Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit nélkül élni lehetetlen...

Hit nélkül élni lehetetlen vagy lehetséges?

Figyelt kérdés
2018. márc. 6. 09:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%

Hit nélkül lehetetlen élni szabadon.Talán,egy őrültek házában,valahogyan.

Más dolog,hogy hitről,vagy hiszékenységről beszélünk.

A hit,minden esetben megtapasztaláson alapszik.

(Pl.általában a busz oda megy,ahova a menetrend rendeli,és a rendőr,rendszerint a rendet felügyeli,s nem az aljas emberek randalírozását biztosítja.)

Az Istenben hívő emberek is megtapasztalhatták az Ő gondviselését,áldásait,ha érzékszerveik működnek.

A hiszékenységhez nem kell más,csak eldönteni kiben AKAR hinni az ember.

Temérdek ember,azt hiszi tudja,hogy magától jött létre világunk,pedig csak hiszékeny.Istentelen "tudósok"elképzeléseit tudja,melyeknek nincs köze a valósághoz.

2018. márc. 6. 18:54
 22/31 anonim ***** válasza:
51%

"hiszékeny.Istentelen "tudósok"

Csak szólok, hogy most is az ő alkotásaikat használod minden nap.

Szerintem aljas dolog ezek után szembeköpni őket. A te istened mit mond erről?

2018. márc. 6. 19:06
 23/31 anonim ***** válasza:
39%

22.Hsz!

Teljesen kizárt,hogy minden tudós istentelen,sőt,zöme istenfélő.

Az más kérdés,hogy akik Isten nélküli világ hipotéziseit eszkábálják,mindannyian istentelenek,a szó teljes értelmében.

2018. márc. 6. 19:12
 24/31 anonim ***** válasza:
22%

Lehet, hogy valamit nem értettél:

most is az ő alkotásaikat használod minden nap.

Egy tudós azért tudós, hogy alkosson.

A többségük már jó ideje ateista, így biztos lehetsz benne, hogy azok közül a dolgok közül, amelyeket naponta használsz, elég sokat az ateisták találtak fel.

Tehát mi az istened véleménye arról, hogy ha hála helyett szembeköpöd őket?

Ezt valahogy elfelejtetted leírni.

2018. márc. 6. 19:34
 25/31 követ62 ***** válasza:
66%
A hála akkor is Istent illeti, mert Ő ad minden embernek képességeket (kinek ezt, kinek azt MÉG A HITETLENNEK IS), hogy alkossanak, kitaláljanak dolgokat. Fel fedezzenek ezt, azt. Gyogyitsanak, tanitsanak stb.
2018. márc. 6. 20:04
 26/31 anonim ***** válasza:
43%
Követ, akkor szerinted senki másnak nem kell hálásnak lenni, ha valami jót csinál?
2018. márc. 6. 20:14
 27/31 követ62 ***** válasza:
100%

Azt nem mondtam.

De mivel gőzöm sincs ki az aki ezt, vagy azt a tárgyat keszitette. Valamint fizikai képtelenség mindenkit felkeresni és hálálkodni.

Ezért Istennek adok hálát.

Más az amikor ismerjük azt aki tett értünk valamit.

Van a gyülekezetben egy valaki aki szeret különböző dolgokat javítani. Ha megjavit nekem valamit természetes, hogy hálás vagyok neki.

Ő azt mondja azért csinálja meg nekem, mert szeret bütykölni. Na meg hálás nekem amiért a gyülekezet körül elvégzem amit kell.

De mégis azt mondom a képességeinket Istentől kapjuk, mint ahogy minden mást is.

2018. márc. 6. 21:39
 28/31 anonim ***** válasza:
50%

Akkor arra kérlek, hogy úgy írjad, hogy a feltaláló/tudós/mesterember MELLETT Istennek is hálát kell adnunk.

Szerintem így tiszta a dolog.

A feltalálót pedig általában ismerjük.

2018. márc. 6. 21:56
 29/31 anonim válasza:
100%
Próbáltam mindkettőt. Hit nélkül céltalan volt az életem. Most van, miért és kiért éljek. Megtaláltam az igazi boldogságot, amit senki és semmi nem vehet el tőlem. Hit nélkül tehát lehet létezni, de igazán élni csak hittel érdemes!
2018. márc. 7. 22:12
 30/31 anonim ***** válasza:
Hát ha az alkohol hatásába hiszel hamarabb beüt mintha nem hinnél benne :'D
2018. jún. 3. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!