Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a két szín alatt áldozás?

Mi az a két szín alatt áldozás?

Figyelt kérdés
Nem tudom a fogalom jelentését, rákerestem már, de senki se írta le, hogy mit jelent, azt tudom, hogy a husziták ez miatt lázadtak meg stb, de nem tudom, mi ez. Én nem vagyok vallásos, szóval légyszi segítsetek. Köszi:)
2017. dec. 3. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
2017. dec. 3. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kenyér és bor. Katolikusoknál manapság csak nagyobb ünnepeken történik két szín alatti áldoztatás. Konkrétan úgy történik, hogy a pap belemártja az ostyát a borba, és így helyezi az áldozó nyelvére. (Ilyen esetben nem lehet kézbe áldoztatni.)
2017. dec. 3. 13:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2017. dec. 3. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Még pontosabban a római katolikusoknál, a görög és más keleti katolikusok két szín alatt áldoznak, Krisztus Testével és Vérével egyaránt.

Egyébként erről már egyszer írtam részletesebben, lényegében praktikus okokból történik részben, de mind a Szentírás, mind a legelső századok keresztényeinek gyakorlata ad rá lehetőséget.

2017. dec. 3. 16:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy leírták előttem:

Jézus az utolsó vacsorán a kenyérre azt mondta, hogy az ő teste, a borra meg hogy az ő vére. Ez történik meg minden szentmisén. Mikor valaki két szín alatt áldozik, akkor az azt jelenti, hogy a kenyeret és a bort is magához veszi. Ha egy szín alatt van, akkor csak kenyér.

2017. dec. 4. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!