Keresztények nem igazolják vissza a világi ismerőst a facebookon?
Jártam egy gyógytornász hölgyhöz(28) tornázni sportsérülésem rehabilitációja miatt,7 hónapig minden héten,egyszer egy órára.Egy nagyon kedves szimpatkus közvetlen,hölgy volt beszélgettünk is erről-arról, általában semleges dolgokról.Aztán gondoltam fél év után,hogy nemsokára már fel fogok épülni és nem fogok járni,de érdekelne a továbbikaban mégis mi történik vele,vagy esetleg őt is érdekelné mi történik velem a felépülésem után,szóval megkerestem és bejelöltem Facebookon.Ami ezután történt meglehetősen furcsállottam,mert nem jelölt vissza.Legközelebbi találkozásunk után meg is indokolta azzal,hogy legyek szives ne haragudjak meg ne sértődjek meg de annyi ismerőse van azt se tudja már ki kicsoda,és hogy a pácienseit nem szokta visszaigazolni de számon tartja őket.Persze nekem ez simán sértő,volt de nem mutattam ki mert ez az ő dolga,hogy kit vállal fel mint ismerőst.Másrészről nem egy olyan nagy dolog visszaigazolni,csinál egy listát az ismerősein belül páciensek néven és akkor azokkal nem osztja meg mondjuk a családi fotóit,vagy amik nem tartoznak a páciensekre.Tehát szerintem ez a magyarázat teljesen kamu,valami más áll a háttérben mint indok. Az én véleményem szerint ez valami egy "sznob"-ság,mintha
az ő elképzelése szerint valami magasabb erkölcsi vagy társadalmi szinten volna mint én,és az ismeretségem vállalása valamilyen szinten besározná őt.Annyit tudni kell róla,hogy meggyőződéses keresztény amit lehet,hogy szégyenl.De szerintem inkább a világi emberek életének az elítéléséből fakad.Bármelyik legyen is az,szerintem egyik sem keresztényi magatartás. (39F)
Semmi köze ennek a kereszténységnek.
Nem vagytok ismerősök, barátok. Hivatalos kapcsolatban voltatok. És már nem is jársz hozzá. Akkor mégis miért kéne a fb-on ismerősöknek lennetek???
39F?????????
Kb. mint egy 14 éves kis tini.
Ébresztő! A facebook-on kívül is van élet!
Ennek mi köze van a kereszténységhez?
Kapaszkodj meg, nekem pl nincsenek a kollégáim az ismerőseim közt.
És ebben a helyzetben én se jelölnék vissza pácienst.
Gondolom nem olyan foglalkozást űzöl, ahol sok emberrel foglalkozol. Én fogorvos vagyok, és én se akarnám a betegeimet ismerősnek.
Elvileg az a célom hogy a beteg megbízzon bennem, jó szakembernek tartson, fogadja meg amit tanácsolok neki, és ne féljen a kezelésektől, de ezek ellenére nem a haverja hanem az orvosa akarok lenni.
Szia
Nem értem miért kötöd össsze a problémádat a kereszténységgel? Semmi köze a keresztény hovatartozásának az, hogy nem akart visszaigazolni a facebookon. Én inkább egyfajta sértettséget érzek a szavaidban. De el kell fogadnod a másik döntését (más kérdésekben is). Nem erőszakolhatod a magadét rá, és nem szimpatikus, hogy minden féle magyarázatot keresgélsz a döntése miatt, ami nem éppen felebaráti...
Nem tudhatod, milyen benyomást tettél rá az elmult fél évben, amiért így döntött.
Ha most a te eszmefuttatásodat folytatnám, azt gondolhatnám, hogy 39 évesen talán más elképzelésed is "megszületett" a fejedben, mivel a gyógytornász hölgy 28 éves.... de nem feltételezem ezt.....mert ezt szóban kell és nem facebookon.
Szóval neked is hasznosabb, he nem alakítasz ki másokról olyan véleményt, amelyet azzal kezdtél:" Az én véleményem ..."
inkább tartsd tiszteletben mások döntését. Szebbé válnak a napjaid...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!