Érdeklődöm az iszlám teológia iránt. Mit ajánlanátok bevezető olvasmánynak?
Nyilván a Koránon és egyéb szent könyveken kívül. Azt egyelőre hanyagolnám, de idővel biztosan olvasni fogom.
Nem feltétlen ragaszkodom a magyar nyelvű olvasmányokhoz, általában a nehezebb olvasmányokat könnyebben felfogom angolul, mert úgy érzem kevésbé körülményes a megfogalmazás.
Ha esetleg valaki ismeri középkori utazók leírásait az iszlám vallásról, azt is örömmel fogadnám. Tradicionalista és/vagy perennialista szerzők írásai különösen érdekelnének.
A pszeudo-jobboldali és keresztény kommentek és üzenetek nem érdekelnek.
idézet a könyvből:
Aldous Huxley író:
"falvaik úgy néznek ki, mint a romok, és a dongólegyek szabadon lakmároznak azoknak a szemein, akiket Allah vakságra rendelt, valamint az, hogy újszülötjeik fele meghal"
"A történelem folyamán az iszlám szegénységet, társadalmi viszályt, visszamaradottságot, intoleranciát és zsarnokságot hozott azokra a közösségekre, ahol gyakorolják"
"Azért durva, hogy ott a hitgyüliben mekkora gyűlöletre programoz benneteket Németh Sándor hamis próféta."
Bizony a hitgyülinek minden jöhet ami gyűlölködő és szélsőséges.
Németh Sándor nemrég találkozott a holland szélsőjobboldali párt vezetőjével:
De volt náluk egy Bill Warner álnevű csokornyakkendős kamu tudós aki nem tesz mást csak mindenféle hazugságot terjeszt az iszlámról, gyűlölködik és uszít.
Gondlom a következő vendégük az árja testvériség vezetője lesz.
„Én nem gyűlölködöm, csak szólok, hogy Mohamed hamis próféta volt, most a pokolban tölti emiatt a büntetését. Áldjon meg benneteket a Teremtő, és adjon nektek világosságot!”
:DDDDDD
Ez kb olyan mintha egy ISIS harcos azt mondaná, hogy: "Én nem vagyok terrosista vagy gonosz ember. Én pusztán Allah igaz útján harcolok a tévútra tévedt keresztényekkel, akik a pokolba fognak jutni."
Hihetetlen mennyire nem veszitek észre magatokat...
# 48
Igaz. A hitgyüli és a dzsihadfigyelőhöz hasonló szennylapok is ugyanazt teszik mint az ISIS. Kiragadnak egy-két verset a Koránból és saját kedvük szerint értelmezik, minden mást pedig figyelmen kívül hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!