Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, ti hogy álltok a...

Hívők, ti hogy álltok a bocsánatkéréssel? És a megbocsátással?

Figyelt kérdés

Szoktatok gyónni Istennek, vagy akár más embereknek? (Ezt nem feltétlenül úgy értem, hogy tételesen felsorolod valakinek a bűneidet, hanem pl hogy vmi miatt bánt a lelkiismereted és ez "kijön belőled".)

Könnyen megbocsátotok más embereknek, ha valami rosszat tettek nektek?

Történeteket is írhattok ezzel kapcsolatban.

2018. jan. 13. 23:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően nehéz megbocsájtani/ bocsánatot kérni, akkor is, ha valaki hívő. Ez egy hosszabb folyamat, eldöntöd, hogy elengeded a dolgot (ha hívő vagy- imában is megfogalmazod), és utána, amikor előjön a téma, emlékezteted magad, hogy már megbocsájtottál.
2018. jan. 14. 00:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Én emberektől is kérek bocsánatot és Istentől is, én alapvetően úgy gondolom hogy a megbocsájtani annak kell aki bocsánatot kér, a megbocsájtás nem azt jelenti hogy valaki szájbavág és készül megint szájbavágni de mire megteszi én már az elsőt megbocsájtottam neki

viszont ha valóban bocsánatot kér valaki annak meg kell bocsájtani

2018. jan. 14. 02:33
 3/5 anonim ***** válasza:
A bocsánatkérés megy, azzal nincs gondom. A megbocsátás már nehezebb. Ha bocsánatot kér, akkor nem, de amikor úgy kell elengedni valamit, hogy az illető nem bánja meg azt, amit ellenem követett el, na az nekem nagyon nehéz, még nem nagyon sikerült.
2018. jan. 14. 07:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Örülök a kérdésnek 😀

A megbocsátás Isteni követelmények közé tartozik azért is kell ezt gyakorolni mert Isten is elengedett nekünk, egyben nagyon fontos úgymond lelki gyakorlat ha sikerül megtenni akkor az egó leszáll a trónjáról és Jézus foglalja el azt.

A megbocsátást gyakorolása testvérek felé az embertársaink felé és még aki szándékosan rosszat tesz ellenünk neki is.

A megbocsátás nem azonos azzal,hogy az ilyen emberrel barátkozzak a rosszakaratú embertársammal még ebben az állapotában.

Azért is fontos, hogy démonmentes életet tudjunk élni.

Valamint néhány példa a Bibliából a megbocsájtásra :

Jözsef megbocsátott a tesrvéreinek még mielőtt találkozott volna velük, mert az biztos ha a szívébe harag lett volna akkor nem így alakul az élete.

Jézus megbocsátott azoknak akik keresztre küldték és úgymond akkor a császárra szavaztak még a kereszten fügve imádkozott értük előkészítve ezzel sok kortársa megtérését.

István imádkozott azokért akik megkövezték.

2018. jan. 14. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is a megbocsátás a legnehezebb.

Ilyenkor jó belegondolni az alábbiakba.

1. Én szögeztem fel a keresztre Jézust a bűneimmel, ő mégis megbocsátott. Isten sokkal több bűnt megbocsát nekem, mint amennyit nekem kell megbocsátanom másoknak.

2. Isten képes és szeretné is visszaadni a többszörösét annak, amit valaha igazságtalanul elvettek tőlem. A mennyországban biztos visszaadja, de egyes esetekben már ebben az életben is visszaadhatja.

3. Isten valamiért megengedte, hogy vétkezzenek ellenem, ami azt jelenti, hogy végül valami nagyon jót képes kihozni a helyzetből, ha én nem is látom jelenleg, hogy mi az ő terve ezzel. (Ld. József története a Bibliában).

4. Ha nem bocsátok meg, az nekem magamnak a legrosszabb, mert amíg nem tudom elengedni a sértést, addig a történtek felidézése fájdalommal és rossz érzésekkel fog eltölteni. Miért engedjem, hogy aki bántott, az uralkodjon rajtam a sértődöttségemen keresztül? Miért engedjem, hogy a múlt, amin már nem tudok változtatni, beárnyékolja a jövőmet, amin tudok?

2018. jan. 14. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!