Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a mennyben nincs idő, vagy...

Ha a mennyben nincs idő, vagy másként telik, ahogy itt, akkor miért gondolják a katolikusok, hogy bárki, aki ott van, tud és akar értük közben járni?

Figyelt kérdés
Isten közelségében az idő, mint a földi élet egyik velejárója megszünik. Aki már Istennel van, annak a földi testre kitalált dolgok nem számítanak, mert ott nem léteznek. Egyedül Isten áll időn és téren felül. Akkor miért nem hozzá imádkoznak a katolikusok?
2017. dec. 12. 08:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
#19 (akart lennni)
2017. dec. 13. 20:24
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

20.Hsz!

Te írtál halottakhoz szóló közbenjárásért esdeklő imádságról.

Idézem:

"Mi nem imadkozunk a szentekhez, hanem ahogy a barátainkat, ismerőseinket is megkérjük, hogy imádkozzanak erre a szándékra, úgy megkérhetjük azokat is, akik már üdvözültek, hogy járjanak közben Istennél.

Mért ne tudnának és akarnának segíteni a már üdvözültek?"

Én,hiszem az apostoli hitvallás tanítását,mely szerint:

"...ül a mindenható Atya Istennek jobbján; onnan lészen eljövendő ítélni eleveneket,és holtakat...."

Ebben NEM menyországi holtakról van szó,hisz akkor Jézus miért ítélne még egyszer,ha már a menyországban vannak.

2017. dec. 14. 03:05
 23/26 anonim ***** válasza:
93%

Egészen biztos, hogy én nem írtam olyat, úgy hogy kérlek ne hazudj ismételten. Ugye erre egy másik kérdésnél is felhívtam figyelmedet, ahol a kumráni tekercsekről hazudtál.

Attól, hogy két hozzászólónak egyezik a % értéke, még nem egy hozzászóló és mind a két személy hozzászólhat, még ha neked nem is tetszik.

Továbbá elég világos, hogy később mire írtam, mire kértél idézetet a #11 hozzászólótól, majd erre megkaptad tőlem és még is mást kértél tőlem számon. De leírom, mert látom nehezedre esik követi a dolgokat, s mi több, idézlek:

"11.Hsz! Légy szíves idézni azokat az"egyértelmű utalásokat"!"

Idéztem helyette. Láthatóan nem tetszett, mert elég egyértelmű az idézet, nagyon kiforgatni sem lehet. Gondolom ezért kértél hirtelen számon teljesen mást utána. De ismétlem, továbbra is a betegek kenetéről kértél idézetet és a gyónásról. A betegekért való imádság és olajjal történő megkenésük, szerintem elég egyértelmű, ahogy a bűnök egymásnak való megvallása is.

2017. dec. 14. 08:58
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

23.Hsz!

Eddig még nem idéztél a "fülbe gyónás"bibliai alapjáról.

(Ha egymásnak kell megvallani a bűnöket,az jelenti azt az egyetlen egy mást,vagyis a papot!)

2017. dec. 15. 08:15
 25/26 anonim ***** válasza:

Az apostoli hitvallásból egyértelműen ki van fejezve,hogy Krisztus ítélete,a 2. adventkor lesz.

Ha a meghalt "igazak"a menyországban lennének,s a gonoszok a "pokolban"mi értelme lenne az utolsó ítéletnek?

2017. dec. 15. 08:21
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, legalább már elismered, hogy a betegek kenete biblikus.

Most nézzük a gyónást.

A katolikus Egyházban az első századokban valóban úgy volt, mint írod, hogy egymásnak, az egész gyülekezet előtt vallották be bűneiket. Később ez alakult ált, hogy immár nem a gyülekezet előtt, csak annak képviselője előtt vallották meg. Ennek oka a hirtelen sok bekeresztelkedett pogány volt. Miután államvallás lett a kereszténység, beáramlott sok valójában nem megtért ember, akik előtt a valódi keresztények már nem óhajtották nyílvánosan vallani bűneiket.

Szerintem ez érthető.

Gondolom akkor ti a gyülekezet előtti bűnvallást gyakoroljátok még, ezért ellenzed a "fülbe gyónást" annyira. Hiszen mint írtad, a nyílvános bűnvallás a biblikus. Ezt olvashatjuk a Jakab levélben is.

2017. dec. 15. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!