Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Annak, aki a régi, ókori...

Annak, aki a régi, ókori egyiptomi többistenhitet szeretné gyakorolni milyen lehetőségei vannak? Hogyan lehet tagja ennek a vallásnak?

Figyelt kérdés
Szeretném gyakorolni vallásként a régi egyiptomi vallást, mert ezt érzem a legközelebbinek a szívemhez, s ugye vallásszabadság van. Szimpatikus Ré, a Napisten kultusza és a többi istenség is ebből a vallásból. Szeretném megkérdezni hogy milyen lehetőségeim vannak ahhoz hogy hívője legyek ennek a vallásnak? Hogyan lehetek tag? Csatlakozhatok egy közösséghez, vagy lehet hasonlót mit a keresztényeknél a "megkeresztelkedés"?
2012. máj. 6. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell ahhoz egy csoporthoz csatlakoznod hogy gyakorolj egy vallást. Amúgy meg max Egyiptomban vannak ilyen csoportok.
2012. máj. 6. 22:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia 22:39!

Rendben, akkor nem fogok csatlakozni, végül is a családban is van aki keresztény, még sincs csoport tagsága, de gyakorolja a vallást. Akkor nincs más hátra mint követni a szívem, elolvasni az ehhez a valláshoz kapcsolódó történeteket és könyveket (pl Halottak Könyve) és gyakorolni a vallást :)

Ui Annyira boldog vagyok hogy végre megtaláltam a hozzám legközelebb álló hitet :)

19F

2012. máj. 6. 23:03
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Na ne szórakozz! :D

Amúgy nekem 8 milyen vallásod van, de pont az ősi egyiptomi többistenhitet választottad?!

Nem csak feltűnési viszketegségből szeretnéd azt művelni, mint Balázs a buddhizmust? Mára már az egyiptomiak is vallást váltottak, ők már arabok, te meg most akarod az ősi vallást folytatni?

2012. máj. 6. 23:12
 4/7 A kérdező kommentje:

1 miféle Balázsról beszélsz? Ha média személyiség, akkor nem érdekel az ilyesmi, de alapból ez az ember sem

2 mi is vallást váltottunk az ősi sámánizmusunkhoz képest (kereszténység)

3 tudok róla, hogy ott az arab vallás az elfogadott, de attól még ki tiltja meg hogy ezt gyakoroljam? És annak, hogy én miben hiszek, mi köze van ahhoz hogy más országban mit gyakorolnak?

4 az én döntésem és ügyem mit választok

2012. máj. 6. 23:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Viszont azt halkan megjegyezném, hogy nem feltétlen volt az a vallás többistenhitű. Több előadást hallgattam az ókori vallásokról amiben az előadó azt taglalta többek között, hogy ezekben az időben is egyistenhit volt a jellemző, ők is az egyetlen végtelen teremtőt tisztelték, a különböző istenek csak ennek az aspektusai. Az ókori vallások idején a fő ismérv inkább az volt, hogy nem létezett vallási türelmetlenség. A különböző népek (itt persze a földrajzilag közel helyezkedőkre gondolok, mint például az egyiptomiak és a hellének) ugyanabban hittek, csak másként nevezték meg isteneiket. Hisz ma is úgy tanítják, hogy az isteneknek megvan a más népeknél lévő megfelelője. Persze a mitológia változik minden népnél.

Fontosnak gondoltam, hogy tudd ezt ezekről a vallásokról, mert teljesen más fényben világítja meg a dolgokat, mert egyáltalán nem arról van itt szó, mint amit elsőre gondol mindenki ezekről a 'többistenhitű' vallásokról.:) Ha valóban érdekel a vallás, akkor szerintem fontos az is, hogy beásd magad az akkori kor filozófiájába.

2012. máj. 7. 01:19
 6/7 hollófernyiges ***** válasza:
0%
És elkezdted már építeni a piramisodat?
2012. máj. 7. 08:12
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Talán érdemes lenne egy egyiptológia szakostól anyagokat kérni. Az igazi egyiptomiak leszármazottai a koptok, de ők is kopt keresztényként ismertek. Az arabok csak bevándoroltak oda az iszlám vallásukkal, a koptokat pedig üldözik, ma is sokszor éri őket támadás.

Jártam Egyiptomban 3x is nagyon szép hely és a régiek nagyon gazdag kultúrát hagytak maguk után. Az egyiptomi istenek kötődése és szerelmi élete bonyolultabb, mint egy latin szappanopera :D Meg ugye ezen vallásban fontos szerepe volt az áldozatnak is. Kicsit nehezen képzelem el, hogy pl Ré-nek bárány áldozatot mutatsz be.

Aki el tudja olvasni a hieroglifákat rengeteget mesélnek a falak, az oszlopok pl a luxori Karnak templomban vagy akár a Királyok völgyében.

2012. máj. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!