Ennek a "vallásnak" van neve? Egyáltalán van ilyen?
Ennek a vallásnak vagy mentalitásnak a követője:
1.Nem igazán hisz a vallásokban, mert ismeri a legtöbbet, olvasta a könyveket. Szerinte ember által kreált, pénzszerzésre irányuló termék a vallás.
2.Viszont nem is ateista, tehát kicsit úgy van vele, mint Einstein, tehát valaki biztos, hogy létrehozta, mert túl "tökéletes".
3. Ez a legfontosabb:
Viszont, tisztában van azzal, hogy vannak olyan események, jelenségek a világban, amikkel a tudomány egyelőre nem tud mit kezdeni, a vallások viszont előszeretettel húzzák be a kis világukba példaként, bármilyen felsőbb hatalom létezérésre.
Saját észlelési, élményei is vannak. Viszont úgy hiszi, hogy erre idővel a tudomány választ ad.
Tehát nem szalad a valláshoz, hogy "megtérjen".
Ez így túl általános.
Akkor felteszem a kérdéseket hogy ki Isten, mit akar tőlem, mi van a halál után, és mondjuk jár-e büntetés / jutalom?
Túl általános?
Nem igazán hallottam még ilyenről, pedig tény, hogy sok feltételnek nem kell megfelelni.
Az emberek fele vallásos, a másik fele meg "értelmiségi".
Jó, nyilván nem vallás, de nem tudtam jobb szót.
Életfelfogás?
Igen van.
Egyébként ez a felvetés, csak jött valahonnan? Ismersz, beszéltél már ilyen emberrel, vagy itt olvastad?
szép napot
Nem, nem beszéltem, nem is ismerek.
Egyébként volt itt egy kérdés, aztán végignéztek magamon.
" aztán végignéztek magamon."
Biztos egyszerű ez,...csak én nem értem most valamiért.
Most magadról beszélsz? A világlátásodról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!