Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus egyház miért...

A katolikus egyház miért utasítja el a melegeket?

Figyelt kérdés
Nem a hit a legfontosabb,az egyetlen,ami számít?

2018. jan. 10. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy arra az orvostudományra lehet alapozni aki naponta menü meg emberek életét és ami rengeteg betegség ellenszerét e jött már rá

Ha valami baleset ér hova mész? Hát nem a templomba imádkozni mert sztár nem érsz el semmit ha lenne isten csak végignézi higybszenvedsz de nem segít az orvos gyógyít

Ha valakinek fáj hogy 2 egynemű együtt van az elég nagy baj

2018. jan. 11. 05:48
 22/78 anonim ***** válasza:
57%

*hogy szenvedsz

De amúgy könnyű a biblia elé bújni aminek semmi alapja

2018. jan. 11. 05:50
 23/78 A kérdező kommentje:
Egyetértek az 5-össel.
2018. jan. 11. 10:20
 24/78 anonim ***** válasza:
41%
Azt írjátok, hogy nem hisztek Istenben. Rendben van, de majd csak akkor írjátok le ezt a mondatot, ha azt le tudjátok írni, hogy TUDOM, hogy nincs Isten. Mert Isten létében vagy nem létében csak hinni lehet. Vajon ki teremtette a világot, meg ezt a csodát, az embert? Aki ebbe igazán belegondol, máris fog HINNI, de ő sem fogja tudni azt leírni, hogy tudom, van Isten.
2018. jan. 11. 10:49
 25/78 anonim ***** válasza:
100%

"Egy meleg házaspárnak is lehet gyereke nem természetes úton"

Igen, ahogy írtad NEM természetes úton. Egy férfit is át lehet operálni nővé, de ez attól még nem lesz természetes.

Mivel a kérdés a Katolikus Egyház tanítására vonatkozik, így abból indulunk ki, hogy Isten férfinak és nőnek teremtette az embert és a Jézus is a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolatának mondja. Oké, az ateistáknak ez nem érv, de ha jól látom, itt most nem hozzájuk szólt a kérdés.

Minden ember értékes: a végtag nélkül született gyerek, a szellemi fogyatékos, a Down-kóros, a skizofrén, és ugyanígy a meleg és a hetero ember is. De ha kimondjuk, hogy bizonyos testi, szellemi vagy lelki diszfunkcióval valamire az illető nem alkalmas, az még nem azt jelenti, hogy az illető nem értékes, hanem csak azt, hogy ARRA a pályára nem való. Egyébként félreértés ne essék, pl. a házasság nem minden heteronak sem lenne való, mert Isten nem mindenkit hív a családos életre.

2018. jan. 11. 11:02
 26/78 anonim ***** válasza:
0%
Attól még hogy a ti vallásotok nem ismeri el ugyan úgy hazasodhatnának semmi értelme ha isten létezne és jó lenne akkor elismerte mert minden ember ugyan annyit ér De nincs isten fogadjatok el majd egyszer rájöttek
2018. jan. 11. 12:07
 27/78 anonim ***** válasza:
11%
A vallás csak manipuláció megakadályozta a fejlődés és rossz hatással van az emberekre
2018. jan. 11. 12:09
 28/78 anonim ***** válasza:
42%

#27, nem ez volt a kérdés.

Hogy ezeknek az ateistáknak milyen jól megy a szövegértés...

2018. jan. 11. 12:14
 29/78 anonim ***** válasza:
0%
Nem nem ez volt csak reagáltam előttem szólókra :D hogy a vallásos emberek mennyire szeretnek ítélkezni ezt tanultad a bibliábol?
2018. jan. 11. 14:18
 30/78 anonim ***** válasza:
68%

"A homoszexualitás még evolúciós szemszögből is "zsákutca", egy óriási hiba ami megakadályozza az utódok nemzését. "

A meddőség, vagy az impotencia is megakadályozza az utódok nemzését, meg az öregkor is. Ez alapján akkor a meddők, impotensek, idősek is mind bűnösök lennének?

- - - - - -

"Persze és elfogadná a pedofilokat is ugye?!

Csak mert vannak felnőttek akik fülig szerelmesek a 10 és 15 év közötti gyerekebe."

A pedofíliával azért más a helyzet, azt ne keverjük ide. Egy gyerek nincs még felkészülve szexuális aktusra, sem testileg, sem lelkileg, sem mentálisan, hibás az analógiád.

Mellesleg, ennyi erővel idekeverhetted volna a rablókat, gyilkosokat is, hiszen a rablás, gyilkosság is csak bűnök a Biblia szerint.

- - - - - -

"Én nekem is vannak bűnös, velem született érzéseim. Hirtelen haragú és betegesen agresszív vagyok. Akkor én is éljem ki ezt a tulajdonságomat? Hiszen nem tehetek róla. "

Gondolom te is ismered az "élni és élni hagyni" elvet. Ez alapján bármit megtehetsz, amivel nem ártasz másoknak, nem zavarod más életét. Ha te kiéled az agresszív hajlamaidat, azzal valószínűleg ártasz másoknak, vagy más anyagi javainak.

Ellenben ha egy meleg éli ki a szexuális vágyait a partnerével, azzal nem árt senkinek és semminek. Akkor hol is a probléma?

2018. jan. 11. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!