Keresztények nem igazolják vissza a világi ismerőst a facebookon?
Jártam egy gyógytornász hölgyhöz(28) tornázni sportsérülésem rehabilitációja miatt,7 hónapig minden héten,egyszer egy órára.Egy nagyon kedves szimpatkus közvetlen,hölgy volt beszélgettünk is erről-arról, általában semleges dolgokról.Aztán gondoltam fél év után,hogy nemsokára már fel fogok épülni és nem fogok járni,de érdekelne a továbbikaban mégis mi történik vele,vagy esetleg őt is érdekelné mi történik velem a felépülésem után,szóval megkerestem és bejelöltem Facebookon.Ami ezután történt meglehetősen furcsállottam,mert nem jelölt vissza.Legközelebbi találkozásunk után meg is indokolta azzal,hogy legyek szives ne haragudjak meg ne sértődjek meg de annyi ismerőse van azt se tudja már ki kicsoda,és hogy a pácienseit nem szokta visszaigazolni de számon tartja őket.Persze nekem ez simán sértő,volt de nem mutattam ki mert ez az ő dolga,hogy kit vállal fel mint ismerőst.Másrészről nem egy olyan nagy dolog visszaigazolni,csinál egy listát az ismerősein belül páciensek néven és akkor azokkal nem osztja meg mondjuk a családi fotóit,vagy amik nem tartoznak a páciensekre.Tehát szerintem ez a magyarázat teljesen kamu,valami más áll a háttérben mint indok. Az én véleményem szerint ez valami egy "sznob"-ság,mintha
az ő elképzelése szerint valami magasabb erkölcsi vagy társadalmi szinten volna mint én,és az ismeretségem vállalása valamilyen szinten besározná őt.Annyit tudni kell róla,hogy meggyőződéses keresztény amit lehet,hogy szégyenl.De szerintem inkább a világi emberek életének az elítéléséből fakad.Bármelyik legyen is az,szerintem egyik sem keresztényi magatartás. (39F)
Szia!
Remélem állod a sarat és kibírod az élet e kegyetlen megpróbáltatását. Szorítok Neked.
mondjuk, én ebből a nyavalygásból azt szűrtem le, hogy tetszik neki a csaj, és ezt a vissza nem igazolást elutasításként éli meg...
Miért kéne visszaigazolnia egy pácienst? nem vagy a barátja...mondom, nekem a kollégáim sincsenek fent (ja, egy van, csak azért, mert anno meg kellett beszélni, és így egyszerűbb volt. de én nem jelölök be senki kollégát).
Teljesen igaza volt a gyógytornász hölgynek. Miért is kéne téged visszajelölni? Egy páciens vagy a sok közül. Ennek pedig semmi köze a kereszténységhez.
Azt pedig meglepően furcsának tartom, hogy a hölgy ad neked egy konkrét indokot, ennek elfogadása helyett pedig kiírod egy teljesen nyílt fórumra, hogy bizonyára hazudik és egy sznob keresztény.
Szerintem gyógytornász mellett keressz egy pszichológust is paranoia kezelésére.
basszus, ne keverd már azt, amikor valaki kezel téged, és beszélgettek, meg amikor facebookon ismerősöd lesz...
múlt héten voltam kozmetikusnál, elmesélte, hogy hova megy aznap este. most akkor be kéne jelölnöm facebookon?
tiszta ovi, amit csinálsz.
és "meggyőződéses keresztény, amit lehet, hogy szégyenl"
és ezt mégis honnan veszed? és mi köze ennek ahhoz, hogy kit igazol vissza facebookon? atyaég.
Miért ne lenne kedves egy eladó, egy fodrász, egy gyógytornász vagy bárki a kuncsafttal, akiből lényegében él.
De miért akarod összekeverni a magánéletet ezzel? Ráadásul kihozni az egészből azt, hogy mert nagyképű keresztények fenthordják az orrukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!