Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mai időkben mikor engedélyez...

A mai időkben mikor engedélyezheti a pápa (vagy más vallás vezetője) a válást, illetve a házasság semmissé tételét?

Figyelt kérdés

Létezik még ilyen eset?

Ha igen, milyen okoknál fogva teheti semmissé a házasságot?

2018. febr. 9. 19:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%
Ja, és mindez természetesen az egyházi házasságra vonatkozik CSAK!
2018. febr. 10. 11:46
 12/15 anonim ***** válasza:

Az önmagában nem probléma a házasságnál, ha egyik vagy mindkét fél nem szűz. Ez sok más esetben is előfordul: felnőttként megtérők esetén, a házastárs halála miatt újraházasodóknál, esetleg aki nemi erőszak áldozata lesz vagy nem házas és úgy fekszik le szabad akaratából valakivel. Utóbbi esetben értelemszerűen (hacsak nincsenek nagyon speciális körülmények) bűn, amit tett, megbánja, meggyónja és házasodhat.

Ha egy házasságról megállapítják, hogy nem jött létre, akkor előfordul, hogy az egyik vagy mindkét felet eltiltják a későbbi házasságkötéstől, de ez ritka.

2018. febr. 11. 18:27
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
A pápa is csak ember, nem kell komolyan venni..
2018. febr. 13. 05:37
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Bayer azt mondta egy balf.asz a pápa. A KDNp-s Semjény azonnal felterjesztette kitüntetésre...
2018. febr. 13. 16:56
 15/15 A kérdező kommentje:

"A pápa is csak ember, nem kell komolyan venni."

"Bayer azt mondta egy balf.asz a pápa."

Mi köze ezeknek a kérdéshez?

Nem politikai vagy vallási vitát akartam provokálni, feltettem egy egyszerű kérdést.

Amelyre a legtöbben normálisan, ismereteik szerint válaszoltak.

És az sem érdekel, hogy az a Bayer, akiről még életemben nem hallottam, mit mondott és mit nem.

Nem a pápákról kérdeztem, hanem a válások lehetőségéről a különböző vallásokban.

A normális válaszokat meg is köszönöm!

2018. febr. 13. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!