Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek Jehova...

Mi a véleményetek Jehova tanúiról?

Figyelt kérdés
2018. jan. 10. 22:11
1 2 3
 21/27 Datel válasza:
Szerintem kedvesek, nincs bennük rossz hátsó szándék, de sajnos csak azért hogy a mennybe kerüljenek. Attól még kár hogy nem mindenki nilyen
2018. jan. 16. 16:33
 22/27 anonim ***** válasza:

Üdv! Én is tanú voltam ... Jó sok időt töltöttem ott. Tapasztalatom... Szuper kedves emberek... De valójában kétszínű az egész. A gyülekezetben mosolygunk... Még nagy barátok vagyunk... Aztan a hétköznapi életben kibeszeljuk egymást. Nincs bajom velük. Inkább csak az intézményesített , részével a vallásnak. Ahogy ezeket kezelik.

Illetve jó néhány kérdésemre sem tudtak kielégítő választ adni... És amíg tanú voltam (sőt úttörő is) akkor magamnak sem tudtam ezeket megválaszolni.

Pl. A bibliában azt olvassuk ne vegyünk méltatlanul szankra isten nevét. Ők mégis felvették csak úgy, azt. Honnan olyan biztosak benne hogy ezen Isten áldása van?

Miért kell 28xor lefordítani a Bibliát, kivenni fejezeteket, átírni szavakat és verseket. Amikor Istentől ihletett? Ez csak esélyt ad arra hogy félre legyen fordítva az egész nem?

Ha azt olvassák a Bibliában hogy "Ne ítélj hogy ne iteltess.. " ők miért ítélnek folyamatosan? Akárcsak simán egymáskozt vannak akik nem szólnak a másikhoz mert egyszer évekkel ezelőtt kivolt kozositve az adott személy... Vagy egyáltalán... A kiközösítés.... nem ítéletnek számít?

Kérdem én hol az a nagy "szeretet" közülük ha képesek családokat,barátokat szét szakítani az ítélkezésükkel és nézeteikkel?

Sok kérdés mozgolodott meg bennem anno... Egyikre se kaptam válaszokat tőlük. Csak is a Bibliában leltem válaszokra.

Összességében... Szép dolog az Isten hit. De azt nem kell kötni semmien vallási felekezethez. Olvasni kell a Bibliát, és aszerint élni. Imádkozni Istenhez. És remélni hogy egyszer tisztán látást kaphatunk.

Ha jót akarsz , nem lépsz be hozzájuk. Inkább a hitedet megtartod magadnak :)

23/L

2018. jan. 17. 02:03
 23/27 Dew-i válasza:
22/2-es! .miért nem egem kérdeztel? Amiiket kérdeztel , mindre tudom a választ. De a Bibliat ertelemszerüen forgatva,minden kérdésünkre választ kaphatunk .A gyülekezet tagjai segítségre lehetnek,erösithetnek. Ök se tökéletesek ,Az csak Isten esJezus volt eddig, mint ez a Szentirasbol is kiderül.Nem bigottnak kell lennünk.! A hited tartsd meg.
2018. jan. 17. 13:08
 24/27 anonim ***** válasza:

Dew-i!

Talán Tanú vagy?

Én akárhányszor neki futottam hogy ezeket magyarázzák meg... Közhelyeket aptam. "Isten kell hogy vonzon... Ne a hibát keresd... Ők is csak emberek... Stb"

De azt sose láttam hogy végig gondolták volna, mivan ha nem is ők kapták meg a lehetőséget Istentől hogy megértsék a Bibliát. Az ébtedjetrken... És a többin át nem Isten szól. Nem ihletettek. Miért nem a szín tiszta bibliát tanulmányozzuk? Miért újságokat?

Miért van az hogy sok mindent meghatároznak a vezetők... Vagy a tanúk... Amikor azokra nincs bibliai törvény.. vagy írás pl az adott dologról.

Hol írja a Biblia hogy egy tanu nem vehet fel térdig érő szoknyat?

Vagy miért van az hogy elkerekedik a szemük ha azt mondom hétvégén páran elmentünk koktelozni? A biblia sem ítéli el az alkoholt... -_-

Ez se volt soha szimpi. Hogy "Nincs benne a bibliában... De... " És ott volt a "De"

És azonnal tudtak nekem gyártani egy törvényt.. szabályt.. -_- Fejét hajtok az előtt aki tud úgy élni .nekem 20évig ment is... Aztán egyszer megbotlottam. Azonnal pálcát törtek felettem. Hiába bántam meg és estem depresszióba , és sírtam át ejjeleket. Csuklobol az arcomba vágták hogy kikozositenek. Ezzel pedig elertek hogy jó pár évre Isten se érdekelt. Istenre haragudtam meg sajnos. Most már ott tartok hogy olvasom a Bibliát megint. Hiányzik Isten. De nem a Tanukon keresztül szandekozom a barátságom fent tartani vele. Ők pálcát törtek felettem. Nem kívánok oda menni ahol nem várnak. Mégis a Biblia szerint élek továbbra is. És jó a kapcsolatom vele. Jobb mint valaha ;) Nem zavarnak össze vallási vezetők kiforgatva a Bibliát.

;) Csak a Bibliát szabad olvasni... Semmi mást. Az megmagyarázza magát.

22es válaszoló voltam

2018. jan. 20. 00:54
 25/27 anonim ***** válasza:

"Ezzel pedig elertek hogy jó pár évre Isten se érdekelt. Istenre haragudtam meg sajnos."

Igen, éppen ezt írtam le, hogy sajnos ez az ügyködésük következménye. Sokan kijönnek közülük, mert elegük lesz, de ezzel hátat fordítanak Istennek is, mert nem ismerték meg az igazi Istent rajtuk keresztül. Örülök, hogy te újra keresed Istent. Neked is azt javaslom, amit a kérdezőnek írtam, hogy ne az ő fordításukat olvasd, hanem bármilyen mást, és ha keresed Istent, biztos, hogy meg fogod találni. A tanúk Krisztust élből elutasítják (nem hiszik, hogy ő Isten Fia, vagy Istennel egyenlő, holott a Biblia egyértelműen írja, hogy Övé minden hatalom mennyen és földön), így nem is ismerik meg sem a szabadságot, amit Krisztusban kaptunk, sem azt, ahogyan Krisztus formál minket napról napra. Nem erőlködnünk kell Isten törvényét betartani, hanem Krisztus bennünk él, és erőfeszítés nélkül formálódunk az Ő képére. Kívánom, hogy te is ismered meg Istent, a szabadságot, amit nekünk adott, a szeretetét, amivel körülvesz, és élő, személyes kapcsolatod legyen vele, ugyanúgy, mint az első keresztényeknek, ahogy az Apostolok Cselekedeteiben olvassuk.

2018. jan. 20. 09:07
 26/27 Dew-i válasza:

Valasz :Már kiskoromban is vonzódtam lstenhez.. Mikor tehettem, ismeretet szereztem. Igyekeztem megismerni a vallásosnak tartott szervezeteket, hogy a magam ismeretei szerint lassam tevékenységüket . Ezt mindig a BIBLIA fényében tettem.Volt olyan,mikor pár szó után elvetettem. Pl.a ne ölj parancs helyes ertelmezese miatt a fegyvereket megaldok gyorsan kiesnek nálam. Azon vettem magam észre , alig maradt ,amelyik megfelelt felteteleimnek. Nem a tökéletlen embereket vettem alapul , hanem a tanításukat. Mindmáig a Jehova Tanúi állnak legközelebb a BIBLIA tanitasaihoz.Lehet ismereteim még hiányosak. Nyitott maradtam és kritikusan mindent megvizsgalok, ami aki elem kerül.Vagy 10 fele kiadású Bibliam van Pl. De a J.T.kiadvanyokat is szívesen forgatom.Ezek adjak az ismereteim.Sajnos már egyre kevesebb az élet idöm ,de a "tudatlanság idejét elnézi az Isten " Ha sikerül az írásnak vezetni életem cselekedeteit ,nem lesz baj! Mikor a futásom megfutom, mint Pál apostol megirta.

Ezt ajánlom minden igaz,Nyitott szívü embernek.Ez a véleményem Jehovatanúi ról.

privátban is szívesen állok rendelkezésre. .

2018. jan. 21. 12:28
 27/27 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Dew-i!

"miért nem egem kérdeztel?"

Én kérdezlek téged!

"Igyekeztem megismerni a vallásosnak tartott szervezeteket ,hogy a magam ismeretei szerint lassam tevékenységüket."

Nem értem hogy miért a vallásos szervezeteket akartad megismerni ,ha Istenhez vonzódtál? Miért nem Isten tevékenységét akartad megismerni ha hozzá vonzódtál? Az nem világos számomra hogy miből következtetél arra hogy szervezeteket kell megismerned és nem Istent!

"Pl.a ne ölj parancs helyes ertelmezese miatt a fegyvereket megaldok gyorsan kiesnek nálam."

Állításod szerint a Biblia fényében hozod meg a döntéseidet! Csak azt nem tudom hogy a Biblia hol ír arról hogy hogy a ne ölj és a fegyverek megáldása az ugyan az lenne. Ölni puszta kézzel is lehet nem csak fegyverrel. Ezért nem látom a kristálytiszta ismeretet ebben a meglátásodban!

"Azon vettem magam észre , alig maradt ,amelyik megfelelt felteteleimnek. Nem a tökéletlen embereket vettem alapul , hanem a tanításukat."

Kérlek nézd el nekem de én személy szerint egyetlen olyan egyházat sem ismerek ahol azt tanítják hogy a fegyvereket meg kell áldani! Meg tennéd hogy elárulod melyik egyháznak van ilyen tanítása? Hol tanítják ezt a hívőknek?

"Mindmáig a Jehova Tanúi állnak legközelebb a BIBLIA tanitasaihoz."

Mi a Biblia tanítása?

"Nyitott maradtam és kritikusan mindent megvizsgalok, ami aki elem kerül."

Kérdésem az lenne hogy megvizsgáltad e már a Biblia fényében ezt a keresztelkedési kérdést?

"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"

Amennyiben megvizsgáltad ,milyen megállapításra jutottál?

"Vagy 10 fele kiadású Bibliam van"

Nekem 19 féle fordításom van s köztük van az Ú.V.F. is!

"De a J.T.kiadvanyokat is szívesen forgatom.Ezek adjak az ismereteim."

Hogyan lehetséges hogy a J.T. kiadványok adják az ismereteidet ha annyi féle szervezetet megvizsgáltál?

"Ha sikerül az írásnak vezetni életem cselekedeteit ,nem lesz baj! Mikor a futásom megfutom, mint Pál apostol megirta."

János 5:39 Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert úgy vélitek, hogy azokban van az örök életetek, pedig azok rólam tesznek bizonyságot,

Az Írások ismerete önmagában nem ér semmit! Nem elég keresni hinni is kell! Mert hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni! (Zsidók 11:6)

Azért írom ezeket mert én hiszem hogy ez így van!

2018. jan. 21. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!