Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg akkor halunk meg,...

Tényleg akkor halunk meg, amikor teljesítettük "küldetésünk", vagy vagy ez is a szabad akarat folyamata?

Figyelt kérdés
Sokfelől hallani, h mindenkinek van egy küldetése, ezért vagyunk a világon -persze lehet benne valami- de akkor mi van a csecsemő-/gyerekhalállal?A küldetést én nem úgy értelmezem, hogy el kell hozni a szkarabeuszbogarat Egyiptomból, lehet h csak egy eszme, egy gondoldat,csak rá kell jönni valamire.De ha veszünk egy pár napos csecsemőt? Vagy semmi köze ehhez, szimplán szabad akarat, pillangóhatás? Persze leszámítva a az ön-/gyilkosságokat.
2008. okt. 26. 12:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

Most gondolj bele hogy a majomból lett az ember!

Gondold végig hogy ez tényleg észszerű??

Mert ez olyan nagy baromság amit az ördög hitet el mindenkivel!!sajnos

pl.:ha a majomból van az ember akkkor pl. a majom miből lett???

és ez a csodálatos világ csodálatos természeti csodákkal van körülvéve az is a majomból lett???

a hangya miből lett???majomból???

NEM.

Isten teremtette az egész világot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Bibliában megvan írva!!!!!!!!!!

A Biblia egy hatalmas út mutató az egész emberiség számára hogy hogyan kéne élnünk hogyan lehetnénk boldogak

Isten megteremtett minket.Isten minden embernek adott 70-80 évet hogy éljen és utána a világi ember az meghal és pokolba kerül az aki nem hisz Istenben és az Ő egyszülött fiában.

De akik hisznek Ő benne annak örök élete lesz.És ezek az emberek nem meghalnak hanem elköltöznek Istenhez a Mennyországba és ott örök életük lesz boldogságban hatalmas nagy szeretetben.

Azok akik meg nem hittek benne a pokolban fognak égni és szenvedni.

2008. nov. 4. 12:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Az előttem szólónak. Én is hiszek, abban amiben te, és egyet is értek vele, de szerintem ennyire fanatikusan vallásosnak sem szabad lenni.

Nagyon kioktatóan írsz. Ez egy fórum, és itt mindenkinek joga van a vélemény nyilvánításhoz még akkor is, ha ez nem egyezik a tiéddel.

Azért, mert te hiszel valamiben, még nem jelenti azt, hogy azt a másik embernek el kell fogadnia.

Arra kérlek, légy szíves a véleményedet egy kicsit talán finomabban megfogalmazni legközelebb. :)

2008. nov. 4. 16:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Ismét én. Bocsánat! az előbb ezek szerintem olvastam el teljesen azt, amit írtál. Én nem hiszek abban, hogy az ember a pokolba vagy a menyországba kerül a halála után. Abban viszont egyetértek veled, hogy nem a majomtól származunk, hanem Isten teremtett minket. A Biblia valóban útmutató, de kérlek, ne várd el, hogy mindenki higyjen benne. :)
2008. nov. 4. 16:17
 14/19 anonim ***** válasza:

"a hangya miből lett???majomból???

NEM.

Isten teremtette az egész világot!!!!!! "

aha, és akkor Istent ki teremtette??

2008. nov. 4. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Isten, mivel nem teremtmény, hanem Teremtő, így őt nem teremtette senki.

A végtelen fogalmát sem értjük, mégis használjuk ezt a szót. Mivel az ember az agyának csak a 10 %-át tudja kihasználni, ezért sok dolgot még nem értünk egyelőre. Így azt sem értjük, hogy Istent ha nem teremtette senki és semmi, akkor hogyan tud létezni. Ez olyan, mint a végtelen fogalma. Mi ehhez kicsik vagyunk.

Nekünk embereknek -szerintem - nem azzal kell foglalkoznunk, hogy Istent ki teremtette, vagy teremtette-e egyáltalán, hanem azzal, amit mi meg tudunk érteni. Miért vagyunk itt a földön, miért öregszünk és halunk meg? stb., a Biblia erre pontos választ ad.

Meddő vitákba, pedig nem szeretnék belefolyni,mert annak semmi értelme.

Ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét az adott témában, de semmiképpen sem arra való, hogy hitvitát nyissunk, vagy egymás nézeteit felülbíráljuk,lehúzzuk.

Egyébként, pedig az evolúció sem logikusabb, mint a Teremtés. Csak úgy a semmiből nincs semmi. Ezt mindannyian tudjuk. Egy székből nem lesz soha szék, ha fa nincs, és nincs, aki a fából széket készít.

Ha meg UFOK által vagyunk a földön, akkor ki teremtette az UFO-kat? Mindig ugyanoda lyukadunk ki.Szerintem még mindig több logika van a teremtésben, mint az evolúcióban. De ez nézőpont kérdése.

2008. nov. 5. 14:38
 16/19 anonim ***** válasza:

én vagyok az aki ebben az idő pontban írta a levelet:11-04 12:16

elnézést kérek nem akartam senkit se megsérteni, kioktatni és a hitével kapcsolatos dolgokat lehurrogni

hirtelen felindulásból írtam és szeretnék mégegyszer bocsánatot kérni

ez az én véleményem és tényleg nem akarok senkivel se vitába keveredni a hitével kapcsolatban

amúgy ha azt elhisszük hogy van ilyen meg olyan kis atom molekula meg stb. amit szabad szemmel nem látunk, de mégis hiszünk a létezésében akkor miért ne pont Isten létezésében is hinnénk???!!!

2008. nov. 8. 21:03
 17/19 anonim ***** válasza:

"a hangya miből lett???majomból???

NEM. "

úristen

nem... a hangya nem a majomból lett ugyanis az evolúció nem visszafele fejlődik...

a hangya a földtörténeti ókorban alakult ki a többsejtű eukariótákból

ennyit a bioszról || emellett persze nem kizárt hogy valamilyen küldetésünk van a Földön

2009. máj. 9. 21:19
 18/19 anonim ***** válasza:
akkor halunk meg,mikor teljesítettük,addig semmiképp sem!
2010. jan. 1. 18:40
 19/19 anonim válasza:

Nem hiszek az ilyesmikben, ennek a kérdésnek meg szerintem semmi értelme. Miután megszülettél az a küldetésed, hogy élj. Az ezt elvégezted, akkor haltál meg. Ennyi.

Ha meg valami komolyabb előre "megírt" dologra gondolsz, de nem tudod mi az, akkor minek keresni. Talán találsz valamit, de nem lehetsz benne biztos, hogy amit találtál az ami.

2010. ápr. 14. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!