Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy ölték meg az (t) az...

Hogy ölték meg az (t) az istent (eket) akikben hittek az őseink?

Figyelt kérdés

2018. jan. 4. 23:27
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Hát... azért kár, hogy akik mellette álltak, pont azokat pusztította el.
2018. jan. 5. 20:34
 32/42 anonim ***** válasza:
Miármint kiket? Kik álltak mellette?
2018. jan. 5. 20:53
 33/42 A kérdező kommentje:
Hát, részben mi. Magyarok. Persze nem mindenki, mert akik a hasznot látták például Bizánci kereszténységben azok például nagyon jól jártak, de azok a parasztok akik még mindig bálványokat imádtak azokat nem restellték fellógatni.
2018. jan. 5. 20:56
 34/42 A kérdező kommentje:
Na, a kérdésedre a válasz, az, hogy mi, Magyarok voltunk akik a kereszténység mellé álltunk.
2018. jan. 5. 20:57
 35/42 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy senkit sem lógattak fel bálványimádásért, bár tényleg szakítani kellett az ősi hitvilággal. Persze nem egyik napról a másikra. Ráadásul ellenállás nélkül ment a dolog.

A magyarok csak úgy állhattak Isten mellé (ha folytatjuk a megkezdett gondolatmenetet), hogy szakítottak a pogánysággal végérvényesen.

2018. jan. 5. 21:01
 36/42 A kérdező kommentje:
Hát azért a krónikák például a 'pórnépet' tartják felelősnek, hogy meghalt I.Béla király Szegeden. :D (Mert fellázadtak és kérték a királyt a templomok egy egyéb más helységek lerombolására.)
2018. jan. 5. 21:07
 37/42 anonim ***** válasza:

Nem tudom honnan szeded az információidat, de sehol sem írják ezt.

Bár valóban levert egy pogánylázadást, halálának ehhez semmi köze és nem is Szegeden halt meg.

2018. jan. 5. 21:24
 38/42 A kérdező kommentje:
Jaj, elnézést! Elnéztem, Szekszárdot akartam írni. Dömösön halt meg az is igaz! A Krónikák úgy írták (Ha érdekel akkor a Képes Krónikák beszámol erről illetve a Lengyel Dénes Magyar mondák c. könyv) mikor a király katonáit kiküldette, hogy állítsák le a parasztokat akkor alatta beszakadt a trón. Valamit előzőleg nagyon elnéztem.
2018. jan. 5. 21:37
 39/42 anonim ***** válasza:

Most is elnézhettél valamit. Semmi olyasmi nem történt, amit írtál. A trón valóban ráomlott, de a többi csak kitaláció. Lengyel Dénes könyve nem történelmi forrás, ő sem volt történész. Ha valóban azt olvastad a könyvébe, amit írtál.

Egyébként mit szeretnél kihozni ebből az egészből? Úgy lehet könyebb.

2018. jan. 5. 22:12
 40/42 A kérdező kommentje:
Az ég adta egy világon semmi sem akarok ebből kihozni ebből! :D Csupán reagálni akartam arra, hogy: "Ráadásul ellenállás nélkül ment a dolog." Ezt nem mondanám. Éppen Kállay Ferenc könyvét olvasom, aminek lehet kicsit durva címe van (tekintve, hogy csak felsorolja azokat az érveket és történelmi emlékeket ami megmaradtak) Pogány Magyarok vallása. Na abban a könyvben érvelve vannak a lázadásról szóló dolgok, mivel a krónikások csak egy töredéke volt hajlandó írni őseink hitéről vagy mitológiájáról, és a többségük inkább egy laza tinta suhintással el tusolta a dolgot. Persze, majd az ő könyvében lesz szó arról, hogy a mi jó III.László királyunkat kicsúfolják, még mit nem!
2018. jan. 5. 22:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!