Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen utat kéne választanom?...

Milyen utat kéne választanom? (Csak keresztény testvéreim válaszoljanak! )

Figyelt kérdés
19 évesen rózsaszín szerelemből és némileg a szüleim elleni dacból szentségi házasságot kötöttem egy olyan emberrel, aki egy kismacskát sem érdemelne meg. Szerencsére nem lett gyerek. Csupán három pokoli évet veszítettem és a lehetőséget, hogy egy igazi szerelemben élhessek valakivel és igazi családom lehessen, ahol Jézus is közöttünk él. Nagyon fiatal vagyok és már most arra kárhoztattam magam, hogy egyedül legyek. Most már örök időkre az az ember lesz a férjem, még túl a halálon is. Nagy a kísértés, hogy eldobva minden elvemet és hitemet egyszerűen újra társat keressek, de én nem akarom eldobni Istent. Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy miért kell örökre szólnia egy házasságnak és nem kívánom azt a világot, ahol már a keresztény emberek is ki-be ugrálnak a házasságokból. Tehát most 24 évesen nem tudom mit csináljak. Még Isten jelenlétével együtt is magányosnak érzem magam. Újra a szüleimmel lakom, most már béke van közöttünk, de nagyon vágyom egy társra, és megőrülök attól, hogy gyerekem sem lehet már senkitől (a férjemtől nem akarok!)
2018. jan. 6. 16:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Asszonyverő férfitól menekülni kell, akár házasok vagytok, akár nem. Ha jól olvasom, te ezt már megtetted, a kérdésed pedig arra vonatkozott, hogy kereshetsz-e újra társat. Én evangélikus vagyok, nálunk megengedett az újraházasodás. Tudom, katolikuséknál ez nem épp így működik, de ott is lehet érvényteleníttetni a házasságot, csak ez nagyon macerás. Ha viszont neked ez fontos, akkor megéri.
2018. jan. 7. 13:39
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Minden vallásközösség,olyan,amilyenek tagjai,a pásztorral együtt.

Ha egy gyülekezet megkövezi(elítéli)a vétkes embert ahelyett,hogy Krisztushoz hasonlóan bátorítaná,hogy "Menj el békével!Mi sem vádolunk téged!Többé ne vétkezz!"akkor az a közösség Krisztus gyülekezete?...Döntsd el te!

2018. jan. 7. 17:01
 13/14 anonim ***** válasza:

"Most már örök időkre az az ember lesz a férjem, még túl a halálon is."

Kedves Kérdező! Megkérdezhetem, hogy ezt minek alapján mondod? Idézem neked Jézus szavait a Bibliából:

"Azon a napon szadduceusok is mentek hozzá, akik azt állítják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték őt: „Mester! Ezt mondta Mózes: ha valaki meghal, és nem marad fiúgyermeke, akkor testvére vegye feleségül az asszonyt, és támasszon utódot testvérének. Volt nálunk hét testvér: az első, miután megnősült, meghalt, és mivel nem volt utóda, feleségét testvérére hagyta. Hasonlóan a második is, a harmadik is, és így egymásután mind a hét. Végül aztán meghalt az asszony is. A feltámadáskor tehát kinek a felesége lesz az asszony a hét közül, hiszen mindegyiknek a felesége volt?” Jézus így válaszolt nekik: „Tévelyegtek, mivel nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát. Mert a feltámadáskor nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben."

A Bibliából teljesen egyértelmű, hogy a házasság a földi életre szól csak, a feltámadás után már nem lesz házasság. Javaslom, hogy kezdd el olvasni a Bibliát, keresd Istent, és ismerd meg Őt olyannak, aki valójában. Ő szeret téged, és a javadat akarja!

2018. jan. 8. 19:04
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Aki lepontozta a 12. hozzászólásom,legyen annyi bőr az arcán,hogy megpróbálja megcáfolni azt!
2018. jan. 9. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!