Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismersz olyat aki már áttért...

Ismersz olyat aki már áttért a béke vallására? Hogy viseled, és hogy viseli a környezete?

Figyelt kérdés
A furmányos turbános vallásra gondoltam

2018. febr. 4. 22:45
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
Igen, mindenki jól megbékült vele aszt cső.
2018. febr. 4. 22:53
 2/27 anonim ***** válasza:
73%
Frissen áttértet nem, de ismerek két muszlimot. Te hogy "viseled", hogy vannak kék szemű ismerőseid? Ugyanúgy. Soha nem jutott eszembe, hogy ez valami teher volna akár rajtam, akár rajtuk, akár máson.
2018. febr. 4. 23:02
 3/27 anonim ***** válasza:
48%

Igen ismerek. Jól viseli a környezete. Attól, hogy az ember felvesz más vallást még ugyanaz az ember marad.

Bem József és Horthy István is felvette az iszlámot, és ettől függetlenül még ők is megmaradtak magyar hazafiknak.

2018. febr. 4. 23:50
 4/27 anonim ***** válasza:
80%

Egy nagyon kozeli ismerosom már alapból így nott fel (most 20 éves koruli)az apja tért át az iszlámra, hát nem volt konnyu neki az iskolában pl. a barátai szulei tiltották a barátságot az illetovel stb. Egy kisvárosban nott fel, az emberek egyszeruen nem nagyon tudták elfogadni, idegen volt nekik, hogy valaki aki magyar az egyben iszlamista is, én magam is például hívo keresztény vagyok, de megértettem, hogy nekik más felfogásuk van Istenrol, és mindig is megtaláltuk a kozos hangot ebben és más támával kapcsolatban is.

Még mindig az egyik legjobb ember akit ismerek, nem iszik, nem bulizik, és bár kuzdosportban jártas, soha nem bántana embereket.

A Lényeg, hogy nehéz gyerekkora volt, és ez a vallása miatt. Nem véletlenul hagyta el az országot mostanra.

2018. febr. 5. 00:11
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Turbánt a hinduk viselik
2018. febr. 5. 01:08
 6/27 anonim ***** válasza:
56%

Hogy még pontosabbak legyünk, valójában nincs teljesen igazad :)

Mert a turbán viselésének előírása a szikh vallásban előírás.

[link]

Csak mivel a szikh vallás is indiai ezért keerik őket a hindukkal.

De egyébként a én is egyetértek, milyen hülyeség ez, hogy „turbános” vallás? A turbánt abban a térségben mindenki hordta. A közel-keleti keresztények és zsidók körében is a turbán meg fejkendő része volt a viseletnek, ennyi erővel akkor az is turbános vallás...

2018. febr. 5. 02:11
 7/27 A kérdező kommentje:
Mennyi meleg szívű és toleráns ember. Nem lesz itt semmi baj az átállással. Rohanok a turbán boltba, útközbe beugrok akorán boltba is. Nehogy lecsússzak az új trendről.
2018. febr. 5. 05:27
 8/27 A kérdező kommentje:

Igen ismerek. Jól viseli a környezete. Attól, hogy az ember felvesz más vallást még ugyanaz az ember marad.

Bem József és Horthy István is felvette az iszlámot, és ettől függetlenül még ők is megmaradtak magyar hazafiknak.

----------------------------------------------

Horti istván megmaradt hazafinak. Büszke is lehet magára. Indonézziában a benszülötteket rángatja ki saját kultúrájukból, és iszlám iskolát működtet. Ahelyett hogy magyarországon hazafiskodna, de úgy látszik az indonéz hazafiság jobban fizet.

2018. febr. 5. 05:31
 9/27 A kérdező kommentje:

Ja, Bem apó is áttért az iszlámra. Úgy magyar módon okosba... :-)

A szabadságharc leverése után Törökországba menekült. Az orosz kormány a menekültek kiadását követelte Isztambultól, amire a köztük kötött békeszerződésben az Oszmán Birodalom kötelezettséget vállalt – kivéve, ha a menekült áttért a mohamedán hitre – írja a Wikipedia.

A lengyel hazafiak közeledő orosz–török háborúban reménykedtek. Az emigráns tisztek szívesen részt vettek volna ebben a törökök oldalán, amihez fel kellett venniük az iszlám vallást. A magyar és lengyel emigránsok körében nagy vita bontakozott ki erről. Kossuth Lajos, és Mészáros Lázár is ellenezte ezt, Bem azonban – Guyon Richárddal, Kmety Györggyel és 216 magyar, 7 lengyel és 15 olasz társával együtt – gyakorlati alapon áttért az iszlámra, felvette a Murad (Murat) nevet.

2018. febr. 5. 05:36
 10/27 A kérdező kommentje:
Jó lenne nem azon rugóznátok hogy akormányzó úr leszármazottjának a nevét rosszul írtam le.Végső soron még a Nemecsk féle kismbetúket sem érdemli meg.
2018. febr. 5. 06:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!