Az igazi boldogságot tényleg csak Jehova Tanúinál lehet megtalálni?
ma 11:06
Jehova Tanúi szerint egyedül csak ők követik Jézust.
Én azt javaslom, hogy figyeljük meg azt, hogy Jézus hogyan mutott rá arra a hires Hegyibeszédében, hogy kik a boldogok. Meg kell jegyezni, hogy Jézus szavai nem csak a tanítványainak szolt, és nem mondta azt se, hogy az ő tanítványi a boldogok. A Máté 5:3-5-ig igy mutatitt rá arra, hogy valójában kik a boldogok és miért: 3„Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre,*+ mivel övék az egek királysága.
4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fogják vigasztalni őket.+
5 Boldogok a szelídek+, mivel örökölni fogják a földet.+
6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak+ az igazságosságra, mivel Isten megadja ezt nekik, és elégedettek lesznek.+
7 Boldogok az irgalmasok+, mivel velük is irgalmasan fognak bánni.
8 Boldogok a tiszta szívűek+, mivel látni fogják az Istent.
9 Boldogok, akik békére törekednek*+, mivel Isten fiainak fogják őket hívni.
10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért,+ mivel övék az egek királysága.
11 Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak+ és üldöznek benneteket,+ és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok.+ 12 Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok,+ mivel nagy a ti jutalmatok+ az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is+.
Jézus itt tehát leírta, hogy kik valójában a boldogok, és miért. De nem mondta azt, hogy ez csak egy csoprtra vonatkozik, hanem inkább mindazokra, akikre Jézus állításai közül valamelyik vonatkozik. Például ha valaki irgalmasan bánik mással. boldog lehet, mert ő vele is irgalmasan fognak bánni.
"Ha megtértél, újjászülettél, Isten gyermeke lettél"
Soha senki nem volt más.
"Nem értem a 8. válasz lepontozását. A színtiszta igazat írta."
Ha felnősz, megérted
"" Boldog nemzet az, melynek Istene Jehova,
a nép, melyet tulajdonául választott.
Zsoltárok 144:15 "
Tehát akkor a válasz nem, mivel egy egy ószövetségi ige. Ha az újszövetségre akarjuk kiterjeszteni, akkor Krisztus szellemi egyháza a "választott nép", azaz mindenki, aki újjászületett Krisztusban
ma 08:05
Ezt én is megerösiteni tudom..
de ők ezt is kitudják magyarázni azzal hogy majd Armaggedon után lesznek boldogok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!