Nem önzőség, hogy azért hiszünk Istenbe, hogy a mennybe kerüljünk?
Folyt.:
Az örökélet,-ha megajándékoz azzal Istenem-csupán hab a tortán.
Hitemmel semmilyen érdemet nem szerzek az örök élet elnyeréséhez.CSAK AJÁNDÉK!
Szia
"Önzőek vagyunk, mert csak azért rendeljük önmagunkat a szavai alá,hogy aztán nekünk jó legyen." - bárcsak Adám és Éva is ilyen "önző" lett volna! Akkor most nem öregednénk, nem halnánk meg, nem lenne sem pokol, sem menny, sőt nem is volna miért feltenned a kérdésedet :-) Bocsi :-)
"Nem önzőség, hogy azért hiszünk Istenbe, hogy a mennybe kerüljünk?" Te és még ki hisz ezen okból? Akiket én ismerek, azok érettebb Istenképet vallanak.
"Pedig a "nagy" vallások ilyenek." Hú, nézz utána kicsit pontosabban ennek. A gyaki alapszabálya nem tiltja ugyan, h butaságokat beszélj, de azért ez már égő, nem gondolod?
"Nem önzőség, hogy azért hiszünk Istenbe, hogy a mennybe kerüljünk?"
Én sem ezért hiszek.
Szerinted miért hisz az emberek 99%-a?
Ha senki nem várhatna érte semmit, már régen nem lennének hívők, és vallások sem.
A mennyország "motiváció", mint jutalom, de aki nem hisz Istenben, akkor sem fog hinni ha ezt az ígéretet kapja. Nehezen tudom elképzelni hogy valaki azért kezd el hinni, mert a mennyországba akar kerülni.
Kérdező, az emberekre sokféleképpen lehet hatni. Isten nem akarja hogy tévútra kerüljünk. Vegyünk egy egyszerűbb példát. Te mivel győznéd meg a gyerekedet hogy járjon iskolába és tanuljon? Sokan sokféleképpen. Például van aki logikusan elmagyarázza a gyereknek hogy tanulni kell. Más jutalmat ígér neki, ha jók lesznek a jegyei ezt és ezt megveszi neki. Van aki ráijeszt, és büntetést helyez kilátásba ha nem tanul a gyerek mint például szobafogság. Kire mi hatásos, de a lényeg hogy tanuljon.
" Pedig a "nagy" vallások ilyenek. "
Nemtom, a zsidó valást nagynak, v kicsinek tartod, az mindenesetre nem ilyen.
A zsidó számáőra I-ten természetes, nem kérdés.
Ami számít, az a tett. Ho9gy világos leghyen, egy történet egy rabbiról:
"Sírva áll egy zsidó no a szentéletu Löw Sámuel rabbinus elé:
- Megvert engem az Isten, rabbi, folyton csak lányaim születnek, és én annyira szeretnék egy kisfiút.
- Vigasztalódj, lányom - mondja szánakozóan a rabbi -, megígérem, hogy jövore fiút ad neked az Úr!
Még aznap éjjel megjelenik az Úr angyala a rabbinál: "Sámuel, Sámuel! Megszegted a törvényt, olyasmibe avatkoztál, ami csak az Úr dolga. Az Úr teljesíti az ígéretedet, a zsidó nonek lesz fia, de te büntetésbol nem kerülhetsz be a Paradicsomba !" Másnap reggel az angyal meglepetten látja. hogy a rabbi örömlakomához készülodik.
- Miért csodálkozol? - kérdi mosolyogva szentéletu Löw. - Miért ne lakomázhatnék? Eddig a jót mindig a Paradicsomért cselekedtem. Most már csinálhatom a jót magáért a jóért."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!