Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az öngyilkosság elítélendő a...

Az öngyilkosság elítélendő a Biblia szerint? Pokolra fogok jutni általa?

Figyelt kérdés

2018. febr. 20. 19:47
1 2
 11/14 HaEv ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Nem fogsz pokolra jutni csak azért, mert öngyilkos leszel. Nem ez alapján dől el!

János evangélium 3. fejezet 18. vers: "Aki hisz a Fiúban, azt nem fogják elítélni. De aki nem hisz benne, az máris elmarasztaló ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában."

De van jobb az öngyilkosságnál! Az öngyilkossággal csak te szűnsz meg, nem a probléma! Egy személytelen dolog legyőzhet téged, egy személyt? Ne csináld már! Írj rám, beszélgessünk, ha tényleg ilyen gondod van - akár a privát e-mailem is megadom vagy ha megoldható, akár találkozhatunk is! Nekem is volt gondom az öngyilkossággal.

Addig is meg tudom mutatni neked, hogyan lehetsz öngyilkos úgy, hogy életben maradj! ;)

Galatákhoz 2:20

Krisztussal együtt engem is keresztre feszítettek, és meghaltam, s így ettől kezdve már nem a saját régi életemet élem, hanem Krisztus él bennem! Ezt az életet, amelyet most testben élek, az Isten Fiába vetett hit által élem, aki annyira szeretett engem, hogy önmagát áldozatul adta értem.

2018. febr. 25. 20:57
 12/14 anonim ***** válasza:
94%
Kedves kérdező! A Biblia szerint földi embernek nem szabad állást foglalni ebben a témában. Máté 7.1. Sok hasonló értelmű ige van, csak ki kellene keresni. Sámson példája tényleg nagyon jó. A kérdésed megfogalmazásából egyértelmű, hogy Magadra gondoltál. Szomorú.
2018. febr. 25. 23:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek fordulj egy pszhilogushoz vagy hícd a lelkisegély ingyenes számot esetleg egy olyan emberel beszélj erről kiben megbízol ne dobd el magadtol az életed mert ezel másnak és fájdalmat okozol értékes vagy ved észre
2018. febr. 27. 22:39
 14/14 KZitus ***** válasza:
49%

Szia

Már írtam a Biblia álláspontjáról a kérdéseddel kapcsolatban.

Most inkább a második kérdésedhez szólok...

Krisztus azért halt meg ÉRTED, hogy neked adjon egy lehetőséget az örök életre itt a földön, amit Ádámék bűne miatt elveszítettünk. Te tudsz erről?

Nem tudom mi vezetett téged ilyen gondolatokhoz, de azt tudom engem mi vezetett évtizedekkel ezelőtt. Mióta tudok Isten hatalmas szeretetéről, és Krisztus önfeláldozásáról, azóta van értelme az életemnek, és ez rengeteg nehézségen átsegített már az életem során. De ez nem csak az enyém! Ez a te lehetőséged is, hogy egy szebb, jobb élet felé törekedj, és ne a halál felé kcsintgas, ami SOHA nem Istentől, inkább a Sáűtántól jövő nyomás, kísértás, úldüzés miatt juthat az ember eszébe. Kijózanító, amire Isten Péter apostol által figyelmeztet: "Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon van, hogy felfaljon valakit" 1Péter 5:8

Ha azt teszed amire Krisztus tanít, akkor abban a védelemben lehet részed, amit csak Isten tud megadni számodra.

„Álljatok ellen az Ördögnek, és elmenekül tőletek” JAK 4:7

Gondolkodj: aki ezeket a gondolatokat elültette az elmédben, elmenekül(és nem elandalog) tőled:-)

2018. febr. 28. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!