Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor az édenben a...

Most akkor az édenben a Sátánnak volt igaza?

Figyelt kérdés

Ugye Isten azt mondta, hogy aznap mikor Ádámék esznek a fáról, meg is halnak. Az ördög szerint nem.

És hát még jó sokáig nem is haltak meg.

2018. febr. 25. 18:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem arról volt szó,hogy ott rögtön fel is dobják a papucsot,hanem,hogy Istentől egy elválasztott állapotba kerülnek,az Isten nélküliségbe,ami ott és akkor szellemi halált jelent,majd később fizikait is,ahogy szép lassan leamortizálódik az ember. Erre vonatkozik,amit a Sátán is mondott,hogy nem haltok meg,HANEM olyanok lesztek,mint az Isten. Ha fizikai halálról lett volna szó,akkor miért nem állt meg ott,hogy "nem haltok meg",miért tette hozzá a többit? Azért,mert ez szó szerint úgy hangzana,hogy "dehogy lesztek Istentől elválasztva,sőt,annyira nem,hogy akár ti magatok lehettek az Isten." Lehet,hogy jó sokáig nem is haltak meg,de halandók lettek attól a naptól kezdve,nem maradt örök életű egy ember sem,vagy tévedek?
2018. febr. 26. 11:54
 22/29 anonim ***** válasza:

20

Nem értem mire jó ez a pökhendi stílus...

Ja, és az se zavarjon, hogy a zsidó vallás, aminek eredetileg a könyve az Ószövetség, eléggé materialista vallás volt. Persze mindenbe bele lehet magyarázni bármit...

2018. febr. 26. 11:57
 23/29 anonim ***** válasza:

"Nem értem mire jó ez a pökhendi stílus... "

Nem pökhendi. Szerintem nem követted az állításaokat és amikre válaszoltam. Olvass vissza.

Amúgy sem értem, hogy mire jó ez az egész. Pl. a Bibliában pontosan le van írva, hogy "jó és gonosz tudásának a fája", mégis azzal jöttök, hogy tudás fája. És mivel szerintetek a sátán tanított meg írni olvasni, így jogos a felvetésem

"Ja, és az se zavarjon, hogy a zsidó vallás, aminek eredetileg a könyve az Ószövetség, eléggé materialista vallás volt. "

Ezt a marhaságot még nem hallottam. Nem zavar ez a tévedés

2018. febr. 26. 12:22
 24/29 anonim ***** válasza:
7%
"jó és gonosz tudásának a fája" Szóval Sátán tudást adott... miért is ő van beállítva a rossznak?
2018. febr. 26. 16:11
 25/29 anonim ***** válasza:
Utolsó,ja,csak közben az a baj,hogy szegény ártatlan csupaszív Sátán "elfelejtette" hozzátenni,hogy a jó és rossz között úgy tud csak különbséget tenni az ember,ha maga is rosszá válik,gyilkolja a másikat,meglopja,keresztül gázol rajta,majd meghal. Tényleg tök jófej,nem?
2018. febr. 26. 16:33
 26/29 anonim ***** válasza:
30%

Isten pedig mindenható lévén pedig vidáman nézi, ahogy az emberek a segítségét kérik, majd meghalnak, mert nem segít.

Máskor pedig emberek ezreit, millióit öli meg (10 Parancsolat történései Egyiptomban, az Özönvíz)

2018. febr. 26. 17:20
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
szeritem a kígyó maga isten volt egy másik megtestesülése és azért tiltotta meg a tudás fáját Ádámnak és Évának hogy fontos legyen nekik. Mert gondoljatok bele ha isten nem tiltja meg nem lesz jelentősége az egésznek akkor biztosan nem esznek belőle de isten direkt felhivta a figyelmüket erre az egyetlen fára amit ismerünk az édenkertből oly sok fa volt még ott mégis mi csak erről az egyről tudunk. Szerintem Isten direkt akarta hogy egyenek belőle mert ha esznek belőle akkor meglesz bennük a lehetőség hogy felül emelkedjenek az állatiaságukon és istenné válhassanak. Szerintem brillánsan csinálta ezt isten.
2018. márc. 12. 03:09
 28/29 Leilor ***** válasza:

Komment nélkül, bemásolok pár ígehelyet. Fejtsd meg a választ:

1Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert AMELY NAPON eszel arról, bizony meghalsz.

Zsolt 90:4 Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, és mint egy őrjárási idő éjjel.

2Pét 3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és EZER ESZTENDŐ MINT EGY NAP.

1Móz 5:5 És lőn Ádám egész életének ideje KILENCSZÁZ HARMINC esztendő; és meghala.

2022. okt. 6. 09:10
 29/29 KZitus ***** válasza:

"De a jó és rossz tudásának a fájáról ne egyél, mert AZON A NAPON, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.” 1Mózes 2:17

2022. okt. 6. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!