Az édenbe miért ültette Isten jó és gonosz tudásának fáját?
19.Hsz!
Ha nem szólt volna Isten,hogy milyen következménye van a tiltott fa gyümölcse fogyasztásak,talán lehetne panasz.
Ha nincs tiltott fa,miben nyilvánulhat meg az ember szabad akarata?
20.Hsz!
Majd ha józanul írsz,válaszolok.
Részegekkel nem kommunikálok!
Reggel 8-kor nem voltam részeg, még ha szeretnéd is, és nem tetszik a józan érv a betanult maszlag mellett.
Én vagyok egy szülő. Van két gyerekem. Nincs semmi célom azzal, hogy ássak egy nagy mély árkot a kert végében, csak az, hogy megmutassam a gyerekeimnek, hogy milyen hülyék, és szófogadatlanok, ezért kiásás után megmondom nekik, hogy az árok mélyén mindennek a tudása van, de ha meg akarják szerezni, meghalnak. A gyerekeim belemásznak, de lezuhannak, és meghalnak. Felelőtlen, nagyképű marhának tartasz, vagy igazságos nagy hatalmú Istennek? Mondd, mennyiben tér el a jó és rossz tudásának a fája az én árkomtól? Kettős mérce?
Mindent Isten teremtett, ha van olyan, amit nem ő teremtett, akkor több teremtő isten van. A nyilván nem ezért, nem azért érvek nem igazán állják meg a helyüket. A történet szerint csak szivatásból volt ott a fa.
Mit kezdesz ezzel az idézettel? :
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Isten saját maga jelenti ki, hogy mindent, így a gonoszt is ő teremti. Lehet jó keresztény zsidónak lenni, és összehordani kamu feltételezéseket Istenről, de ellent mondtok istennek, aki a gonoszt teremti.
Adalék :
Jób történetéből kitűnik, hogy Jób megszivatására Isten adott parancsot a sátánnak, mégpedig arra, hogy kísértse meg.
"Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!