Magyarra fordított Septuaginta bibliát hol tudnék beszerezni? Van egyáltalán ilyen?
Azért nem minden fordítás alapja a kései héber maszoréta szövegek, ezeket jellemzően a protestánsok használják.
A katolikus fordítások alapja a LXX volt mindig. Például egy nagyon jellegzetes eltérés, hogy eredetileg egy Jézusról szóló próféciában az volt, hogy "Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve." Ezt a zsidók később átírták úgy, hogy fiatal asszony szül. A katolikusok megmaradtak az eredeti szövegnél, a protestánsok átvették a kései héber átírást.
Meg sok apróságot lehet még találni, különösen Jézusra vonatkozóan.
Kérdező ha tudsz angolul akkor bőséggel van septuaginta fordítás a neten, ingyen és legálisan olvashatod
ha érdekel ez a téma akor pedig Az egyházatyák bibliája c. könyvet javaslom elolvasni ugyan inkább szakmának írták de nagyrészt szerintem egy laikus is érti
Nagyrészt megértem az angol szöveget,úgyhogy akkor szerintem megkeresem neten angolul.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!