Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy valaki az...

Lehetséges, hogy valaki az Ószövetség olvasása miatt tér meg?

Figyelt kérdés

2017. dec. 26. 17:17
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
62%

Az ószövetségi szent írás is Istentől ihletett.

Miért ne használhatná fel annak szerzője,egy ember megszólítására?

2017. dec. 26. 17:36
 2/28 A kérdező kommentje:
Ebben reménykedek. Azért kérdeztem mert mondják,hogy az Újszövetség mint egy tükör mutatja meg milyenek vagyunk. De rám az nem nagyon volt hatással. Ezért próbálkozok az Ószövetséggel.
2017. dec. 26. 17:49
 3/28 anonim ***** válasza:
45%

Én először az Újszövetséget olvastam, és nagyon átszellemültem, úgy éreztem, hogy ez az út, hogy megerősödjön a hitem.

Utána elolvastam az Ószövetséget. Számomra nagyon kiábrándító volt. És sokkal messzebbre kerültem a hitemtől, mint ahol korábban voltam. Szerintem semmi köze ahhoz, amiről elvileg a kereszténység szól. Barbár, igazságtalan, közönséges. Tiszta horror az egész.

2017. dec. 26. 18:42
 4/28 anonim ***** válasza:
62%
Én az Ószövetség miatt lettem ateista. Hiába olvastam utána az Újszövetséget, azt már teljesen kiábrándultan, kétkedve fogadtam. Az első könyv felnyitotta a szemem, hogy miről is szól a vallás és azóta kerülök minden ilyen jellegű agymosást.
2017. dec. 26. 18:49
 5/28 anonim ***** válasza:
79%

Az Ószövetség nagyon nehezen emészthető olvasmány millió megjegyezhetetlen névvel, törvényekkel, nemzetségekkel, háborúkkal.

Kizárt, hogy ezzel megtérhet valaki. Ez inkább a zsidóknak érdekes, lényegében az ő történetük.

Az Ószövetség főbb történéseit azért érdemes elolvasni, hogy egy alap műveltsége, fogalma legyen valakinek róla, de térítésre alkalmatlan.

Az Újszövetség már emészthetőbb, közelebb áll a mai emberhez, és a kereszténység alapja is. Talán az evangéliumok és Jézus szellemisége foghat meg leginkább valakit.

2017. dec. 26. 19:12
 6/28 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom mit tegyek,hogy megtérjek. Semmi nem használ.
2017. dec. 26. 19:14
 7/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem biztos, hogy erőltetni kell, ami nem megy. Ha szükséged lenne rá, már sikerült volna. Pihentesd a dolgot és próbáld meg újra később vagy engedd el. Annyi más jó dolog van az életben, élhetsz teljes életet enélkül is. (én ateistaként úgy gondolom, hogy csak vallás nélkül lehet igazán teljes életet élni, de erre mindenki maga jön rá, vagy nem. Erőltetni egyik életmódot sem érdemes)
2017. dec. 26. 19:28
 8/28 anonim ***** válasza:
Miért akarsz mindenáron megtérni?
2017. dec. 26. 22:06
 9/28 A kérdező kommentje:
Mert közelebb akarok kerülni hozzá és hogy megbocsásson nekem. Miért ne akarnék megtérni?
2017. dec. 26. 22:09
 10/28 anonim ***** válasza:
Miért szeretnéd, hogy megbocsásson? Mármint mit követtél el, amiről úgy gondolod, hogy megbocsátásra szorul?
2017. dec. 27. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!