Most akkor az édenben a Sátánnak volt igaza?
Ugye Isten azt mondta, hogy aznap mikor Ádámék esznek a fáról, meg is halnak. Az ördög szerint nem.
És hát még jó sokáig nem is haltak meg.
Az emberiség életében elkárhozott-e? (Gondolom ezt értetted a kérdésed alatt.)
Bizonyos értelmeben igen. Ezért van szükségünk Krisztus keresztáldozatára, máskülönben nem kéne. Ezért mondja az Írás, hogy bűnben születtem, anyám vétekben fogant. Ahogy az emberiség bűnbe esett, úgy elszakadt Istentől. Hogy az egyénnel mi történik fizikai halála után, az pedig fizikai életén múlik, de ezt gondolom valamilyen szinten azért tudod. Ez így volt sok-sok ezer éve az első emberekkel, ahogy most is így van. De az üdvösség lehetőségét a megváltás adta meg (időn és téren túl, tehát Krisztus előtt élteknek is pont úgy, mint nekünk).
Kedves Kérdező!
Amennyiben ilyen mélyen érdekel ez a kérdés, érdekes lenne megnézned az eredeti szavát annak, amit ma halálnak fordítunk. A halálnak ugyanis több formája van, erről a magyar nyelv is sokat tud. Itt a halál arról szól, hogy hatalma lett felettük a romlásnak, ahogy ma meghalunk, ők is elkezdtek öregedni, betegek is lettek stb. Mondjuk manapság azt, hogy amikor megszületünk, elindulunk a halál felé.
Aztán ott van pl. a klinikai halál fogalma is - amikor a szervek egy része még megmenthető,ha "életben" tartják.
Ha Ádám és Éva nem eszik a fa gyümölcséből, még ma is itt mászkálnának közöttünk. Fura lenne :D
Ha a kérdés jobban érdekel, érdemes átböngészned az első két nemzetségtáblázatot, ahol látszik, hogy a vízözön után a férfiaknak sokkal hamarabb lett első fiú gyermekük és sokkal hamarabb meg is haltak. Ha ezt grafikonon ábrázolnád, egy parabolát kapnál - bár manapság a modern ember az orvosi és egyéb tudományoknak köszönhetően sok gyógymódot, kezelést és megelőzést ismer, az arányon számottevően nem tudott változtatni. 150 évet sem élünk - nemhogy 500 meg 800 évet, jah, Matuzsálem a maga 962 évével tartja a rekordot! És akkor mi van Énókh-kal, aki nem halt meg, hanem elragadtatott? Ő hány évet élt? Vagy él? Nincs halálozási dátuma! Ahogy Illésnek sem!
Na bogozza ki, aki akarja. :D
Az ördög szerint... Az ördög azt is mondta nekik, hogy "Isten ezt csak azért mondta, mert jól tudja, hogy amikor esztek annak a fának a gyümölcséből, felnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint Isten: megismeritek mi a jó és mi a rossz.”
Ebben az a csavar, hogy MÁR OLYANOK VOLTAK, MINT ISTEN, hiszen az Ő képére lettek alkotva! A jó és rossz ismerése azonban hiányzott belőlük - ugyanis ez tapasztalatai ismeretet jelent. Szintén az eredeti szövegből derül ki igazából. Márpedig amikor a Sátánra hallgattak Isten helyett, akkor megtapasztalták, milyen a gonosz: becsapta őket! A saját bőrükön tapasztalták meg és tapasztaljuk mi is, milyen a gonoszság.
El tudsz képzelni egy olyan Istent, akiben nincs semmi gonoszság? Nem hiszem! És a hozzászólásaid miatt biztos vagyok benne, hogy nem. De ezzel nincs semmi baj! Isten ezért nem haragszik. :) Viszont mindig jó dolog, ha valaki gondolkodik, és nem elégszik meg a sablonválaszokkal! :)
Szia
Légy türelemmel. Amit az egyik helyen nem értesz, tovább olvasva, a több információ alapján később megérted.
2Péter 3:8, 9
"Ám az ne kerülje el a figyelmeteket, szeretteim, hogy Jehovánál egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap. Jehova nem késlekedik, hogy beteljesítse az ígéretét, mint ahogy azt némelyek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem szeretné, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt szeretné, hogy mindenki megbánásra jusson."
Jehova nem úgy érzékeli az idő múlását, ahogy mi. Neki, aki örökké él, ezer év mindössze annyi, mint egy nap. Őt nem korlátozza vagy sürgeti az idő, mégsem cselekszik lassan. Mivel végtelenül bölcs, pontosan tudja, hogy mikor a legjobb tenni valamit az összes érintett javára, és türelmesen kivárja ezt az időt.
Ádámék gyakorlatilg még azon a "napon", ezer éven belül haltak meg. Erre azért volt szükség, hogy Isten minden terve, elhatározása valóra váljon.
A Teremtő körülményei nem hasonlíthatóak az emberekéihez, hiszen ő nem a naprendszerünkben „lakik”, és nincsen rá hatással a naprendszerünk égitesteinek forgása vagy éppen keringése. A zsoltáríró a következőt mondta Istenről, aki időtlen időktől fogva időtlen időkig létezik: „ezer esztendő annyi a te szemedben, mint a tegnapi nap, mely elmúlt, és mint az éjjeli őrszolgálat” Zsplt 90:2, 4
Ezzel összhangban, ahogyan már följebb idéztem, Péter apostol azt írta, hogy „Jehovánál egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap” . Egy ember számára egy 1000 évig tartó időszak mintegy 365 242 nappalból és éjszakából álló időegység, de a Teremtő számára ez egyetlen, megszakítás nélküli időszak, amely során elkezdheti véghezvinni a szándékát, és sikeresen meg is valósíthatja, hasonlóan ahhoz, ahogy egy ember reggel elkezdi a munkáját, a nap végén pedig befejezi.
Talán még annyit, hogy Sátánban soha nem volt igazság. Jézus Krisztus ezt mondta róla: „emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság” Ján 8:44
Tehát Sátánban SEMI igazság nincsen, az Édenben sem volt.
Ezt 3 féleképpen szokták magyarázni.
1) Ez a szófordulat héberben megerősíti a mondandót, olyan mint ha azt mondanád hogy "mindenféleképpen". Lásd 2 Mózes 10:28, vagy 1 Királyok 2:37.
2) Hogy a halál a lelki halállal történt meg. A Bibliában a halott lélek az ami el van távolodva Istentől, és ami nem "terem gyümölcsöket" ezáltal. (A lélek gyümölcseiről meg a halott / élő lélek és lélek gyömölcsei témakör ha érdekel, ajánlom Galátzia 5-öt.)
3) Hogy megtörtént a lélek halála, és a test is elkezdett "haldokolni".
"Jehova nem úgy érzékeli az idő múlását, ahogy mi."
De azért csak tudja ez a jehova, hogy mi miként érzékeljük az időt. Ráadásul nem mondta Ádámnak, hogy 1 nap múlva fog meghalni, hanem annyit mondod; eszik belőle akkor meghal.
"A sátánnak köszönhetően írhatod ki a kérdésed, és én is neki köszönhetően írhatok válaszkommentet. Ha nincs a sátán, akkor a málészájú Ádám még most is az Édenben unatkozna Évával együtt."
Tehát szerinted az írás és "válaszkomment" (SIC!) írásának képességét a bűn biztosította neked.
"Nekem semmi szellemi meghalás nincs abban, hogy valakinek megjön az esze."
Olvasási és szövegértelmezési képességet is kérhetnétek a sátántól. Ugyanis nem a tudás fájáról ettek....
"Azt hol írja a Biblia hogy itt nem testi halálról van szó? Illetve ezt hogy kell érteni, miben más egy szellemileg halott egy normál embertől?"
Másról sem szól az egész.
18
Na akkor homályosíts fel minket, melyik fáról is ettek.
Én csak annyit írtam, hogy a sátán nélkül nem lennél te sem, meg én sem.
A többieknek meg:
"És parancsola az Úristen az embernek, mondván:a kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz."
Elég egyértelmű az "amely napon".
"Na akkor homályosíts fel minket, melyik fáról is ettek. "
Kérd meg a sátánt, hogy tanítson meg olvasni:)
"Én csak annyit írtam, hogy a sátán nélkül nem lennél te sem, meg én sem. "
Akarsz fogadni?:)
"Elég egyértelmű az "amely napon"."
Aznap szellemi halált haltak. Nem bonyolult, csak a materialistáknak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!