő írta, hogy reméli, hogy utolsó pillanataiban Hawking mgtért, és legyen hálás Istennek, amiért ilyen sokáig hagyta élni.

Szerintem Hawking azért tudott egy ilyen súlyos betegséggel 76 évet megélni, mert élni akart, benne volt a vágy, hogy továbbélhessen, hogy többet megértsen a világból. Valamint az orvosi ellátása sem volt semmi.

Én magam nem vagyok vallásos, és nem is értem Hawking összes elméletét. Viszont az ő megnyilvánulásai, harcai, kutatásai szimpatikus emberré tették számomra.

2018. márc. 15. 12:06
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%
#9, berúgtál valami hitgyülis bulin? 😂😂
2018. márc. 15. 13:43
 12/34 anonim ***** válasza:
45%
síírok:)) há'de gyere Bodri kutyááááááám
2018. márc. 15. 13:49
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég egyoldalúan szemléled a keresztényi szeretet fogalmát, amikor direkt csak azokat a jelenségeket említed, amik nyilvánvalóan nem összeegyeztethetőek vele. Mint, ha a tudomány eredményességét egy-két hibás mérésre vagy rossz hipotézisre hivatkozva akarnád cáfolni. A keresztény hitnek egyik központi üzenete a szeretet, nyilván lesz a sok millió magát kereszténynek vallók között jó pár, akik rossz példát mutatnak. Az emberi közösségek már csak ilyenek, olyan közösség nincs, ahol minden egyes tag maradéktalanul betartja a közös eszme szabályait.
2018. márc. 15. 13:53
 14/34 anonim ***** válasza:
31%
De miért akarna ő Istennel lenni, ha tényleg egész életét arra szánta, hogy tagadja és másokat is rávegyen erre? Ő nem kért Istenből, akkor miért is lenne a mennyben? Ha pedig nem a menny a lakhelye hogy a feltámadásig, akkor nem marad más, csak a pokol, ahová azok kerülnek, akik elutasították Istent. Nem olyan bonyolult ez. Ő már döntött ebben az életben és most a döntésének helyén van.
2018. márc. 15. 14:41
 15/34 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek az előttem szólóval,jó,nyilván ennek nem ilyen stílusban kéne hangot adni,de egy ateista,aki vagy szimplán tagadja,vagy még szidja is Istent,az milyen alapon kéri ki magának,ha azt írják neki,hogy ő vagy egy hozzá hasonló gondolkodású nem a Mennybe jut? Most akkor mégis szeretne hinni vagy nem? Ha nem,akkor ugyan nem nyilvánulok meg ilyen tirpák módon,de azért nem fogom elénekelni a "kell ott fenn egy ország"-ot.
2018. márc. 15. 16:18
 16/34 anonim ***** válasza:
92%

Egy biztos, Hawking már közelebb van az "igazsághoz".

Oda került ahova került, ő tudja, kedves kérdező neked sem kéne itélkezni mások felett, nemde?!

2018. márc. 15. 17:15
 17/34 anonim ***** válasza:

"Isten megbünteti, ahogyan a betegségével is megbüntette."

Ahhoz képest hogy itt meg nagyon azt vallják a hívők hogy Isten nem büntet mert ő a 100% szeretet :D

És nem csak ebben van sok vallásosnak eltérő véleménye egy ugyan azon valláson belül...

2018. márc. 15. 22:23
 18/34 anonim ***** válasza:
15%

Eltűnt a válaszom, pedig semmi csúnyát nem írtam. Hmmm....

Na még egyszer: Ábrahámi vallások=Aki nincs velünk, az ellenség.

A keresztényi szeretet csak maszlag.

2018. márc. 15. 22:30
 19/34 anonim ***** válasza:
19%

Egy dolog biztos és ezt saját tapasztalatból mondom:

Az istenhívőknél álszentebb, kétszínűbb, gonoszabb ember nem létezik.

Papolnak a szeretetről, Istenről, de az életben kétszínűek, átgázolnak bárkin, áskálódnak. Persze nyugodt lélekkel, mert elrebegnek 10 Miatyánkat és ezzel el van intézve minden (szerintük), ez a keresztényi szeretet.

2018. márc. 16. 10:14
 20/34 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Keresztényként csatakozom a felháborodásodhoz! Más fórumon engem is megdöbbentett keresztények hozzáállása Hawking halálához. És ennek hangot is adtam. Nem értek egyet azzal, amit hirdetett, de örülök, hogy élt, mert gondolkodásra késztette a kereszténységet! Örülök az ilyen kihívásoknak, mert nem lustulnak be az agytekervények! Tisztelem azért, hogy olyan sokáig küzdött a betegséggel és érteni akarta a világot maga körül.

Amit igazán tisztelek benne: élt a lehetőséggel, hogy a maga részét hozzátegye ehhez a világhoz! Minden egyes ember képes megváltoztatni a világot! Minden egyes emberben ott van a képesség, hogy olyan teljesítményt érjen el, hogy idézzenek tőle, viták tárgya legyen a véleménye stb. De nagyon kevesen hajlandóak felvállalni azt a munkát, ami ezzel jár. Kényelmesebb vizsgálat nélkül benyelni azt, ami a tanteremben elhangzik vagy a pulpituson. Kényelmesebb magolni, mint gondolkodni. És értem, hogy a mai oktatási rendszerben csak a magolással jutsz túl bizonyos vizsgákon, de ez inkább az oktatás szégyene, mint hogy mérce legyen a gondolkodó embernek!

Hogy Hawking a pokolba vagy a mennybe került-e, majd megtudom.

2018. márc. 16. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!