Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki tanítja hitelesebben a...

Tamás321 kérdése:

Ki tanítja hitelesebben a Bibliát, Németh Sándor (Hit Gyülekezet) vagy Reisinger János (Keresztény Anvent Közösség)?

Figyelt kérdés
[link]
2010. jún. 1. 19:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
A probléma az,hogy a Biblia alapból sok helyen nem hiteles,tele van összegyeztethetetlen ellentmondásokkal,na aztán,hogy ezen kívül ki mit magyaráz bele az meg csak tovább bonyolítja a helyzetet.
2010. jún. 2. 11:40
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Szerintem nincsenek egy súlycsoportban. Dr. Reisinger János ugyanis irodalomtörténész, és 1983 óta rendszeresen tart előadásokat az ELTE-n és egyéb igen sok szakmailag is elismert könyvet írt.

Számomra a hitelesség próbája az illető élete, én Reisinger Jánost és családját 20 éve ismerem és tudom mit adott fel és hagyott ki azért, hogy ezt az evangélizációs jellegű munkát végezhesse, milyen szerény körülmények között él és nem veti meg ha kell a kétkezi munkát sem. Németh Sándort ilyen szempontból nem ismerem, néhány kritikai könyvben (lásd pl. Bartus László: Fesz van), olvastam az életéről, ez alapján azonban nem szeretnék állást foglalni a hitelességéről...

Üdv. Péter

2010. jún. 2. 12:15
 13/25 A kérdező kommentje:
Péter véleményével más oldalon is találkoztam, ahol a nyelveken szólást taglalja, amit én helyesnek látok. És ezt tette a Hit gyülekezetben megnyilvánuló értelmetlen szavak alkalmazásával kapcsolatban. Úgyhogy Péter, ha emlékszel erre a hozzászólásodra, nézz vissza arra az oldalra, mert én is hozzászoltam utánad. Ott én is taglalom, hogy még mit látok helytelennek. De ide is leírhatom. Vagyis a Hit gyülekezet dicséreteiben erősen Izraeli és zsidó elemek hangzanak el, mintha Izraelt nem vetette volna el végérvényesen Isten, mint választott népet. Szerintem őrület ezt a népet így felemelni az énekekben, ami jelenleg a legnagyobb gonoszságokat követi el az emberiség ellen. Nem lesz Izráelnek összegyűjtetése, csakis a lelki Izráelnek. Ellenben nem vetette el végleg a zsidó maradékot sem Isten, akik elfogadják a megváltást. Ezt taglalja a Róma 11.
2010. jún. 2. 13:50
 14/25 A kérdező kommentje:
Péternél én egy kicsit kíméletlenebb leszek, és felteszek ide egy videót. Nézzétek csak meg Izrael pártfogó gyülekezetei, hogy a ti Izráeletek miket művel és mire törekszik. Hát ezekért jönne el a Messiás, hogy egybegyűjtse? Mérget vehettek rá, hogy nem. Aztán ezután lehet énekelni róla a dicsőítő zenéitekben. Meg lehet cinkosaivá válni ezeknek a tömeggyilkosoknak és védelmezni őket. Nem csak titeket tévesztenek meg, hanem az egész bolygót. És Németh Sándor ezekkel paktál le, fényképezkedik a Moszados miniszterekkel. http://www.youtube.com/watch?v=wlXdYU3X2PQ
2010. jún. 2. 15:23
 15/25 anonim ***** válasza:
15%

én tanítom hitelesebben

jah és minden mondatot kisbetűvel kezdek

2010. jún. 5. 10:09
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Csak és kizárólag a SZENT SZELLEM az ami elvezet minden Igazságra, ahogyan Krisztus ígérte! Nem felekezet kérdése a Tiszta Ige kérdése! Már az Ószövetségben is Ígéretet tett Isten, hogy jönnek idők, amikor nem ember tanítja az embert az igazságra, hamem elküldi a Vígasztaló Szent Szellemét.

Sok helyen elhallgatják, elrejtik Krisztus Igazságát, de bárhol megszólalhat a Tiszta Ige, sajnos ami egyre inkább kevésbé jellemző.

Tehát mindeni egyénenként Istenhez, Kristus által kellene fordulnia, hogy Szent Szelleme által meghallja és megértse az Igazságot!

2010. jún. 5. 16:25
 17/25 A kérdező kommentje:
Szent Lélek, igen elfogadható, de Szent Szellem, az nem!!!!!!! De hát akkor rá tekintsünk és ne Izraelre!
2010. jún. 21. 14:47
 18/25 anonim ***** válasza:
24%

Mekkora hülyeség ez a videó. Úgy 5 másodpercig bírtam. Ki hisz ilyen embereknek? Azzal kezdi, hogy ők helyesen értelmezik Isten igéjét. Vajon Jézus is ezt mondaná róluk?

Hát, szörnyű, hogy ilyen emberek is vannak! Nagy lesz a "jutalmuk", az biztos! Hazugok és Isten népét szidalmazzák!!

2010. dec. 29. 11:29
 19/25 anonim ***** válasza:
63%
Reisinger János
2012. febr. 10. 00:18
 20/25 yuda ***** válasza:
40%

Bevallom, még nem hallottam olyat, hogy valaki tetten érte volna Németh Sándort hazugságon, rágalmak annál inkább:D

Véleményem szerint azért, mert úgy él, ahogy a biblia tanítja.

Péter megemlíti a Fesz van -című könyvet. Azért az mennyire jelelmző Péterre, de akárki másra, hogy egy önbecsülésében sértett ember, dühtől fuldokolva ír egy könyvet és azt valaki hitelesnek találja? Igen, létezik ilyen ember! Péter. :D

Egyébiránt az a Bartus nevű szerző később bocsánatot kért, de ez gondolom tájékozott kollégának nem jutott fülébe. Dühében az ember rosszindulatúan ír és elferdítve a tényanyagot. Ezt már kisiskolás szinten tudják, de Gödöllőn máshogy vélekedne :D

"Hit gyülekezet dicséreteiben erősen Izraeli és zsidó elemek hangzanak el, mintha Izraelt nem vetette volna el végérvényesen Isten, mint választott népet"

Pedig nem vetette el. Neked más bibliád van ezek szerint. Pál apostol végig azt taglalja, hogy Isten soha nem vetettte el az Ő népét,és utolsó időkben kiváltképp helyreállítja. Egyébként szemeitek előtt történik izrael újra államosítása, ami az utolsó idők egyik jele...olvasni kellene az evangéliumot! Mikor látod, hogy a fügefa virágzik.. . . Fügefa egyöntetűen minden bibliakutató szerint izrael jelképe.

Másik oldal, hogy Izrael igérete, hogy aki őket áldja, az áldott, aki Őket átkozza, átkozott lesz.

Nagyon bátrak vagytok, hogy ezt bevállaljátok., de a ti életetek és ha jobban szeretitek az átkot, hát legyen :)

Átkozott, a ki téged átkoz, és a ki téged áld, legyen áldott. 1 Móz. 12,3

Én mindenkinek Izrael áldását tanácsolom, aki jót akar magának. Ők Isten végérvényesen kiválasztott népe, nekik köszönhetjük a törvényt, a prófétákat..stb és Jézust is test szerint. Komoly gondolkodású ember nem hihet ilyen ostobaságokban, hogy róluk szól az egész biblia és Isten elvetné őket :D

Távol legyen!

2012. aug. 4. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!