Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igazi boldogságot tényleg...

Az igazi boldogságot tényleg csak Jehova Tanúinál lehet megtalálni?

Figyelt kérdés
2018. febr. 12. 19:36
1 2 3
 11/23 szp72 ***** válasza:
66%
Igen, mert Jehova megtorolja a tévedéseket, kivéve a Jehova tanúinál, mert ott bármekkora hülyeséget is lehet mondani.
2018. febr. 13. 09:04
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha megtértél, újjászülettél, Isten gyermeke lettél, ha Jézust követed akkor felekezettől függetlenül boldog lehetsz. A földi életünk minősége és az üdvösségünk nem függ attól, hogy Jehova Tanúi, zsidók vagy reformátusok vagyunk-e.
2018. febr. 13. 11:06
 13/23 A kérdező kommentje:

ma 11:06

Jehova Tanúi szerint egyedül csak ők követik Jézust.

2018. febr. 13. 11:21
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Én azt javaslom, hogy figyeljük meg azt, hogy Jézus hogyan mutott rá arra a hires Hegyibeszédében, hogy kik a boldogok. Meg kell jegyezni, hogy Jézus szavai nem csak a tanítványainak szolt, és nem mondta azt se, hogy az ő tanítványi a boldogok. A Máté 5:3-5-ig igy mutatitt rá arra, hogy valójában kik a boldogok és miért: 3„Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre,*+ mivel övék az egek királysága.

4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fogják vigasztalni őket.+

5 Boldogok a szelídek+, mivel örökölni fogják a földet.+

6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak+ az igazságosságra, mivel Isten megadja ezt nekik, és elégedettek lesznek.+

7 Boldogok az irgalmasok+, mivel velük is irgalmasan fognak bánni.

8 Boldogok a tiszta szívűek+, mivel látni fogják az Istent.

9 Boldogok, akik békére törekednek*+, mivel Isten fiainak fogják őket hívni.

10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért,+ mivel övék az egek királysága.

11 Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak+ és üldöznek benneteket,+ és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok.+ 12 Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok,+ mivel nagy a ti jutalmatok+ az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is+.

Jézus itt tehát leírta, hogy kik valójában a boldogok, és miért. De nem mondta azt, hogy ez csak egy csoprtra vonatkozik, hanem inkább mindazokra, akikre Jézus állításai közül valamelyik vonatkozik. Például ha valaki irgalmasan bánik mással. boldog lehet, mert ő vele is irgalmasan fognak bánni.

2018. febr. 13. 11:26
 15/23 anonim ***** válasza:

"Ha megtértél, újjászülettél, Isten gyermeke lettél"

Soha senki nem volt más.

2018. febr. 13. 11:56
 16/23 anonim ***** válasza:
36%

"Nem értem a 8. válasz lepontozását. A színtiszta igazat írta."

Ha felnősz, megérted

2018. febr. 13. 12:15
 17/23 anonim ***** válasza:
45%

"" Boldog nemzet az, melynek Istene Jehova,

a nép, melyet tulajdonául választott.

Zsoltárok 144:15 "

Tehát akkor a válasz nem, mivel egy egy ószövetségi ige. Ha az újszövetségre akarjuk kiterjeszteni, akkor Krisztus szellemi egyháza a "választott nép", azaz mindenki, aki újjászületett Krisztusban

2018. febr. 13. 12:50
 18/23 anonim ***** válasza:
31%
Igen, csak a tanúknál találod meg a boldogságot! Próbáld ki! Végy egy őrtorony magazint, hengereld össze a farkad átmérőjének megfelelő méretig, húzd fel majd jöjjön aminek jönnie kell. A végén boldogság lesz.
2018. febr. 13. 23:20
 19/23 anonim ***** válasza:
én még sok sok év alatt egyetlen 1 mosolygós vidám boldog nyugodt életet élő jehovát sem láttam,de nem is hallottam ilyenről. csak az újságjaikban irkálnak ilyeneket. igaz nem vagyok tag, de nagyon sokat ismerek közölük.
2018. febr. 14. 08:05
 20/23 A kérdező kommentje:

ma 08:05

Ezt én is megerösiteni tudom..

de ők ezt is kitudják magyarázni azzal hogy majd Armaggedon után lesznek boldogok..

2018. febr. 14. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!