Vannak itt olyanok akik egyszerre melegek és keresztények?
Hogyan egyeztetitek össze a vallásos életeteket/barátaitokat a homoszexualitásotokkal?
Vannak vallásos meleg barátaitok?
Ne haragudj, nem figyeltem, azt hittem csak ketten cseréljük most az eszméket. :P
Persze, én se hiszem, hogy valaki melegnek születik. De az tudományosan bizonyított tény, hogy vannak hajlamosító tényezők genetikailag éppúgy, mint környezeti-társadalmi hatásokat tekintve. Ha magamat nézem, akkor azt kell mondjam nagy szerepe volt a szociális tényezőknek gimis, aztán egyetemista koromban, de ha visszagondolok már általános suli felső tagozatában is ösztönösen a fiúkat néztem meg, holott lányokkal ismerkedtem. Meglehetősen bonyolult dolog ez. :)
Van egy jó anyag a témában, ha tudsz angolul:
Exotic Becomes Erotic: A Developmental Theory of Sexual Orientation
Akkor próbálok magyar anyagot hozni:
„Rengeteg átmenet ismert”
Dr. Urbán Róbert pszichológus a homoszexualitásról
(Magyar Narancs, 2001. augusztus 23.)
„Egy elképzelés szerint inkább valamilyen temperamentumbeli, érzelmi reaktivitási jellemzőket kódolnak a gének, ami miatt a fiúgyerek nem lesz tipikusan fiús, a lány lányos. Itt kezdődik a kultúra befolyása. Jellemző, hogy a társadalom csecsemőkortól éles különbséget tesz fiúk és lányok között, lényegesen hangsúlyozza a nemek közötti különbségeket. Ha egy fiú atípusos, lányosnak fogják kezelni, többet lesz együtt lányokkal, megszokottá válik a másik nem közelsége, és ezáltal számára a fiúk válnak érdekesebbé. (Ez nem jelenti azt, hogy lánynak érezné magát.) A San Franciscó-i öbölben a Kinsey Intézet munkatársai egy jelentős kutatásban keresték a homoszexualitást meghatározó korai tényezőket. Sem a családi jellemzők, sem a serdülőkori szexuális tapasztalatok nem különböztették meg a homoszexuálisokat a heteroszexuálisoktól. Egyetlen tényező tűnt jelentősnek: a nemtől elvárható viselkedéstől való eltérés. Ezt a pszichológiában szokatlanul erősnek észlelt összefüggést más kutatások is alátámasztották."
És egy igehirdetés a keresztény hozzáállásról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!