Ez így nagy butaság?
Mi van akkor, ha vonz a keresztény kultúra, jól érzem magam keresztény emberek társaságában, és Jézus Krisztus erkölcsi példamutatása alapján élem az életem, de a keresztény hitet nem tudom a magamévá tenni?
Eljárhatnék így például a templomba? Vagy nincs értelme? Mennyire látnak ott egyáltalán szivesen, ha nem vagy hívő?

Nem vagyunk zárt közösség, minden embert szívesen látunk.
Ismerek olyan embert is akinek pár évtizednyi templomba járás utána egyszer csak valahogy leesett a tantusz, összeállt a kép hogy miről szól ez az egész, a sajátjának érezte, és tényleg hívő lett.

és ezt miből gondolod kedves 3-as? :)
Jártál már valaha is ott? vagy miből szűrted le ezt a marhaságot?

az első válaszadóval kapcsolatban én nem lennék ilyen rossz hiszemű, egyszerűen véletlenségből lehagyta a NE-t
egyébként nem gáz, sokan kezdik így, azt lehetne rád mondani érdeklődő vagy majd később kialakul mit kezdesz a dologgal

Ezt nem igazán értem hogy mi a problémájuk az embereknek a Hit Gyülekezetével..ha maga Német Sándorral van a probléma,csak tudjátok hogy kisebb gyülekezetekben más prédikál!!! Ha meg az adakozás a probléma,nem kötelező!!! Senkire sem eröltetik rá hogy pénzt adjon..sőt adót sem kell a gyülekezetnek fizetned (valahol olvastam ezt a butaságot)
Ez az egyetlen hely ahol tényleg elismerik a Szent Szellemet,és mégis így beszélnek róla..
Persze nem emiatt emelem ki ezt a közösséget,csak mondom..

" kisebb gyülekezetekben más prédikál"
Szerintem ez is egy probléma vele.

és kifejtenéd ez miért probléma?
és akkor az is zavar hogy több pap van vagy mi?

"és Jézus Krisztus erkölcsi példamutatása alapján élem az életem, de a keresztény hitet nem tudom a magamévá tenni"
Szerintem összekevered a hitet a vallással, mert nincs olyan, hogy Jézust követed, meg egyszerre nem Jézust követed. A keresztény szó ezt jelenti: Krisztus követő. Tehát nem lehet egyszerre Jézust követni, meg Jézust nem követni.
Igen, ha valaki Jézust követi, akkor ehhez az is hozzá tartozik, hogy eljár templomba.
De a legfontosabb mégis az, hogy Jézust az Evangéliumok alapján ismerd meg, tanulmányozzad. Ekkor persze kérdések fognak felmerülni benned, hogy hogyan kell érteni és ezért találnod kellene egy olyan közösséget, ahol ezekre a kérdésekre értelmedet és a szívedet is megnyugtató módon válaszokat is tudsz kapni. Ahol kérdéseket sem lehet feltenni, vagy kapsz értelmed megnyugtató válaszokat, azt a társaságot hagyd ott.
Nem javaslom én sem a HIT gyülekezetét, mivel az egy speciális vallást képviselnek, tehát kiragadnak részeket a Bibliából egy saját speciális cél érdekében. Nem rangsorolnak a Bibliában, nem az Evangéliumok szerint értelmezik a Biblia többi részét, hanem minden sorát azonos súlyúnak tekintik, pedig így mindent ki lehet olvasni a Bibliából, meg annak az ellenkezőjét is, éppen annak megfelelően, hogy mi az éppen aktuális érdekük.
Idézek, egy jézusi közösség könyvéből:
"Isten semmiféle vallást nem alapított! A mennyek országában nincsenek vallások. Ott olyan emberek, szellemek vannak, akik a szeretetre tették életüket. Az általad említett próféciák csak annyiban hitelesek, amennyiben az evangéliumaimban olvasható világvégi próféciákkal összhangban vannak. Minden más ilyen irányú prófécia: TORZÍTÁS!
2. Bár Isten nem alapított vallást, mint ahogyan nem alapított nemzeteket sem, de amint mindenkinek hozzá kell tartoznia egy nemzethez, ha a földön élni akar, úgy hozzá kell tartoznia egy valláshoz is, ha képviselni akarja közösségileg is a SZERETET ISTENÉT!
De amint e-világi országokhoz sem lehet úgy tartozni, hogy ne tenné ki magát bárki bizonyos hatalmi üldöztetésnek, így van ez a vallásokban is. Bármelyikhez tartozol, ha Engem képviselsz, és eléje helyezel vallási vezetőid elképzeléseinek, akkor nem kerülheted ki, hogy ne osztozz sorsomban (János 15:20)! "
Jézus; A HANG - könyv 909

#4 #6
„Kereszténység” Hit Gyülekezete módra:
Szeresd Izraelt, a te Istenedet, és csak neki szolgálj!
Nehéz túltennie magát az embernek azon, ha élőben találkozik ennek a cionista, pénzügyi szektának valamely jobb sorsa érdemes tagjával. (Magyar emberről beszélünk.) A hideg futkos a hátunkon, ahogy az illető a „zsidó" és az „Izrael" szavak hallatán a delíriumos őrület lángjával a szemében, és szent pátosszal a hangjában kezd el szónokolni „Isten választott népéről". Az állunk a földön van, miközben hallgathatjuk, hogy a zsidóknál szebb, jobb, kedvesebb, zseniálisabb, becsületesebb és persze hányatottabb sorsú (ennek ellenére mégis extra jófej) nép nem is létezik a Földön.
Miután a dicshimnuszok és szuperlatívuszok végére érünk, az eszelős szempár ránk mered, s kérdőre von: Ugye milyen csodálatos Júdea népe? Erre mi csak zavartan vakargatjuk a tarkónkat, agyunkban felidéződik a bolsevizmus atyjainak munkássága, lemészárolt palesztin gyerekek képe, liberális szörnyetegek ámokfutása. Szavak keresünk, végül kompromisszumosan kinyögjük: Én ezt másképp látom. Az eszelős tekintet felett a szemöldökök csodálkozva felhúzódnak: Hát hogy látod?
Finom utalásokat teszünk bizonyos morális kérdésekre az izraeli hadsereg hadviselésével kapcsolatban. A szempár összeráncolódik, majd jön a heves tiltakozás: Az nem úgy van! Az indokolt védekezés! Aljas Hamász propaganda! Ezután ízelítőt kapunk Izrael „hiteles" történelméből. (Még egy Szombat magazint is az orrunk alá tolnak.) Az összes filoszemita frázis a nyakunkba zúdul iszlám terrorizmusról, hős bengurionok és ménáhembeginekről, ősi földről és persze holokausztról. Ez utóbbit ha valaki megkérdőjelezi, az gonosz és mentális beteg. - nyugtázzák nekünk.
Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa. Megkapjuk még azt is, hogy a Katolikus Egyház bálványimádó és a krisztusi tanok ellensége, valamint a katolikusok nem Jézust tisztelik, hanem a prédikáló papot. (Én nem tudom, hogy mit szednek ezek a hitgyülisek.) A végső konzekvencia végül így hangzik: A Hit Gyülekezete Jézus Krisztus tanainak igazi megtestesítője.
Nehéz szavakat találni. Az ember gyomra csak forog. És akkor még nem is beszéltünk a habzó szájú, rángatózós őrjöngésekről (á la Vidám Vasárnap), ahol a tagok szerényke jövedelmük egy részét arra fordítják, hogy egy Dávid-csillagos szappannal átsúrolják az agyukat. (No meg persze Németh Sanyinak is jól jön az új autó.)
Teológiai tévtanok, a saját nemzet gyökereitől való elszakítás, feltétel nélküli zsidóimádat, anyagi haszon s mindezzel együtt Krisztus kigúnyolása. Ez hát a Hit Gyülekezete.
Mit kezdjük az ilyen megvezetettekkel? Véleményem az, hogy semmit. Többségük még akkor se térne nagyon magához, ha egy Merkava éppen az ő házukat lőné szét. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb teendőnk a prevenció. Ha a környezetünkben valaki Istent keresi, akkor egyengessük az útját, nehogy fennakadjon egy-egy ilyen szekta ördögi hálóján. Mert hát Pál apostol is megírta:
„Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök, És az igazságtól elfordítják az ő fülöket..." (2 Tim 4, 3-4)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!