Vannak itt olyanok akik egyszerre melegek és keresztények?
Figyelt kérdés
Hogyan egyeztetitek össze a vallásos életeteket/barátaitokat a homoszexualitásotokkal?
Vannak vallásos meleg barátaitok?
#vallás #templom #meleg #homoszexualitás #Isten #keresztény #hit #melegség #római katolikus #protestáns
2018. márc. 9. 21:50
1/34 anonim válasza:
Vallásos ugyan nincs, de hívő van. Én amúgy az vagyok és sosem kaptam emiatt támadást
2/34 anonim válasza:
az itt írogató római katolikus papokat kérdezd, náluk több a meleg mint a társadalomban. Bár nem biztos, hogy neked coming out-olnak itt.
3/34 anonim válasza:
"Én amúgy az (meleg) vagyok és sosem kaptam emiatt támadást"
Úgy érted, ezt el is mondod a keresztény közösségedben, vagy elmondtad a papodnak?
4/34 anonim válasza:
3, A papnak igen. Őt személyesen ismerem. Keresztény közösségekbe ritkán járok
5/34 anonim válasza:
A pap mit modott arra, hogy elmondtad neki, hogy meleg vagy?
6/34 anonim válasza:
Sajnos én is érintett vagyok a témában. Rólam mondjuk nem tudják, egyetlen barátomat kivéve, de nem is mondanám senkinek. Kinézetre, viselkedésre meg teljesen "normális" vagyok, szóval nem látszik rajtam. Biztos vagyok benne, hogy a gyülekezetemben ez másokat is érinthet, de eddig sajnos nem találtam sorstársat, pedig nagyon jó lenne... 26/F
7/34 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy valaki egyszerre meleg és keresztény. Ha valaki melegként kereszténynek mondja magát, az még nem tért meg akkor szívből. Ha valaki szívből megtér es megbánja bűneit, akkor meg fog szabadulni a homoszexualitástól is.
8/34 anonim válasza:
Tipikus nagyokos hozzászólás... Látszik, hogy nem vagy érintett a témában (örülj neki), és emiatt az empátiád is nulla. Én hívő keresztyén vagyok, és nekem is vannak homoszexuális gondolataim, vágyaim, de nem élem meg őket, nem ismerkedem, nem fekszem össze senkivel. De attól még ez nem tűnik el az emberből, nem lehet "kiimádkozni", nem úgy működik, hogy ha kitartóan könyörgök Istenhez, akkor majd biztos elmúlik... Ez elég ostoba meglátás. Isten természetesen mindenható, neki semmi sem lehetetlen, de bármilyen engedelmes, keresztyén ember is valaki, a homoszexualitást nem "tünteti el" senkiből. Legfeljebb segít uralkodni a vágyaidon, mint ahogy sok minden másban is így segít, de olyan hülyeségeket nem kell gondolni, hogy majd Isten végleg megszabadít belőle. Az a baj, hogy a keresztyének között nagyon trendi ez a szeretetlen, ítélkező hozzáállás, és én direkt azért nem is mondom senkinek, mi van velem, mert nagyon jól tudom, hogy rögtön meg lennék bélyegezve még a saját gyülekezetemben is. Persze lennének, akik még így is szeretettel fogadnának, de tapasztalatom szerint a többség inkább kirekesztő lenne. Manapság ezen is kellene változtatni, mert az egy dolog, hogy valamit bűnnek tartunk, de attól még a bűnöst szeretni kell, mert a homoszexualitás semmivel se nagyobb bűn, mint bármilyen más, amit heteroszexuálisok elkövetnek, legyen szó itt akár a legkisebbnek gondolt bűnről is. Isten előtt ugyanolyan megítélés alá kerül a kettő. Erre se ártana gondolni néha a nagy megmondóembereknek.
9/34 anonim válasza:
Dehogynem meg tud szabadítani Isten!! Ez nem termeszetes dolog, Isten nem igy teremtett téged. Számos bizonyság van arra, hogy homoszexuális emberek megszabadultak ebből a bűnükből, ezért tehát hiszem azt hogy ha hisztek, akkor az Úr titeket is képes megszabadítani ebből. Nem kell beletörődni ebbe az állapototokba.
10/34 anonim válasza:
Ez nagyon szépen hangzik, kár, hogy nem így van. Kívülállóként én is ilyeneket mondanék másnak. Ha te is érintett lennél, akkor tudnád, hogy nem így van. És ezzel nem Isten mindenhatóságát vonom kétségbe, mert nagyon jól tudom, hogy neki minden lehetséges. De nem hallottam még egy olyan emberről se, akiből csak úgy hipp-hopp eltűnt volna a homoszexualitás. Nem csoda, hogy nem hallottam, mert ez nem így működik. És én is ugyanezt tapasztalom. Hiába ismételgeted a szépen hangzó szabadítós dumát, teljes szabadulás nincs belőle, ezt mutatja a valóság. Küzdelem viszont van, amiben Isten meg tud segíteni, de nem tüntette még el ezt senkiből. Ne élj illúziókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!