Ha egy ember nem tudja elfogadni, hogy a nagy Ő elhagyta, és nem tud beletörődni, emiatt elhatározza hogy nem eszik és iszik. Szándékosan és bánatában, meghal. Az pokolra viszi a lelkét?
"Én úgy gondolom ,hogy nem kerül a pokolra az ilyen ember. Mivel nem Isten ellen akart dacolni, hanem egy bizonyos fájdalomtól szeretett volna menekülni. Lényegében a szenvedést nem bírta elviselni. Nem gondolnám hogy ezért pokol jár."
Hát rosszul gondolod.
Az élet Isten ajándéka, aki az életet kioltja, Istennel szegül szembe. Gondolj arra, hogy Jézus "kicsit" jobban szenvedett, mint te egy kis szerelmi bánattól.
Nyilván nem véletlenül lett vége. Nem volt ez olyan tökéletes. Ha az lett volna, akkor még most is tartana.
Hiába voltál előtte egyedül, gondolom, pont azért ragaszkodsz hozzá annyira, mert nélküle magányosnak gondolod magad, vagy előtte is az voltál. Ezért hozzá ragaszkodsz betegesen. Mert ez beteges.
Senki sem lehet olyan fontos, hogy öngyilkos legyél miatta, mert vége lett.
19-es, telibe találtad a lényeget!
Akárhogy is ragozzuk a dolgot, ennél többet és lényegretörőbbet nem lehet erről mondani.
"Nem kell se menny se pokol. Megelégszem szimpla nem létezéssel."
Ezzel amúgy én is így vagyok, de nem tudhatjuk biztosan, hogy mi vár. Nem kívánságműsor ez. Még az is lehet, hogy újjászületsz és kezdheted elölről az egészet. Bár akkor legalább már nem fogsz emlékezni Rá. De nagy eséllyel megint beleesel egy ugyanilyen csapdába.
"Ebbe a nőbe találtam meg mindent"
- egyet kivéve: a sírig tartó HŰSÉGET.
HŰSÉG - az nem csak egy "valami" - az a legfontosabb, amihez az összes többi "minden" kapcsolódik, aminek függvénye, ami a lényege emberi kapcsolatainknak, tetteinknek és szavainknak is.
Nő vagyok, és hívő is, és nem szeretnék imádkozni, hogy visszatérjen Hozzád az a lány.
A férfi csak Istentől függjön, és legyen a nő oltalmazja, de ne legyen ekkora függőségben a nőtől. Lehet, hogy ez választotta el Tőled végül, ez a nagy imádat.
És talán jó is, hogy így történt, mert így talán rátalálsz Istenre, hogy Tőle függjél (Ő biztos sose hagy el) és megtanuld, hogy a Nő nem imádat tárgya, hanem Valaki, akinek Férfira van szüksége és akit szeretni, óvni kell.
Ha így alárendeled magad egy lánynak, akkor az nem tud majd becsülni. Becsüld meg magadat! és akkor majd más is meg fog. :)
Kérlek, légy igazi Férfi!
Létezésed terhét hordozd Te! ne pedig egy lánytól tedd függővé az ÉLETEDET!
Különben szerintem nem lehet így meghalni, hogy kitaláljuk, hogy nem eszünk, előbb-utóbb kijózanodik az ember és élni akar. De ez mellékes.
És szerintem nem az öngyilkos-éhenhalás visz a kárhozatba, hanem inkább az, hogyha elszakadsz Isten szeretetétől és minden imádatodat, életedet stb egy másik halandónak adod. Életet csak Isten adhat.
Lsd. Ádám esete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!