A valóságban élhetett Jézus?
Sokáig úgy tekintettem Jézusra, mint sok hősre. Lehet hogy élt, de az is lehet hogy több ember történeteit gyúrták egy emberbe bele.
Aztán utána olvastam a torinói lepelnek és elég érdekesnek találtam. Ugyebár ezzel takarták le elvileg Jézus holttestét, miután leszedték a keresztről. Teljes egyezés a Bibliával, a töviskoszorú a fején, a keresztre feszítés nyomai, Pilátus idejéből származó érmék a szemén és a lepel kora is stimmel, Kr. utáni első század első fele. Ezután olvastam hogy különböző olajokkal kenték be, amik a leplen is kimutathatóak voltak, tehát ez is stimmel. Ráadásul az arc, amit a torinói lepel őriz, megegyezik azzal, ahogyan Jézust ábrázolják a keresztény kultúrában.
Az igazán érdekes fordulat akkor következett, amikor olvastam a manoppelói kendőről. Elvileg ezzel törölték le Jézus arcát miközben menetelt a kereszttel. És az ezen lévő arc minta szinte teljesen megegyezik a torinói leplen lévő arccal és korban ez is stimmel, Kr. utáni első század. Sőt, a kendőről származó vérminta is megegyezik a lepelről származóval.
Ezek elég elgondolkodtatóak és túl sok lenne a véletlen...
Szerintetek élt Jézus?
"100000x belinkeltük"
Na igen. Azokról még nem szóltam, akik nem bibliai szereplők, de mind a Bibliából vették a "tudásukat". Pl. Flavius.
Biztos vagyok benne hogy élt!
Amit Önmagáról mondott az teljes mértékben alátámasztja az Ószövetségi Irásokat amiket róla irtak.
Isten és ember volt.
Az Irásból tehát az Evangéliumokból rengeteg Irás fennmaradt hogy ki volt az uralkodó, helytartó, császár stb.
Sőt a mai napig megvan a császár pénze amivel Jézust csőbe akarták húzni.
A Biblia leírása szerint egyértelműen kijelenthetjük, hogy a lepel nem Jézus Krisztus halotti leple!
Lukács evangéliuma szerint:
Lk 24,12 "Péter azonban felkelvén elfuta a sírhoz, és behajolván látá, hogy csak a lepedők vannak ott; és elméne, magában csodálkozván e dolgon."
Még hitelesebb Jánosnak, mint szemtanúnak a leírása:
Jn 19,40 "Vevék azért a Jézus testét, és begöngyölgeték azt lepedőkbe illatos szerekkel együtt, a mint a zsidóknál szokás temetni."
Jn 20,5-7 "És lehajolván, látá, hogy ott vannak a lepedők; mindazáltal nem megy vala be. Megjöve azután Simon Péter is nyomban utána, és beméne a sírba: és látá, hogy a lepedők ott vannak. És a keszkenő, a mely az ő fején volt, nem együtt van a lepedőkkel, hanem külön összegöngyölítve egy helyen."
Úgy gondolom ezek a leírások egyértelművé teszik, hogy Jézus Krisztusnak nem egy halotti leple volt (mint pl. a torinoi lepel), hanem több, méghozzá a fején volt egy keszkenő is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!