Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy ölték meg az (t) az...

Hogy ölték meg az (t) az istent (eket) akikben hittek az őseink?

Figyelt kérdés

2018. jan. 4. 23:27
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Igaz, de nekik mégis megmaradtak az isteneik nevei! Velünk ellentétben.
2018. jan. 5. 10:44
 12/42 anonim ***** válasza:
A kereszténység előtt több istenről lehetett hallani. Ámon Rá, Basket, Seth, stb.
2018. jan. 5. 10:48
 13/42 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nálunk eltűnt Isten neve? Akkor szerinted az a szó, hogy Isten micsoda? Vagy van még olyan nyelv, amelyen Isten neve Isten?

2018. jan. 5. 11:26
 14/42 A kérdező kommentje:
Csak a kifejezés maradt meg, ha volt előtte valami. Ott az angol God. Ott a God a god. Mint a magyar keresztényeknél Isten, isten. A magyar Isten kifejezés már eggyé vált a Keresztény isten kifejezéssel. Vagy nem igazán értem, hogy mire gondolsz.
2018. jan. 5. 11:37
 15/42 Pietrosol ***** válasza:

Kérdező!

Arra gondolok, hogy a magyarok istent istennek nevezik. Az amúgy egyistenhitű őseink nevezték még őstennek, aranyatyácskának.

2018. jan. 5. 11:43
 16/42 A kérdező kommentje:
És ezt hol írták le?
2018. jan. 5. 11:44
 17/42 anonim ***** válasza:
Szeretetnek
2018. jan. 5. 11:44
 18/42 Andizsuzsi ***** válasza:

"Na elösször is, ha jól tudo ezt az egy isten hívő maszlagot az MTA, kezdte el terjeszteni... BUTASÁG."

Akkor cáfold meg, kérlek! Kezdd azzal, hogy megnevezed a magyarok isteneit. És mellékeled hozzá a forrást vagy a tudományos értekezésedet, ami ehhez a véleményhez vezetett.

2018. jan. 5. 11:55
 19/42 A kérdező kommentje:
Az echo televízióban arról beszéltek, hogy Jáfet vagy kitől származik a magyar, mert a középkori krónikásunk azt írta, hogy Ménróttól származik az ősünk (akit Nimróddal azonosítanak a bibliából (XD): Hunor és Magor ( https://www.youtube.com/watch?v=z7T4r-FgdG8) Aztán, szeretik hangoztatni, hogy a Magyar keresztény nép. Vannak könyveink amikben próbálnak ellentmondani, például: Vörösmaty Mihály - Zalán futása c. hőskölteményben Hadúrnak nevezik a magyarok Istenét, de nem ő találta ki, mert már előtte több költeményben is előfordult ez a megnevezés, elméletileg legelőször az Aranyosrákosi Székely Sándor - A székelyek Erdélyben c. szintén hőskölteményben, amit ugye megcáfoltak azzal, hogy ő James Macpherson, Osszián című művéből vette az ötletet, hogy ő maga is megteremti a magyar istent. Persze, nem tudom sehogyan sem bizonyítani, hogy létezett vagy léteztek, de az bőven elég bizonyíték, hogy rengeteg magyart mészároltak le a középkorban csak mert pogány hitük volt. Ez mondjuk magáért beszél. Az MTA dologról meg annyit, hogy oda írtam, "HA JÓL TUDOM ezt az egy isten hívő maszlagot az MTA, kezdte el terjeszteni". Mond csak, ha tényleg egy isten hívő volt a magyarok mitologikus istene akit már akkor is Istennek neveztek, akkor ,hogy a csudában lehet az, hogy az összes krónikás pogány vallásról és elemekről számolnak be a magyarokkal kapcsolatban?
2018. jan. 5. 12:25
 20/42 A kérdező kommentje:

Jaj, elírtam, nem a magyarok istene volt egy isten hívő... bocsánat.

Javítom: A magyarok mitologikus alakjai között csak egy isten volt.

2018. jan. 5. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!