Szerintetek is ez Isten célja az életemmel?
Keresztény emberként kérdezem.
Sosem volt sok barátom, sosem szerettem a társaságokat. Mindig vágytam arra, hogy szeressenek és legyenek barátaim, de csupán magamért sosem kedveltek: nem vagyok egy érdekes személy, nincs képességem kapcsolatokat építeni, az embereket és a viselkedésüket is csak most kezdem megérteni.
Másfél éve ok nélkül zúg a fülem, magas a pulzusom, folyamatosan fáj a mellkasom, a hátam, a karjaim, a fejem hátul, rosszullétek jönnek rám. Erősen kutattam eddig, s talán most találtam meg ennek az okát. (Rengeteg magánorvos, rengeteg pénz, rengeteg diagnózis, kétségbeesés, kutatás)
Hiszem, hogy másokért is kell kereszteket cipelnünk. Ezt egyszer olvastam is a Maiigében. (pl ha van egy tanítónő, aki mindig fáradt, folyamatos migrén gyötri a sok munka és tanítás miatt, egészségügyi panaszai keletkeznek a kimerültség miatt, az azért szenvedi el ezt a sok panaszt, azért viseli ezt a keresztet, mert abban a 20 fős osztályban van egyetlenegy olyan gyerek, aki később mondjuk világhírű orvos lesz, és emberek millióit tudja meggyógyítani a munkásságával, fejlesztésével, de a kisgyerek motiválásához, fejlesztéséhez a tanítónő munkájára, személyiségére van szükség)
Nos, soha nem voltak nagy kapcsolataim emberekkel. Gimiben volt 4 barátnőm, akikkel azóta egy szót sem beszéltem (ennyire hianyzok nekik), a szüleim elváltak, anya próbált felnevelni és szeretni a saját határaihoz mérten, van egy vőlegényem, aki szeret, meg egy pár kollégám, aki a betegségemre való tekintettel elviselnek, megkedveltek, és segítenek ha rosszul vagyok. De általánosságban elmondható, hogx nem kedvelnek az emberek, sőt ellenszenves, unszimpatikus vagyok számukra, bár néhány embernek megcsillan a szeme (lelke), ha rám néz, vagy lát, inkább így mondom... De "csak úgy", önzetlen érdekből még nem nagyon szerettek, úgy érzem
Persze az univerzum, és az Isten rendes, mert a másfél évem alatt sok olyan embert, orvost küldött, aki segíteni akart, de nem jött össze, mert ugye még mindig sz-rul vagyok nap mint nap egyre jobban megkeserítvr az életemet a folyamatos rosszullét, félelem, kétségbeesés, menekülési vágy, tanácstalanság, kimerültség, félelem.
Mondhatnánk hogy pánikbetegség, de nem az, mert már voltam Pszichológusnál, akivel tényleg sokat beszélgettem, és hát vannak rossz gyerekkori emlékeim, meg önbihalomhiányom, stb de ezek nem olyan mértékűek hogx pánikbetegséget okozzanak.... (bár lehet hogy én dolgozom fel rosszabbul még az apró lelki fajdalmakat is ki tudja) Szóval mondhatni hogy a p.betegség is kizárva.
Mivel a rosszullétek miatt munkába sem szívesen megyek (enyhén szólva), már a párommal sem szívesen alszom hétvégén, és ez mind azért van, mert terhelem az embereket a rosszulléteimmel, a vérnyomásmérő zugással, a problémáimmal, hogy nem tudnak miattam nyugodtan aludni, koncentrálni a munkára, felhőtlenül eltölteni a napot, mert én mindig beárnyékolom a szerencsétlenségemmel... Ezért tudat alatt kezdek szépen lassan mindenkit elmarni magam mellől, és kimaradni olyan dolgokról ahol emberek vannak, hisz ha jön a rosszullét (ami folyamatosan fennáll csak néha kicsúcsosodik) akkor vissza kell fognom magam, hogy ne zavarjam a többieket a félelmemmel, a szaladgálásommal, a zúgással, stb
Eddig megértettek, segítettek, de mostanra már szólni sem merek, mert én is tudom de főleg ők hogy semmi bajom nem lesz, csak egyszerűen olyan testi fájdalom és lelki állapot jön rám, mintha meg akarnék halni. De már nem figyelnek rám, már nem hallják meg, ha halkan odamotyogom nekik, hogy olyan rosszul érzem magam, nem ülnek fel velem az ágyban hogy elmúljon.
És már én sem akarom, hogy meghallják, vagy felüljenek. Mert már unom magam. Élni akarnék normálisan, vagy aludni egy jót, megnézni nyugodtan egy jó filmet, de nekem ez már nem jön össze mert egy rosszullét mindig keresztül húzza.
Nos, másokért is cipelünk keresztet.
Szerintem nem véletlenül adta Isten ezt a betegséget és azt, hogy soha nem szeretett sok ember, sőt inkább nagyon senki. Nem véletlen, hogy olyan szakaszban vagyok, hogy még azt a maradék embert is elmarom magam mellől, mert egyszerűen rá vagyok utalva hogy elmarjam magam mellől, hisz nem tudnak létezni mellettem sem a munkahelyen sem itthon.
Lehet, hogy az a célja, hogy az emberek, akik még idekötnek ne gátoljanak abban, hogy elutazzak egy távolabbi helyre, egy célt betölteni? Vagy hogy meghaljak hogy donor lehessek egy olyan embernek, aki nagyobb célt tölthetne be e világon?
A kérdésem nagyon komoly és a lelkem legőszintébb kérdése.
Persze, nem lenne ezt könnyű elfogadnom, tény és való, de ha ez a sorsom akkor ez a sorsom.
Mit gondoltok?
Őszinte, keresztény válaszokat várok, mert nem azért kérdeztem, hogy ghülyének vagy depressziósnak tituláljanak, hanem hogy megtudjam Isten akaratát
20l
Igen. Kb ez a kategória :D
Majd bemagyarázzák 5 év múlva, mikor meghal a diktátor, hogy tessék, itt van, Isten segített :D
Az 5-ös válaszolóval értek egyet, ha nem is tudom ilyen költőien megfogalmazni.
De mielőtt szeretni tudna valaki, észre kell vennie, hogy Isten mennyire szereti.
Megpróbálhatnád leírni mindazt a jót, amit kaptál Istentől, és azt magadnál is tarthatod, olvasgathatod, nem kell lezárnod egy borítékban. Pl. hogy látsz, hallasz, tudsz járni, van lakásod, nem fagyoskodsz, van mit enned... Vannak emberek, akiknek ezeket nem adta meg Isten. Akiknek meg megadta, azok legtöbbször természetesnek veszik, egészen addig, amíg, mint te, el nem veszítenek belőle valamit.
Az, hogy többen legyenek, akik szeretnek, egy hosszú távú feladat, és ebbe be is kell fektetni, hogy ki lehessen venni. De alapvetően ne az emberek szeretetét keresd, mert az bizonytalan, hanem Isten szeretetét, ami biztos. Szerintem Őt nem tudod egykönnyen elmarni magad mellől, viszont ne gondold, hogy a te életed kevésbé fontos Neki, mint mondjuk egy olyan emberé, aki nagy dolgokat képes tenni a világban.
Van úgy, hogy Isten valami bűn miatt sújtja az embert betegséggel. Én ennek nem vagyok a szakértője, de írtad, hogy vőlegényed van, és vele alszol. Ez egy bűn (paráznaság) a Biblia szerint. Mivel kereszténynek mondod magad (és a keresztény szó a Krisztus szóból ered), vedd fontolóra, hogy abbahagyod ezt a bűnt. ("Hagyja el a gonoszt mindenki, aki az Úr nevét vallja!" -- 2Tim 2:19) Lehet, hogy nem gyógyulsz meg, mert nem minden betegség a bűn következménye, de mindenképpen pozitív irányban befolyásolja a szexuális tisztaság az életedet.
Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!
Sajnos valóban nem tudom megélni eredményesen a hitet, ezt nagyon jól megfogalmaztad, kedves #3. Sem a családom, sem a párom nem hívő. Nekem is inkább csak imában és filozófiában nyilvánul meg, a cselekedeteimben és az életvitelemben sajnos nem mindig. Nagy lelki dilemma is volt ez amikor összejöttem a párommal 5 éve, valószínűleg ez a lelki teher is megmutatkozik most rajtam.
Próbálok szeretni és a szeretetre koncentrálni, másokkal kedves lenni és segíteni nekik/rajtuk. De valószínűleg ki fogom próbálni azt a módszert, amit írtál kedves #5, összeírom a sérelmeimet és az összes negatív dolgot az életemből, majd jó mélyre elteszem, és imádkozni fogok azért, hogy Isten használja fel a hasznomra azokat a dolgokat, és segítsen, hogy megismerjem, mi a célja velem, formáljon azokon keresztül az ő képmására.
Egyébként nagyon optimista vagyok, szerencsére nem esik nehezemre, hogy örüljek az élet apró dolgainak: egy borzasztó éjszaka után is úgy kelek fel, hogy milyen jó, hogy esett a hó, és milyen szép a virág, és mekkora kedvesség árad xy-ból.
Köszönöm kedves #7 a válaszod! Valóban nem kell, hogy az egész világ szeressen! A pszichiáterrel pedig csak az a bajom, hogy ő nem akarta a betegségem okát kideríteni, "megoldani" (még ha csak a gondolkodásom megváltoztatásával is), csupán gyógyszereket ajánlott már a legelső alkalommal, meg valami pozitív vizualizációs relaxációt... de sajnos a pszichológusom sem akarta/tudta kideríteni az okokat. Sokszor elbagatellizálta a panaszomat.
#9 és #10, köszönöm a biztató szavaitokat!!
Nem arra gondoltam, hogy csak donorként jöttem e világra, de vannak, voltak, és lesznek is olyan emberek, akiknek a halálban teljesedik be az életük s feladatuk. (pl. Jézus)
Kedves #13! Rátapintottál, én is gondolkodtam már ezen a paráznaságon, hogy valószínűleg ez is okoz nálam negatív dolgokat, márcsak a lelkiismeretem miatt is. Most ne úgy értsétek, hogy minden alkalommal nehezen kell rávennem magam, hogy együtt aludjunk, vagy lefeküdjünk (mert sajna ilyen szempontból már "kinyúlasztottam" a lelkiismeretem), de az elején számomra egy nehezen elfogadható tény volt, hogy a párom nem hívő, és nem élhetem azt az életstílust, amelyet elképzeltem magamnak. Csak mivel fiatal voltam, tapasztalatlan, magányos, és tényleg nagyon szeretjük egymást, ő is engem, s ezer szép emlékünk van, ezért azt hittem/hiszem, hogy járhatok az "aranyközépúton"... ami Isten szemében sajnos nem létezik...
Lehet, hogy mégis valami betegség.
Megnézték a pajzsmirigyet, ételintolanciákat, érvizsgálat,vitamin-ásványi anyag szint? (Cink, B12,szelén stb)
Ami viszont nagyon gátolhat, az h szinte élni sincs kedved... mi lehet a gond?
Csak pajzsmirigy vizsgálatom volt. Ott minden rendben volt. Koponya MRI, mellkas rtg, 24 órás EKG szintén rendben. Vérképek is. Vitaminokat és ételallergiát viszont nem néztek konkrétan.
Élni sincs kedvem? Lehet. Különben van, csak 15 hónapja, négyszázötvenedik (450!!!) napja úgy felkelni, hogy talán ez a nap jobb lesz, mint az előzőek, aztán (90%-ban) mégsem... megnézném, hogy másnak mennyi életkedve lenne... minden áldott reggel, minden áldott nap érezni a fájdalmakat, átszenvedni a hülye rosszulléteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!