Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy függ össze a reinkarnáció...

Hogy függ össze a reinkarnáció azzal, hogy a Biblia szerint a halál után nincs semmi?

Figyelt kérdés
" Mert az élők tudják hogy meghaltak, de a halottak semmit sem tudnak. " Tudom hogy ez egy megosztó kérdés, mindenki másban hisz, ezért előre is kérek mindenkit, hogy tartsátok egymás válaszadását tiszteletben! Nyilván akik nem hisznek sem a reinkarnációban, sem a bibliában azoknak felesleges felháborodniuk!

2018. febr. 22. 09:18
1 2 3
 11/22 követ62 ***** válasza:
27%

Az, hogy ki mit hisz egyaltalán nem befolyásolja az igazságot.

ÉS AZ IGAZSÁG A BIBLIÁBAN VAN.

Hiába hiszi azt valaki, hogy ha meghal reinkarnálodik egy masik testben. Attól az még nem lesz igaz, nem fog megtörténni.

Hiába hiszi azt valaki, hogy az ember "halhatatlan lelke" (ami nincs) tovább él a halál után a menybe, a pokolban, vagy estleg a purgatoriumban. Attól az még nem lesz igaz.

Hiába hiszi azt valaki, hogy minél több "hitetlent" öl meg azonnal a menybe kerül és 77 szűz táncolja körül (vagy mi). Attól az még nem válik valóra.

Nem kerül az örök vadászmezőkre (a menyben nem lesz vadászat).

És még kitudja mi minden butaságban hisznek a különböző vallásokban?

Hiába hisznek benne attól még nem lesz igaz. Nem következik be.

A Biblia azt tanítja az embernek ez az egy élet adatott (kinek mennyi) és ebben kell olyanná válni, hogy el nyerhesse az örök életet.

Isten erre minden lehetőséget megad. Csak a mi szabadakarati döntésünkkön múlik mit választunk.

Minden ember meghal és pihen a sírjában egészen Jézus második visszajöveteléig amikor is Ő feltámasztja a halottakat. Kiveve azok akik élnek az eljövetelkor és az üdvözültek közé tartoznak. Ök soha nem halnak meg.

A Biblia ezt tanítja. És mivel egyedül a Biblia szava igaz ez fog megtörténni.

Hiába akarok én abban hinni, hogy mindenki üdvözül. Attól az még nem fog megtörténni.

2018. febr. 23. 12:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Egyetlen összefüggés van: mindkettő állítás vallási eredetű. És mivel a vallások - azon túl, hogy sok hasonlóság is van nézeteikben - alapvető kérdéseket eltérően vezetnek le, a halál utáni állapotot is eltérően magyarázzák. Nincs ebben semmi különös.
2018. febr. 23. 14:58
 13/22 anonim ***** válasza:

Igen ezt te hiszed vagyis ez a te igazságod.

"Az, hogy ki mit hisz egyaltalán nem befolyásolja az igazságot.

ÉS AZ IGAZSÁG A BIBLIÁBAN VAN."

Az igazság mindenkié miközben senkié és ezért a mondás:

Minden igazság féligazság.

2018. febr. 23. 16:07
 14/22 A kérdező kommentje:
2018. febr. 23. 21:41
 15/22 A kérdező kommentje:
Ami engem illet, nem hiszek a reinkarnációban, de nem is tudom kizárni. Az Istennel szemben pedig sok ellenérzésem van! Több pontban is igazságtalannak tartom. És az is!
2018. febr. 23. 21:50
 16/22 anonim ***** válasza:
Tehát kedves kérdező azt eltudod képzelni, hogy van egy olyan dolog, hogy tyúkból egyszer giliszta leszel, csupán azért, mert róka ként nem etted meg a tyúkot, de azt teljes mértékig kizárod, hogy létezik egy olyan lény aki téged megalkotott és szeret is. Érdekes...
2018. febr. 24. 00:16
 17/22 követ62 ***** válasza:
40%

Kedves #13.

Kérlek figyelmesen olvasd el amit írtam.

Egyértelmű NEM AZ ÉN IGAZSÁGOM HANEM A BIBLIA IGAZSÁGA.

Nincs mégegy olyan Isten aki ekkorra áldozatot hozott teremtményeiért. Aki inkább meghalt, csak ne keljen elvesznie gyermekeinek.

Aki könyvében előre szólt mi fog történni az idők folyamán, hogy az emberek felkészülhessenek az adott eseményre.

És, ha elég türelmesek leszünk, ki várjuk Jézus visszajövetelét Ő igazolni fogja a Biblia és követői hitelességét.

A profétai jelek már sűrűsödnek. Csak ki kell várni a véget.

2018. febr. 24. 14:38
 18/22 A kérdező kommentje:
Balinhu vagy mi.. én nem írtam hogy nem hiszek Istenben! Épp ellenkezőleg. Az bánt, hogy de mindegy is! Ő pontosan tudja hogy mi a problémám vele.
2018. febr. 24. 14:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Nincs nehéz nevem, de már talán a 10. vagy, akinek nehézséget okozok névügyileg. :D Értem én, hogy te tudod, meg Ő is. :D Bár szerintem Ő sem igazán érti, hogy mégis mért vagy vele ellenséges, mikor csak szeret óhajtana, mivel meghalt érted is, de a te dolgod. Mindenesetre ostoba egy dolog, egy kegyelmes urat nem imádni, hanem haragban lenni vele. :)
2018. febr. 24. 20:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ctrl+c és ctrl+v és paff ott a nevem helyesen, így is túl nagy nehézséget okozok névügyileg? :)
2018. febr. 24. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!