Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Testvérek! Ti hisztek abban,...

Testvérek! Ti hisztek abban, hogy Isten elragad embereket és üzenettel küldi vissza?

Figyelt kérdés
Nekem nem tűnik biblikusnak. Véleményetek?
2018. jan. 10. 11:37
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
14%

"Egyébként ha Ádám tökéletes volt eleve miért lettek az ő leszármazottjai közt hatalmas számban szellemi vagy testi fogyatékosok?"-kérdezed.

A Biblia szerint a bűn és az Istentől való elszakadás következménye a halál, a betegségek, genetikai torzulások, fogyatékosságok megjelenése, stb. (Sőt a munka is!)

Sajnálod a melegeket és a nőket meghágó állatokat, erre azt tudom mondani, hogy ez Isten törvénye volt Izraelben az Ószövetségben. A környező népek ezt csinálták, Isten egészen egyszerűen nem akarta, hogy a kiválasztott népe ugyanezeket csinálják. Most már Jézus Krisztus eljövetele után új szövetség van, tehát a melegeket nem kell kivégezni (de a cselekedeteiket el lehet és kell ítélni):

Részlet a Rómaiakhoz írt levélből:

21

...az ő balgatag szívök megsötétedett.

22

Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;

23

És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.

24

Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;

25

Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen.

26

Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

27

Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

Tehát büntetni már nem kell őket, mert amit csinálnak, az maga a büntetés.

2018. jan. 13. 01:30
 42/58 anonim ***** válasza:

Örülnék ha ezen az oldalon mindenki ilyen szinten lenne képes vitába szállni egymással 41-es, szép munka. :)

Ellenérveket nem is tudok felhozni, tekintve, hogy láthatóan nem ismerem a bibliát olyan szinten mint te, szóval elismerem, hogy alulmaradtam, megesik. Természetesen még mindig nem értek egyet rengeteg dologgal, de jobb kiszállni egy vitából mint butaságokat írni. Na mindegy, köszi ez egy jó élmény volt. :)

2018. jan. 13. 09:08
 43/58 anonim ***** válasza:
24%
Jó ti reménytelenek vagytok :D fel kéne nőnu és nem a mesékben hinni
2018. jan. 13. 10:31
 44/58 anonim ***** válasza:

" Nincs isten. "

Ettől a nagy bölcsességtől biztos nem vetted észre a "Testvérek" megszólítást a kérdés legelején...illetve a kérdés többi részeit is,ami nem erre irányul. Nem baj,elnézzük,mivel tudjuk,hogy csak nektek lehet egy kérdésre teljesen más választ adni,másnak nem.

2018. jan. 13. 13:57
 45/58 követ62 ***** válasza:
51%

Kedves #43.

Rendben elfogadom, hogy a Biblia mese könyv.

De akkor mutass nekem egy olyan "másik" mese könyvet (Grim, Benedek Elek stb.) mejek ugyan olyan pozitív életminőség változást idéznek elő emberekben mint a Biblia!

Leszokikk az alkoholról, dohányzásról, drogról, megválik bűnözői életétől, aki addig lébecolt tisztessegesen dolgozik.

Az önző másokon segít, ha kell az életét sem sajnálja egy vadidegenért (nézd meg a Fegyvertelen katona című filmet) stb. stb. stb.

Te mese könyvnek nevezed a Bibliát? Akkor mivel magyarázod ezeket?

És várom a MESE KÖNYVEK felsorolását!

NEM VALLÁSI IRATOKAT! Mivel a mese könyv kategóriába lett besorolva.

2018. jan. 14. 12:58
 46/58 anonim ***** válasza:
0%
De akkor mutass nekem egy olyan "másik" mese könyvet (Grim, Benedek Elek stb.) mejek ugyan olyan pozitív életminőség változást idéznek elő emberekben mint a Biblia
2018. jan. 14. 14:17
 47/58 anonim ***** válasza:

"De akkor mutass nekem egy olyan "másik" mese könyvet (Grim, Benedek Elek stb.) mejek ugyan olyan pozitív életminőség változást idéznek elő emberekben mint a Biblia"

Ha valaki hisz abban hogy ez létezik es valaki vigyáz rá és szereti és minden jó lesz akkor igen az kiválthatja a gyógyulást de ez nem azt jelenti hogy még igaz csak azt hogy hisznek benne

Én csak egyes voltam 4 éven keresztül matekból mert olyan hülye vagyok belőle mint egy bot de hittem magamban és meg akartam csinálni meg is lett a 2-es érettségin ez ugyan olyan

2018. jan. 14. 14:21
 48/58 anonim ***** válasza:

45-ös, rengeteg könyv megváltoztathatja egy ember életét, tekintve, hogy olvasás közben gondolkodunk.

Nekem például elsősorban Goethe Faustja segített abban, hogy logikailag fejlődjek és ösztönzött arra, hogy művelődjek és tanuljak, de képzeld, valakinek a Sátánista Biblia, arra mi a magyarázat? Szerintem semmi azon kívül, hogy az ember hallgat a bejövő információra, nem olyan különleges a biblia.

A biblia évszázadokon át alkalmas volt a keresztény egyház által végrehajtott népirtások eltusolására, mondván ez "isten parancsa volt", most meg a pár száz éve tartó "jó" tanításaival egyből egy szuper jellemfejlesztő könyv lett? Na ne nevettess...

2018. jan. 14. 14:43
 49/58 követ62 ***** válasza:
40%

Úgy látom nem érted kedves #48-as.

Na nem baj majd egyszer.

2018. jan. 14. 15:50
 50/58 követ62 ***** válasza:
23%

"Követ, attól hogy a keresztény istennel álmodozol még nem lesz igaz a történet."

Ez így van. Csakhogy ebben az esetben nem az ember álmodozik Istenről, hanem Isten AD ÁLMOT az embernek. És ez két különböző dolog.

Adott álmot az egyiptomi fáraónak, meg az ő szolgáinak és Józsefnek is aki már úgy kapta az alámokat, hogy annak megoldását is tudatta vele. És mind be is következett. I.Móz.41

Vagy Dániel könyvében Nabukodonozor Babilon királya KAPOTT Istentől álmot amit Dániel is megkapott a magyarázattal együtt.

"Én például egyre többször álmodok arról ahogy Fenrir ellen harcolok, mert mostanság a skandináv mitológiáról olvasok, ettől még nem fog Ragnarok bekövetkezni. :D

A bibliai idézetek nem bizonyítékok, bizonyíték nélkül pedig egy ateista sem fog "megtérni". :)"

A Bibliának a te álmodra is meg van a magyarázata:

Préd 5,7

"Mert a sok álomban a hiábavalóság is és a beszéd is sok; hanem az Istent féljed."

Viszont a régészet igazolja az egyiptomban volt 7 bő majd 7 szűk esztendő. Amiről a prófétikus álom szólt. Hogy József Egyiptomba élt és kb akkortól a Zsidók is. Kb. 400 évet tartózkodtak ott.

Nabukodonozor álma is beteljesült és Dániel volt aki megadta az értelmét.

A birodalmak úgy jöttek egymás után ahogy az a prófétikus álomban Isten megmutatta.

Az ateista NEM AKAR megtérni hozzunk bármennyi bizonyítékot.

Talán akkor, ha kinyitja szívét Isten szeretetére ŐSZINTÉN és majd akkor Isten tudja vezetni.

Az biztos, hogy akkor nem a gyakorin fogod keresni az igazságot! Hanem a Bibliában.

2018. jan. 14. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!