Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádhatok egy embert?

Imádhatok egy embert?

Figyelt kérdés
Attol tartom hogy sok hivő félre fogja érteni. Imádhatok egy embert? Nem úgy mint Istent hanem egy szeretett mégnagyobb foka ként. Pl ha barátnőmnek mondom hogy "imádlak", akkor halálos bűnt követtek el és pokolra kerülök?.

2017. dec. 2. 19:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
a hatos válaszon kész vagyok XD messzemenően nem értek egyet, de ami a 10-es skálán a kettes alatt van az már gyakran anyira rossz hogy jó, szóval trash-szórakoztatásért ment a zöld kéz nem az egyet értésért!
2017. dec. 4. 13:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez nem feltétlenül függ össze a vallással. Ha a fagyira is azt mondom, hogy imádom, meg a gyerekemre is, akkor azzal azt mondom ki, hogy ugyanolyan érzelmeim vannak a fagyi és a gyerek felé is.

Ha érdemtelenül elkoptatjuk a nagy szavakat, akkor nem lesz mit használnunk, ha tényleg fontosat akarunk mondani.

A keresztény ember az imádat szót inkább az Istenhez való viszonyára használja, a barátait pedig szereti. A fagyit pedig kedveli.

Pokolra nem jutsz a helytelen szóhasználatért, csak képtelenné válsz majd a fokozatok kifejezésére. Ha lesz egy gyereked, hogyan fejezed majd ki, hogy jobban szereted, mint a barátnődet?

2017. dec. 4. 19:00
 13/13 anonim ***** válasza:
6-os, egyetértek! Én azon vagyok kiakadva, amikor a borzasztó jelzőt egy jó dolog fokozására használják: pl. borzasztóan jól éreztem magam. Pedig ha valamitől borzadsz, akkor az csak rossz lehet. De sajnos sokan nem tudnak ide más szót beilleszteni, mert annyira csekély a szókincsük, hogy nincs miből választani.
2017. dec. 4. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!