Mit fejez ki az aki szándékosan kisbetűvel írja a másik ember nevét?
utálatot, megvetést, gyűlöletet
szerintem
Ez a helyzettől függ.
Neten, sms-ben, cseten, stb. sokszor kisbetűvel írnak mindent. Szóval ebből még semmilyen következtetést nem vonnék le.
Ha direkt írja valaki úgy, nem csak lustaságból és nem a helyesírási ismeretek hiánya miatt, akkor az lenézés, a másik semmibe vevése. Lásd. nemecsek ernő Pál Utcai Fiúk
Igénytelenség! Tiszteletlenség!
Nem gondol bele abba, hogy ő is csak annyit várhat el más embertől, amennyit ő megad neki.
Van egy pozitív (?) kivétel:
A század elején a Bauhaus építészeti iskola elvei szerint az egyszerűségre, minimalizmusra, funkcionalizmusra kell törekednünk, kerülnünk a fölösleges dolgokat. Akkor született a modernizmus, ezekkel az eszmékkel (az eredmény vitatható...).
Nos, van, aki innen hozza ezt az eszmét, és a nagy kezdőbetűt fölöslegesnek tartja, mert anélkül ugyan úgy értelmes a szó.
Igazából nem funkciótlan az, mert azzal jelöljük a név és a személy iránti tiszteletünket (ami a modernizmusból is hiányzott sokszor...)
Van olyan ismerősöm, aki mindenki nevét kisbetűvel írja chaten, és semmit nem jelent (bár engem így is idegesít). De én pl. nagybetűvel szoktam, és ha kicsivel írom, akkor nagyon megvetem a személyt.
Szóval meg kell nézni, hogy mindig mindenki nevét úgy írja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!