A vallás és a hit által közelebb juthatok magamhoz?
Én merem állítani hogy a hívők döntő többségénél alaposabb az bibliai ismeretem. Ha itt vagy privátban van kérdésed, nyugodtan felteheted!
(Nagyon szívesen válaszolnék arra a kérdésre is hogy mi az hogy "közelebb jutok magamhoz", de őszintén szólva nem tudom hogy mit jelent az ha valaki közelebb jut magához. Ad egy önismeretet, például a keresztyénség alapja hogy beismerd hogy mennyire nem vagy tökéletes, és milyen sok tévedés van abból ha mindig a saját fejed után akarsz menni.)
Én azt tanácsolom, hogy ismerd meg a főbb vallásokat, filozófiákat, aztán alakítsd ki a saját hited.
A híveket inkább kerüld, mert a 99% agyhalott, nem érdeklik a tények.
33 évig ,én is azt gondoltam ,hogy meg ismerhetem magam,sok sok dologba belefogtam,
és semmi,csak zsákutca.
Meghalottam ,hogy Jézus a Megváltó a búneinkből,és csak Ő tud elvezetni a Teremtőhöz,aki téged is megteremtet.
Na elkezdtem Jézus után kutakodni a bibliában,és valóban megismertem Őt ,és magamat. A bibliában szépen le van írva minden az emberről ,hogy milyenek is vagyunk valójában.Ez nem vallás!! Jézus az igazi életet hozza el neked.A vallások zsákutcák!!Kezd el tanulmányozni Jézus életét,és a magad élete is helyre kerülhet.
Nem vagyok biztos,hogy legtöbb vallás ebben segítségedre lehet,de a hit Istenben,és ihletett szavában,a Bibliában igen.
Általa megismerheted önmagadat,(és Alkotódat),mint szeretett lényt,értékedet(Isten egyszülött Fiát adta érted),és feladatodat ezen a Földön(a boldogságod elérése,és a szeretet megélése).
Igen, megtanulhatsz szembenézni bűneiddel, félelmeiddel. Alázatot tanulhatsz, és képességet felülemelkedni a világi problémákon.
Viszont ahogy gondolom sejted, ez mind csak akkor fog a igazán a hasznodra válni, ha lesz egy közösséged, akikkel őszintén tudsz erről beszélni. A legfontosabb pedig, hogy a házastársad is ugyanolyan hívő legyen mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!