A katolikus egyház miért utasítja el a melegeket?
"Ez egy evolúciós zsákutca, egy természetes társadalomban az ilyeneknek ki kellene szelektálódniuk."
Így van, evoluciós zsákutca a létezésük. Aztán mégis vannak, mióta létezik ember a Földön. Nagyjából azonos arányban, minden társadalomban. És mivel ők maguk nem szaporodnak, nyílván az emberiség "normális" része termeli ki őket újra és újra. Miért?
Azért el kellene gondolkodni rajta. Akkor is, ha evoluciós szempontból nézzük, akkor is, ha egy mindenek felett való Isten akaratában hiszünk.
Az egyik válasz erre az, hogy az agy fejlődése során a hypotalamuszban rendellenesség köetkezik be.
A másik magyarázat, erre az, hogy a populáció akadálymentes továbbélése során előnyösebb, ha némely fajok homoszexuálisnak születnek, hogy ezzel ne akadályozzák a többi hímet a továbbszaporodásban, ne legyen túl sok férfi, aki egymással küzd a nőstényekért.
Akárhogy is nézzük, itt egy rendellenességről van szó, amit jobb lenne ha mindenki megtartana saját magágak, és nem erőltetné, és nem rendezne prájdokat.
"De gondolom szerintetek a biológiai is homofób tudomány"
Ezt honnan szedted ? :D idióta
És igen be lett bizonyítva csak te nem fogadod el mindenki egyenrangú ember
Szerintem ha egy csoport alakít egy magán gittegyletet, melynek az a címe, hogy "Hangyák és Darazsak", akkor szívük joga, a zsiráfot kívül tartani.
A zsiráfnak meg legyen annyi esze, hogy olyan társaságot keres magának, ami neki való. 2018-ban szerencsére már nem kötelező katolikusnak lenni.
Már vagy tizedszerre mondod, hogy bebizonyították.
De kik? Mikor? És hogyan? Jó lenne ha pl megneveznéd a kutató(ka)t, vagy esetleg az intézmény nevét is ahol a vizsgálatot végezték.
Mert eddig csak én tudtam eredményeket felmutatni.
A Római Katolikus Egyház elméletben elutasítja a melegeket, a gyakorlatban azonban a teljes társadalom arányaihoz képest nagyobb számban vannak ott homoszexuális papok. Ha gyermekmolesztálás van, akkor az esetek többségében fiúkat molesztálnak a papok.
Egy magyar homokos pap története:
"Írtam a rend generálisának: a tisztasági fogadalmam nem tudom betartani. Meglepő volt a válasza: söpörjük a problémát a szőnyeg alá, oldjam meg anélkül, hogy kilépnék. Vagyis ezzel az egyház sem tud mit kezdeni."
"Higgye el nekem, a mai világban homoszexuálisnak lenni megalázó dolog. Olyan helyzeteket éltem meg, amik totálisan a földbe döngöltek és szégyelltem magam mások és önmagam előtt is. Míg egy átlag heteroszexuális minden különösebb nehezítés nélkül megélheti a szexualitását, addig egy meleg embernek bujkálás az osztályrésze. Életemben több olyan helyzet is volt, amikor vasútállomásokon, nyilvános vécében kerestem a boldogságot, nem lévén más lehetőségem. Személytelen, alkalmi kapcsolatokba kényszerültem, mert nem volt, nincs lehetőség az ismerkedésre kulturált viszonyok között. Ha lenne, ha valóban létezne elfogadás..."
Tehát a kérdés, amit a kérdező kérdez, a Római Katolikus Egyház papjainak is kínos belső ügye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!