Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék ördögűző lenni,...

Szeretnék ördögűző lenni, akkor melyik szakra kell majd jelentkeznem ha felnőtt leszek? Tudom hogy papnak kell menni, de az melyik szak? Van esélyem? Elvileg van látnoki képességem.15f

Figyelt kérdés
Pl Démonokat űznék hogy ezzel is segítsek másokon.
2017. dec. 17. 20:52
1 2
 1/18 anonim válasza:
91%
Azt hiszem Rómába tudod elvégezni, persze csak ha pap vagy :D
2017. dec. 17. 20:59
 2/18 anonim ***** válasza:
69%
Munkád az lesz sok mert a keleti blokkból, főleg Magyarországból ki kell űznöd a démonokat hogy olyan legyen mint az élhetőbb nyugat vagy Skandinávia.
2017. dec. 17. 21:01
 3/18 anonim ***** válasza:
42%

Van egy ilyen OKJ-s tanfolyam a VII. kerületben a Szent László plébánián. Egy éves esti jellegű, szeptembertől júniusig. A végén ad papírt és nem kell hozzá papnak lenned. Persze ezzel csak kisebb szellemeket tudsz űzni, igazi démonokat nem.

Viszont utána pár év gyakorlattal már a vatikánba is bejuthatsz!

2017. dec. 17. 21:38
 4/18 A kérdező kommentje:
És mikortól lehet jelentkezni rá?
2017. dec. 17. 21:44
 5/18 anonim ***** válasza:
36%

Hivatalosan szerintem júniustól végétől, vagy júliustól egészen augusztus végéig, de gondolom nem bánják, hogy ha valaki hamarabb jelzi a szándékát, legalább tudják hány fő lesz szeptembertől.

A legegyszerűbb ha megkérdezed tőlük. A honlapjuk és elérhetőségeik: [link]

(amúgy elrontottam, nem a VII. hanem X. kerület)

2017. dec. 17. 21:48
 6/18 A kérdező kommentje:
és konkrétan melyik menüben van? mert nem találom.
2017. dec. 17. 21:51
 7/18 anonim ***** válasza:
42%
Én sem ismerem a honlapot. Azt sem tudtam, hogy van nekik, csak gyorsan rákerestem. Úgyhogy a jelentkezésben ebben nem tudok segíteni. De ott vannak az elérhetőségeik, gondolom azokon lehet érdeklődni.
2017. dec. 17. 21:54
 8/18 anonim ***** válasza:
93%

Hát ezen jót nevettem, okj-s tanfolyam és Vatikánig is eljuthat...

Max turistaként.

Kedves kérdező, ez nem egy tanulható mesterség és nincs ilyen szak sehol sem.

Szóval nincs esélyed. Ha pedig mondod is, hogy látnoki képességed van, mindenki körberöhög.

Igen, a papoknak valóban tanítanak olyat, hogy exorcizmus, de az nem szak, hanem szeminárium. A furcsa hallucinációid pedig nem túl jó ajánló levél.

Szerintem keress valami más, picit földhöz ragadtabb hivatást. Noha úgy sejtem orvos sem lesz belőled, de szinte minden hivatással, munkával hasznos tagja lehetsz a társadalomnak, segíthetsz az embereken.

2017. dec. 17. 21:59
 9/18 anonim ***** válasza:
67%

A papokat teológián képzik, de nem javaslom, hogy oda menjél.

Ha komoly a beírásod, és tényleg démonokat szeretnél űzni felnőtt korodban, és nem csak poénból indítottad ezt a kérdést, akkor nagyon-nagyon nehéz út katolikus papként próbálkozni ezzel. A katolikus papoknak talán még 1%-át sem teszik ki azok, akik foglalkoznak ilyesmivel.

Démonűzéssel illetve démonokkal való harccal elsősorban az ún. karizmatikus gyülekezetekben foglalkoznak. Ilyen pl. a Hit Gyülekezete, de bármelyik másik is, amelyiknél a nevében, vagy az irányzatának a leírásában szerepel a "karizmatikus" vagy a "pünkösdi" szó. Ezekben a gyülekezetekben sokkal jobban értenek az ilyesmihez, mint a papoknál vagy a teológián.

2017. dec. 17. 23:40
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint, mint apostolok utódai, elsősorban ez püspöki hatáskör, ezért se nagyon van sok ilyen katolikus pap. Persze a püspök megbízhat vele papot, ha alkalmasnak véli rá.

De lássuk be őszintén, hogy a megszállottság sem egy hétköznapi eset. A Szentírás is alig néhány ilyet említ.

Ráadásul amikor valakin jelentkeznek a megszállás "tünetei", elsőkörben szakemberhez, pszichológushoz küldik, orvosi véleményt kérnek ki, stb... Sőt, magát a szertartást is csak orvosi felügyelet mellett végzik.

Az elített karizmatikusok olykor egy szimpla bagós vagy iszákos emberből is ördögöket űznének (nem mind), amit én helytelennek tartok. A Szentírás azért elég jól jellemzi a megszállottak viselkedését, például önmagukon kívül vannak, természetfeletti erőre tesznek szert, olyan tudás birtokába kerülnek, ami nem sajátjuké stb. Egy szenvedélybetegre, vagy egyszerű bűnösre ez nem jellemző. Picit káros is a szemlélet, hiszen ezzel az egyén felelősségét próbálják eltusolni, pedig mindenki maga felelős a bűneiért.

2017. dec. 18. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!