Ha az Isten szabad akaratot adott az embernek, akkor miėrt ölte meg őket, ha azzal ėltek?
Szia coccomaci !
Szerintem Te kevered a szabad akaratot a cselekvés szabadságával és egyéb dologgal.
Szia
Abszolút szabad akarata csak Istennek van. Mindenki alá van rendelve valakinek. A Biblia szerint, vagyis Isten szerint így:
1Korintusz 11:3
" De szeretném, ha tudnátok, hogy minden férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi, Krisztus feje pedig Isten."
A vers szerint Krisztus az Istennek van alárendelve. Pl. Krisztus megkapta a hatalmat égen és földön, de az ima meghallgatását nem adta át neki az Atyja.
János 14:6
"Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis általam.
A szabad akarat "használatával" kapcsolatban ezt írta Péter:
1Péter 2:13-16
" Rendeljétek alá magatokat minden emberi intézménynek az Úrért, akár királynak, mint aki feljebbvaló, akár kormányzóknak, mint akiket ő küldött, hogy a gonosztevőket megbüntessék, a jót cselekvőket pedig megdicsérjék. Mert Istennek az az akarata, hogy a jótetteitekkel elhallgattassátok az esztelen emberek tudatlan beszédét. Szabad emberek vagytok, ámde ne arra használjátok a szabadságotokat, hogy azzal palástoljátok a gonosz tetteiteket, hanem úgy éljetek vele, mint Isten rabszolgái."
Speciel itt igaza van Alex Fly-nak.
Szabad akarat van - és, ha ezt olyanra használod, ami az istennek nem tetszik, akkor a pokolra küld.
Mi a probléma itt?
Van itt még egy dolog. Isten megtehetné, hogy az összes hívőt pokolra küldi, és csak az ateistákat a mennyországba?
NANÁ!
Tiltakozhatnál ellene?
NEM bizony! Mégis, hogy képzeled, hogy TE bírálod az Ő tetteit?
"A humanista gondolkodás minden dolgok mércéjévé az embert teszi"
Nem!
Hanem a humánumot... vagyis a jó szándékú, igazságos gondolkodást.
A többi is butaság, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!